no ścina, zawleczkę mam przez jakiś czas- czasami dłuższy czasami nierozi pisze:(..) tą zawleczkę na nakrętce koronkowej ścina? masz w ogóle zawleczkę?

no ścina, zawleczkę mam przez jakiś czas- czasami dłuższy czasami nierozi pisze:(..) tą zawleczkę na nakrętce koronkowej ścina? masz w ogóle zawleczkę?
W takim razie są tylko dwie możliwości; wymień nakrętki jak nie pomoże to zostaną półośki do wymiany (częściej niestety walnięte są półośki)Czarek-trike pisze:no ścina, zawleczkę mam przez jakiś czas- czasami dłuższy czasami nierozi pisze:(..) tą zawleczkę na nakrętce koronkowej ścina? masz w ogóle zawleczkę?
Dzięki wielkie Custom, jak będzie możliwość to to posprawdzam, widzisz bo tutaj prawdopodobnie majster dał dupska, skrzynia transporter, a zawieszenie prawdopodobnie garbus więc nie będzie pasować oryginalna półośka ani od garba ani od transportera , dlatego znienawidziłem kombinowanie to od czegoś a coś innego od czegoś innegocustom pisze:Czarek , szkoda że tej fotki nie wkleiłeś wcześniej. Rzeczywiście całą przyczyną może być zła długość żeźbionej półośki .
Żeby się przekonać musisz zdjąć osłony wahacza nie odkręcając go i zerknąć czy kulki wahacza pracują na środku fasolek .
Jeżeli jest inaczej to mamy przyczynę ,czyli źle dobrana długość półośki.
Łożysko w wahaczu prawdopodobnie też trzeba wymienić a nawet wahacz jeżeli gniazdo ma wybite.
Posprawdzaj to i napisz , jakby coś to wyślę Ci te części gratis żebyś się dłużej nie męczył bracie .
kurde Custom rozumiem że wahaczem w fasolce można, ale ty to jakiś czarodziej jesteścustom pisze:............ i zerknąć czy kulki wahacza pracują na środku fasolek ........ .
Kurde nie dawało mi to spokoju i poszedłem do traji zobaczyć, no i ciul z tego .yunkers pisze:kurde Custom rozumiem że wahaczem w fasolce można, ale ty to jakiś czarodziej jesteścustom pisze:............ i zerknąć czy kulki wahacza pracują na środku fasolek ........ .
Tylko żeby było ciekaweiej...najczęściej mi rozpierdala po drugiej stronie, gdzie półośka nie była rzeźbiona... a ta strona co na fotce trzyma się dobrzecustom pisze:Kurde nie dawało mi to spokoju i poszedłem do traji zobaczyć, no i ciul z tego .yunkers pisze:kurde Custom rozumiem że wahaczem w fasolce można, ale ty to jakiś czarodziej jesteścustom pisze:............ i zerknąć czy kulki wahacza pracują na środku fasolek ........ .
Wydawało się inaczej a inaczej wychodzi .
Czarek cofam te moje wywody , nie mam pomysłu jak sprawdzić czy długość półośki jest odpowiednia w tym zestawie
Rzeczywiście coraz ciekawiej . Jeżeli odkręca się ta druga strona to stawiam na luz wieloklinu na bębnie , innej możliwości nie ma.Czarek-trike pisze: Tylko żeby było ciekaweiej...najczęściej mi rozpierdala po drugiej stronie, gdzie półośka nie była rzeźbiona... a ta strona co na fotce trzyma się dobrze
tak samo stawiam na wieloklin w półosi albo bębniecustom pisze:Jeżeli odkręca się ta druga strona to stawiam na luz wieloklinu na bębnie , innej możliwości nie ma.
Znajomi garbusiarze też tak mieli dopóki nie kupili nowego bębna .
To strona wygląda OKCzarek-trike pisze:Drogia BBRAVO
-czy musi być taki zajebisty odstęp w miejscu między czerwonymi strzałkami? (ok 1-1,5cm)??
-czy musi być ta szpara zaznaczona żółtą strzałką ???
aha, złapałem z te dlugie półośki, czy one mogą sie ruszać poziomo? tzn można je było poruszyć w stronę skrzyni???
Ale Czarkowi odkręcają się obie strony . Chłopaki od garbów gadają , że wystarczy wymienić bęben lub tarczę na nowe.yunkers pisze:Czarek odkręć półoś od tego elementu co przez wahacz przechodzi, a potem spróbuj dokręcić tą dużą nakrętkę, jeżeli wszystko się dokręci i przesunie to wyjdzie na to że ta przerobiona półoś jest za krótka i cały układ źle działa
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość