Nowa trajka czerwonegoskorpiona
-
- Member
- Kontakt:
Re: Nowa trajka czerwonegoskorpiona
Przy prawie 4metrowym rozstawie kół i tak ma spory promien skretu.
Poprzednie rozwiazanie mialo jeszcze jedna wade; dłuuugi drążek kierowniczy ktory uginał sie na nierownosciach, a to powodowalo lekkie skrecanie koła. Skutek wjazdu w dolek przy wiekszej predkosci bylby oplakany.
Skorpion zloz to na sucho i zobacz jak dziala, nie ma co zgadywac.
Poprzednie rozwiazanie mialo jeszcze jedna wade; dłuuugi drążek kierowniczy ktory uginał sie na nierownosciach, a to powodowalo lekkie skrecanie koła. Skutek wjazdu w dolek przy wiekszej predkosci bylby oplakany.
- yunkers
- Treasurer
- Krótki opis: G.O.P.
- Kontakt:
Ustawienie tego zawieszenia nie będzie łatwe, metoda prób i błędów, gdyby miał się do tego zabrać to zrobiłbym coś takiego jak na rysunku poniżej, układ 4 blach dający w jakimś zakresie możliwość regulacji kąta pochylenia tego zawiasu, później już tylko ustawienie i próba i tak do osiągnięcia zadowalającego rezultatu, później usunięcie tego "cyrkla" i przyspawanie już na stałe, wiadomo ze zmianą kąta będzie się zmieniać wymiar linowy wysokości, ale jak sprawdziłem przy główce dłg 30 cm i przy zmianie kąta o 30 stopni są to 4 cm w dół, ale myślę że przód masz na tyle wysoko teraz że taka zmiana nie przeszkadzałaby przy testach.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
- Przemek
- Kontakt:
Junkers, w czym rysujesz?
Człowiek został stworzony przez miłość, dlatego ona tak bardzo go pociąga. J.M.Vianney
- yunkers
- Treasurer
- Kontakt:
to akurat z cada, wizual koncepcyjny, ale jako jpg żeby wkleić na forumPrzemek pisze:Junkers, w czym rysujesz?
nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
- adaśko
- Krótki opis: pierdolić biurokrację!!!
- Kontakt:
I to uginanie się tego drążka kierowniczego najwięcej bolało, a że duzy promien skretu i niesymetryczny w dodatku to chuj z tym , tiry maja cztery razy większy i daja rade .Szefciu pisze:Przy prawie 4metrowym rozstawie kół i tak ma spory promien skretu.
Darek za szybko się poddal , najpierw trzeba poprawić pozycje kierownika , bo ta ( jAk dla mnie) jest nie do przyjęcia , każdy szybki zakręt grozi wyrzuceniem kierownika do rowu

