Rejestracja "SAM", czy to prawda?
-
- Krótki opis: Życie to piękne, ludzie są wspaniali...
- Kontakt:
Re: rejstracja sam czy to prawda
ja pierdole, dobrze, że rejestrowałem ryfla 

T F F T
A C A B
"...nie każdy facet z widłami, to Posejdon..."
A C A B
- mariosandy
- Kontakt:
witam i jak chłopaki to jest juz potwierdzone hmm i do którego czerwca tak ma byc a to nie oto chodzi
http://superauto24.se.pl/auto-porady/ba ... 88267.html
http://superauto24.se.pl/auto-porady/ba ... 88267.html
-
- Kontakt:
300%, czyli jeżeli to samochodowy inny to faktycznie wyglada na 450zł.
T F F T
A C A B
A C A B
-
- Krótki opis: FTW
- Kontakt:
za to MOTOCYKL tanioszkaLuksky pisze:300%, czyli jeżeli to samochodowy inny to faktycznie wyglada na 450zł.

It's not a hobby
It's a fucking lifestyle
It's a fucking lifestyle
-
- Kontakt:
Czarek-trike pisze:za to MOTOCYKL tanioszkaLuksky pisze:300%, czyli jeżeli to samochodowy inny to faktycznie wyglada na 450zł.
czyli szybko trzeba bzyknąc traje jako motocyklowy
T F F T
A C A B
A C A B
- mariosandy
- Kontakt:
witam i od którego czerwca tak ma byc ze przegląd zerowy w trzech miejscach można będzie robić
- yunkers
- Treasurer
- Krótki opis: G.O.P.
- Kontakt:
.........
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
- custom
- Member
- Krótki opis: TRAJKERS
- Kontakt:
Junkers , Bielsko niedaleko
będziesz przecierał szlaki
Albo się postaraj i do czerwca zarejestruj , choćby w surowym stanie .

Albo się postaraj i do czerwca zarejestruj , choćby w surowym stanie .
Omne Trinum Perfectum.
- mechanior
- Member
- Kontakt:
Ale z tego co Rob pisze to z ustawy z 97r te stacje które do tego czasu, ale oprócz tego Bielsko, Warszawa i coś tam jeszcze. Czyli jeżeli stacje o których mówi ustawa z 97r, to chyba dotychczasowe "okręgówki"- kurwa nie znam się na przepisach i nie cierpię ich czytać ale na to mi wychodzi.
Mówić nie myśląc, to tak jak strzelać nie celując.
- sekuwawa
- Kontakt:
Czy to możliwe, że stacja diagnostyczna ustaliła sobie za pierwszy przegląd SAM-a 2000zł ? Jak podjechałem do swojej okręgówki to mi tłumaczyli że stacje miały swobodę ustalania tych cen. Ile to u Was kosztuje?
-
- Krótki opis: czyj to motór? to nie motór to trajka
- Kontakt:
u nas jakieś 200- 250 zł
- pawlikTrike
- Member
- Kontakt:
To jest po prostu cena zaporowa, taka żeby nikt nigdy nie przyszedł do nich z rejestracją SAM-a, nie maja kłopotu i spokojna głowę, próbuj na następnej, albo jeszcze na następnej, znajdziesz na pewno z normalna ceną, ja nie pamiętam ile płaciłem ale coś ok 150 plnów, w przyszłym tygodniu będę rozpoznawał temat, bo muszę w końcu zarejestrować, to napisze jak obecnie jest w mojej okolicysekuwawa pisze:Czy to możliwe, że stacja diagnostyczna ustaliła sobie za pierwszy przegląd SAM-a 2000zł ? Jak podjechałem do swojej okręgówki to mi tłumaczyli że stacje miały swobodę ustalania tych cen. Ile to u Was kosztuje?
Żyj tak, aby nikt nigdy przez Ciebie nie płakał... chyba, że ze szczęścia
- mechanior
- Member
- Kontakt:
Ta chujowizna z rejestracją chyba się potwierdzi, dzwoniłem przed wczoraj do urzędu kominikacji w tychach gdzie rejestrowałem swoją i dowiedziałem się od dyrektorki która własnie co wróciła z jakiegoś szkolenia z tej jebanej warszawy i powiedziała że od 22 przyszłego m-ca, mają blokadę na rejestrację samów starą metodą, i wymagany bedzie "przegląd" zerowy w jednej z trzech stacji w polsce. Dzwoniłem do bosmala w bielsku i tam o niczym nie wiedzą, pewnie na początku będzie taki burdel że może być kapa jak chuj z rejestracją.
-
- Kontakt:
gadałem dzisiaj z v-naczelniczką WK, też gadała właśnie, że od czerwca zmiany, ale jeeszcze nie wiedzą , które to będą stacje.mechanior pisze:Ta chujowizna z rejestracją chyba się potwierdzi, dzwoniłem przed wczoraj do urzędu kominikacji w tychach gdzie rejestrowałem swoją i dowiedziałem się od dyrektorki która własnie co wróciła z jakiegoś szkolenia z tej jebanej warszawy i powiedziała że od 22 przyszłego m-ca, mają blokadę na rejestrację samów starą metodą, i wymagany bedzie "przegląd" zerowy w jednej z trzech stacji w polsce. Dzwoniłem do bosmala w bielsku i tam o niczym nie wiedzą, pewnie na początku będzie taki burdel że może być kapa jak chuj z rejestracją.
Gadałem też z grubym bezzębnym skurwysynem z okregówki, wymagania ma do norm emisji spalin, także pozamiatane. Rzeczoznawce chce, ale i tak ma na niego wyjebane, chwalił się, że gość rejestrował przyczepkę mając opinię rzeczoznawcy, a diagnosta go spławił, podobno facet z głupią przyczepką pierdolił się 6 miesięcy

