rusek przegub.JPEG
Pytanie do osób mających doświadczenie w grzebaniu przy ruskich motocyklach: czy to normalne, że przegub gumowy łączący skrzynie z wałem ma nie osiowo wykonane otwory w gumie ? o osiowości z pierścieniem metalowym nie wspomnę? czy po prostu trafił mi sie jakiś byle jak zrobiony egzemplarz ? po połączeniu skrzyni z wałem występuje bicie 3-4 mm, a wał mam podparty na łożysku zaraz za skrzynią, więc rusza skrzynią z sinikiem na boki po te 3-4 mm, oczywiście na sucho bez odpalania sinika. Po zmierzeniu widać że pary otworów są względem siebie przesuniete, więc problem nie leży tylko w biciu obudowy, ale w przede wszystkim w osiowości połączenia skrzynia /wał. Istnieje szansa że dostanę taki przegub zrobiony osiowo , czy po prostu w ruskach tak jest ?Do znawców rusków
- pawlikTrike
- Member
- Krótki opis: TRAJKERS
- Kontakt:
Do znawców rusków
Pytanie do osób mających doświadczenie w grzebaniu przy ruskich motocyklach: czy to normalne, że przegub gumowy łączący skrzynie z wałem ma nie osiowo wykonane otwory w gumie ? o osiowości z pierścieniem metalowym nie wspomnę? czy po prostu trafił mi sie jakiś byle jak zrobiony egzemplarz ? po połączeniu skrzyni z wałem występuje bicie 3-4 mm, a wał mam podparty na łożysku zaraz za skrzynią, więc rusza skrzynią z sinikiem na boki po te 3-4 mm, oczywiście na sucho bez odpalania sinika. Po zmierzeniu widać że pary otworów są względem siebie przesuniete, więc problem nie leży tylko w biciu obudowy, ale w przede wszystkim w osiowości połączenia skrzynia /wał. Istnieje szansa że dostanę taki przegub zrobiony osiowo , czy po prostu w ruskach tak jest ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Żyj tak, aby nikt nigdy przez Ciebie nie płakał... chyba, że ze szczęścia
- bandit
- Kontakt:
Re: Do znawców rusków
Chinskie spierdolone jaja! Pawlik pierdziel to prehistoryczne jajo. Ja w jednej wydumce na ruskiej skrzyni zapodalem przegub od audicy 80 siatki. Co do bicia oryginalnego ruskiegiego 3-4 mm to za duzo...
- Rob_trike
- President
- Krótki opis: Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg
- Kontakt:
ja się nie znam ale - GDZIE FOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOTY sprzętu ?
Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg.
- custom
- Member
- Kontakt:
- pawlikTrike
- Member
- Kontakt:
Jakiego ruska ? z ruska mam tylko skrzynięcustom pisze:No tak , nawet nikt nie wiedział , że robisz ruska

- Rob_trike
- President
- Kontakt:
to daj foty tej skrzyni - może być do niej przyczepiona ta reszta

- pawlikTrike
- Member
- Kontakt:
Rob_trike pisze:to daj foty tej skrzyni - może być do niej przyczepiona ta reszta![]()
![]()

- Rob_trike
- President
- Kontakt:
dobra - znęcasz się - wiem że jak zobaczę porzucę lenia i nieróbstwo - polecę coś dłubać w garażu .... więc - daj choć rozmazaną fotę tego cudeńka 

- sekuwawa
- Kontakt:
Kup polski poliuretanowy, najczęściej występujących w kolorze czerwonym. Szukaj na allegro lub oldtimer garage. Jak coś znajdziesz to podeślij linka to napiszę Ci czy warto. Z drugiej strony to jeżeli nie będzie pracował na zginanie jak w rusku to każdy wytrzyma, ale bicie 3 mm to za dużo.
- winda
- Secretary
- Kontakt:
Pawlik. tak wygląda wschodnia precyzja. fabrycznie zjebane prowadnice zaworów, koła zębate które nie są kołami. nawet dopisek w aukcji" ze starych zapasów" juz nic nie gwarantuje 

RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
KOMPLETNIE BEZ SENSU
- sekuwawa
- Kontakt:
Pamiętaj Winda, że to bardzo dalekowschodnia produkcja.winda pisze:Pawlik. tak wygląda wschodnia precyzja. fabrycznie zjebane prowadnice zaworów, koła zębate które nie są kołami. nawet dopisek w aukcji" ze starych zapasów" juz nic nie gwarantuje
- bandit
- Kontakt:
Z uwagi na fakt iz koncze robic dniepra, dzis nastapilo odpalenie...i brak smarowania , ale to juz inna bajka.... Pytanie czy ktos zna namiar gdzie kupie ORYGINALNY RUSKI kranik paliwa a nie kolejne chinskie gowno???? Dzis dokrecajac łapa "oryginalny skurwialy chiński kranik" ukrecilem gwint....nie wiedziałem ze mam takiego połera w łapie.....
- sekuwawa
- Kontakt:
Wstaw od jakiejś MZ czy Jawy i daj trójnik.bandit pisze:Z uwagi na fakt iz koncze robic dniepra, dzis nastapilo odpalenie...i brak smarowania , ale to juz inna bajka.... Pytanie czy ktos zna namiar gdzie kupie ORYGINALNY RUSKI kranik paliwa a nie kolejne chinskie gowno???? Dzis dokrecajac łapa "oryginalny skurwialy chiński kranik" ukrecilem gwint....nie wiedziałem ze mam takiego połera w łapie.....
- bandit
- Kontakt:
Ja bym juz tak dawno zrobił, koleś chce orydzinalesa, ruskiego nie chinskiego