Ale chuj , zostało wystrugane drugie zawieszenie , wiec trzeba to jakoś zamontować aby robota nie poszla na marne
Bóg jest litościwy ... a Ja nie.....!!!
- bandit
- Kontakt:
Ten drązek kierowniczy był do chuja, sam go dotykalem to miał wychylenia jak lina od bungee. Podzielam zdanie Adasia, ze należało najpierw usztywnić drągala, i pokombinować ze zwrotką. Ale mleko sie rozlało i trza posprzątać.
- czerwonyskorpion
- Member
- Kontakt:
Macie trochę racji ale nie do końca , nie zapominajcie że drążek pracował razem z zawieszeniem i to była główna przyczyna drgań. Jak kiedyś będę miał czas to popracuję nad tym zawieszeniem ale teraz nie pora .Oglądałem wczoraj Mamuta na wystawie i teoretyczni moje zawieszenie było zrobione podobnie z tym że tam kąt główki był w drugą stronę odchylony czyli wahacz ciągniony . Skok zawieszenia myślę że to dwa może trzy centymetry i na poduszkach powietrznych. Myślę jazda tym potworem jest kiepska , i jeszcze jedno ale..... Pawlik mówił że gostek wpompował w tą traję na same części i projekt 75 koła .Gdybym miał taką kasę zlecił bym komuś projekt zawieszenia jakiejś firmie , anie robił to metodą prób i błędów.
- Szalony-Mateo
- Kontakt:
Czerwonyskorpion pamiętasz jak Tobie mówiłem o sterowaniu wałkiem kardana i dźwignia dopiero na wahaczu.
Wtedy praca zawiasu nie ma wpływu na kierowanie.
Wtedy praca zawiasu nie ma wpływu na kierowanie.
- czerwonyskorpion
- Member
- Kontakt:
Mnie już krew zalewa jeden krok do przodu i pięć do tyłu , siedzę w garażu non stop od kilku dni i jeszcze daleka droga . Myślałem że wyjadę w ubiegłą niedzielę na oblot a tu dupa zimna . Ogólnie zawieszenie z wyglądu jest ok. ale ........ .Następnym razem jak będę budował coś innego niż wszyscy to kopnijcie mnie w dupę . Czwarty rok a ja nie jeżdżę trają.
- pawlikTrike
- Member
- Krótki opis: TRAJKERS
- Kontakt:
Podoba mi sięczerwonyskorpion pisze: .Następnym razem jak będę budował coś innego niż wszyscy to kopnijcie mnie w dupę .

A co do siedzenia w garażu, to odpuśc sobie trochę, to do niczego dobrego nie prowadzi... wiem co mówię, ja mam taki trajkowstręt, że od czasu jak wróciłem z Custom Festivalu to palcem nie ruszyłem, nawet kluczy i innych gratów z podłogi nie posprzatałem...

Żyj tak, aby nikt nigdy przez Ciebie nie płakał... chyba, że ze szczęścia
- adaśko
- Kontakt:
Jo jo , a świnie latają , pewnie po głowie chodzi Ci Piotruś jakiś nowy projekt . Proponuję jakieś buggypawlikTrike pisze:Podoba mi sięczerwonyskorpion pisze: .Następnym razem jak będę budował coś innego niż wszyscy to kopnijcie mnie w dupę .już ktoś tak napisał
![]()
A co do siedzenia w garażu, to odpuśc sobie trochę, to do niczego dobrego nie prowadzi... wiem co mówię, ja mam taki trajkowstręt, że od czasu jak wróciłem z Custom Festivalu to palcem nie ruszyłem, nawet kluczy i innych gratów z podłogi nie posprzatałem...własciwie nie wiem czy będę mógł patrzeć na te wszystkie trajki którymi do Babek przyjedziecie
![]()

- Lipa
- Krótki opis: <> POTWORNY GARAŻ <>
- Kontakt:
eeeee tam pitolita
a ja właśnie skończyłem montować nowy silnik. Jutro małe dokańczanko i na Babki rowerem można się bujnąć 

Czasem spotykasz ludzi, którzy pędzą przed siebie na zabój, złamanie karku.... czasem tak trudno ich kurwa wyprzedzić !!!
- adaśko
- Kontakt:
znowu nowy ?!Lipa pisze:eeeee tam pitolita![]()
a ja właśnie skończyłem montować nowy silnik. Jutro małe dokańczanko i na Babki rowerem można się bujnąć
-
- Prospect
- Kontakt:
co zrobić - subaruadaśko pisze:znowu nowy ?!Lipa pisze:eeeee tam pitolita![]()
- Lipa
- Krótki opis: <> POTWORNY GARAŻ <>
- Kontakt:
rożek pisze:co zrobić - subaruadaśko pisze:znowu nowy ?!Lipa pisze:eeeee tam pitolita![]()

sprzęt stworzony do zabawy

Czasem spotykasz ludzi, którzy pędzą przed siebie na zabój, złamanie karku.... czasem tak trudno ich kurwa wyprzedzić !!!
- yunkers
- Treasurer
- Kontakt:
Lipa czytasz w myślach BullaLipa pisze:rożek pisze:co zrobić - subaruadaśko pisze:znowu nowy ?!Lipa pisze:eeeee tam pitolita![]()
![]()
![]()
![]()
dokładnie
sprzęt stworzony do zabawy