Ja pierdole takiego diagnostę to tylko zajebać. Aha żadna forma ''dogadania'' nie wchodzi w grę...
It's not a hobby
It's a fucking lifestyle
It's a fucking lifestyle
-
- Kontakt:
Spokojnie Panowie - to jest Polska, kraj mozliwości. Zobaczymy co tuskowy aparat przymusu spłodził za gówno, wczytamy się, zbierzemy doświadczenia i opinie i nie dalej jak pod koniec roku, będziemy mieli opanowana procedurę. BTW zejdą wszelakie ramy z dowodem na allegro
Mnie bardziej załamuje cena za przegląd roczny. Z tego co wyczytałem to 450zł!?!?!?!?

T F F T
A C A B
A C A B
-
- Kontakt:
za motocykl 450?Luksky pisze:(..)Mnie bardziej załamuje cena za przegląd roczny. Z tego co wyczytałem to 450zł!?!?!?!?

It's not a hobby
It's a fucking lifestyle
It's a fucking lifestyle
-
- Kontakt:
Czarek-trike pisze:za motocykl 450?Luksky pisze:(..)Mnie bardziej załamuje cena za przegląd roczny. Z tego co wyczytałem to 450zł!?!?!?!?
jeżeli ów motocykl ma wpis SAM to tak.
T F F T
A C A B
A C A B
- Jockey
- Kontakt:
Pojechałem na jedną stację w celu zaciągnięcia języka.
Facet powiedział już na wstępie:
- nie przyjeżdżaj pan tutaj, bo u mnie pan przeglądu nie zrobisz, będziesz podchodził 10 razy, a i tak za 11 cię odeślę, bo coś znajdę, szkoda czasu, pieniędzy i pana nerwów...
Facet powiedział już na wstępie:
- nie przyjeżdżaj pan tutaj, bo u mnie pan przeglądu nie zrobisz, będziesz podchodził 10 razy, a i tak za 11 cię odeślę, bo coś znajdę, szkoda czasu, pieniędzy i pana nerwów...
-
- Kontakt:
Przejedz się po kilku stacjach, ja poszedłem do jednego to zaczął jakieś cuda wymyślać, a 3km dalej bez problemu sam jeszcze zachęca, ma swojego rzeczoznawcę i myślę że jakoś poleci. Muszę się ogarnąć i się za to zabrać, a chcę zarejestrować buggy, jak coś będę wiedział więcej to w miarę możliwości będę pisał, zapytam się przy okazji o traję
- custom
- Member
- Kontakt:
U mnie podobnie . Diagnosta to łebski gość , nie dość że nie potrzebuje rzeczoznawcy to po obejrzeniu traji sam mnie zachęca do rejesrtacji , bo w czerwcu będzie już za późno.
Omne Trinum Perfectum.
-
- Kontakt:
Że też w tym kraju zawsze ktoś musi utrudniać i komplikować.
Polska to dziwny kraj !
Polska to dziwny kraj !
-
- Kontakt:
A co zrobić jak w WK żądają jakiegoś papieru/dowodu zakupu na silnik+skrzynia+ zawias? I nie działa tu argument oświadczenia,że wykorzystane części do budowy są moją własnością?( baba mówi,że jakbym robił jakąś przyczepkę to ok, ale pojazd silnikowy nichuja)
Co prawda mam papier na całe auto, ale niemiecki - to baba chce tłumaczenie tego
, poza tym nie bardzo bym chciał świecić w urzędzie takim papierem...bo zaraz coś gdzieś wypłynie i dojdą jakieś dodatkowe opłaty/kary/akcyzy chuj wi co..
EDIT:
coś znalazłem:
http://powiat.wieszjak.pl/rejestracja-s ... ojazd.html#
''Rejestracja - wymagane dokumenty
Zarejestrowanie pojazd typu SAM, wiąże się ze złożeniem w urzędzie komunikacji następująceych dokumentów:
1. wniosek o rejestrację pojazdu;
2. dowód osobisty lub aktualny odpis z KRS i zaświadczenie o nadaniu numeru REGON (w zależności od tego czy rejestrującym jest osoba fizyczna czy też przedsiębiorca);
3. pisemne oświadczenie właściciela, że jest właścicielem pozostałych zespołów i części służących do zbudowania tego pojazdu;
4. zaświadczenie z przeprowadzonego badania co do zgodności z warunkami technicznymi oraz dokument identyfikacyjny (wystawiany przez okręgową stację diagnostyczną);
5. dowód uiszczenia opłaty skarbowej
''
Co prawda mam papier na całe auto, ale niemiecki - to baba chce tłumaczenie tego

EDIT:
coś znalazłem:
http://powiat.wieszjak.pl/rejestracja-s ... ojazd.html#
''Rejestracja - wymagane dokumenty
Zarejestrowanie pojazd typu SAM, wiąże się ze złożeniem w urzędzie komunikacji następująceych dokumentów:
1. wniosek o rejestrację pojazdu;
2. dowód osobisty lub aktualny odpis z KRS i zaświadczenie o nadaniu numeru REGON (w zależności od tego czy rejestrującym jest osoba fizyczna czy też przedsiębiorca);
3. pisemne oświadczenie właściciela, że jest właścicielem pozostałych zespołów i części służących do zbudowania tego pojazdu;
4. zaświadczenie z przeprowadzonego badania co do zgodności z warunkami technicznymi oraz dokument identyfikacyjny (wystawiany przez okręgową stację diagnostyczną);
5. dowód uiszczenia opłaty skarbowej
''
It's not a hobby
It's a fucking lifestyle
It's a fucking lifestyle
- mechanior
- Member
- Kontakt:
Ja rejestrowałem w Tychach i wystarczyło pismo że części są moje i nie zajebane, ale w rudzie gdzie mieszkam rzeczoznawca powiedział że baba w wk, żąda papieru na silnik, pewnie kretynka zatrzymała się w czasie komuny i potrzebuje kwitu na wszystko.
- mariosandy
- Kontakt:
witam panowie czyli do ktorego czerwca do 22 mamy czas hmm pozdrawiam
- tomek5101
- Kontakt:
Do 22.06 ,a dalej nikt nie wie w ustawie jest napisane że badania dokonywać będzie jednostka wyznaczona przez TDT
Ja sugeruje załatwiać na biegu
A odnośnie ceny za przegląd to normalnie tak jak motocykl bo to rodzaj pojazdu, a sam to jest jego marka
Powodzenia w rejestracji
Ja sugeruje załatwiać na biegu
A odnośnie ceny za przegląd to normalnie tak jak motocykl bo to rodzaj pojazdu, a sam to jest jego marka
Powodzenia w rejestracji