- GREGOR
- Krótki opis: Żyj tak , aby dobrze Cię potem wspominali
- Kontakt:
inspekcja u Czerwonegoskorpiona , chłopak robi co może żeby wyruszyć trajką i podziwiam go za samozaparcie .
Ciągły problem z rozwiązaniem sterowania , ale jest światełko w tunelu i trzymamy kciuki za Skorpiona ,
po za tym nie działa mu komp i dlatego go nie ma na forum
odwiedzili go Winda i Gregor z żoną Agatką
Ciągły problem z rozwiązaniem sterowania , ale jest światełko w tunelu i trzymamy kciuki za Skorpiona ,

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Żyj tak, aby Cię potem dobrze wspominali...
- kowall
- Sergeant
- Kontakt:
he he he gregor co ty myślisz że nas wszystkich zrobisz w chuja ,byłeś z Jan Reno (film goście goście )u skorpiona i sciemniasz że to niby WindaGREGOR pisze:inspekcja u Czerwonegoskorpiona , chłopak robi co może żeby wyruszyć trajką i podziwiam go za samozaparcie .

- GREGOR
- Krótki opis: Żyj tak , aby dobrze Cię potem wspominali
- Kontakt:
kurde faktycznie podobnykowall pisze:he he he gregor co ty myślisz że nas wszystkich zrobisz w chuja ,byłeś z Jan Reno (film goście goście )u skorpiona i sciemniasz że to niby WindaGREGOR pisze:inspekcja u Czerwonegoskorpiona , chłopak robi co może żeby wyruszyć trajką i podziwiam go za samozaparcie .
odwiedzili go Winda i Gregor z żoną Agatką![]()
![]()

Żyj tak, aby Cię potem dobrze wspominali...
- kowall
- Sergeant
- Kontakt:
Podobny czy nie ,obcemu trudno poznać czy to Winda czy Reno ,ale zdradzę ci tajemnicę po czym poznać naszego Windę---Nasz Winda ma zawsze lewarek przy sobie -GREGOR pisze:kurde faktycznie podobnykowall pisze:he he he gregor co ty myślisz że nas wszystkich zrobisz w chuja ,byłeś z Jan Reno (film goście goście )u skorpiona i sciemniasz że to niby WindaGREGOR pisze:inspekcja u Czerwonegoskorpiona , chłopak robi co może żeby wyruszyć trajką i podziwiam go za samozaparcie .
odwiedzili go Winda i Gregor z żoną Agatką![]()
![]()

- winda
- Secretary
- Kontakt:
pewnie waz zaskoczę ale na zdjęciu jest jeszcze trajka 

RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
KOMPLETNIE BEZ SENSU
- Arek
- Vice-President
- Kontakt:
Winda, gdzie ??? 

-
- Krótki opis: FTW
- Kontakt:
Kurwa... same osobistości w Klubie, Brós łylis , żaaan renoo, Arek z sobowtóremkowall pisze:(..)byłeś z Jan Reno (film goście goście )u skorpiona i sciemniasz że to niby Winda![]()
![]()

It's not a hobby
It's a fucking lifestyle
It's a fucking lifestyle
- czerwonyskorpion
- Member
- Kontakt:
Jeszcze żyję chociaż nie wiem jak , pewnie większość z was już psy na mnie powiesiła ,ależ macie prawo ? Z budową zawieszenia na razie stoję z kilku powodów . Winda wie że jak się nie odzywam i nie odbieram telefonów to znaczy że trzeba mi : czasu : Nie długo wam wyjaśnię na czym rzecz polega . Po woli wracam do : świata żywych :.
-
- Prospect
- Kontakt:
spokojnie Scorpio - ja tam jestem pewien że powoli dokończysz temat