hmmmmmmm to co piszesz brzmi że dłuuuuuuugo bedzie sie taki przodek robiło i jest to skomplikowanie - szczerze takie "oszczedzanie" nie ma sensu - zgadzam sie z Wiktorem z tym co pisze - grubo i bez oszczędzania
Rob_trike, Co tu niby dlugo bedzie sie robilo jak on chce robic przodzio taki jak mam ja daje rury z nierdzewy wpierdala w srodek stalowki gruboscienne zaspawoje nierdze robi tuleje uchwyty i chyna wszycho z lagami.niema pierdolenia z cackaniem do chromowania ja tylko dupy dalem ze tak pozno o tym pomyslalem
no kazdy robi jak chce - ale powiedz czy nie ma problemu na takiej dlugosci z "włożeniem" rur w srodek bo chyba musz byc raczej ciasnawo spasowane - a tak jak by robil z grubosciennej czarnej ma na gotowo bez pasowania spawania nierdzewki polerowania itp ........
No chyba ze ma mega tanio dojscia do materialow, spawacza nierdzewy, polera itp.........
ale macie zabawe wcisnac rure w rure na dlugosci 1 metra na wcisk????\
panowie czym wy dysponujecie???
tokarki cnc i prasy 200 ton???
nie latwiej wziac grubsza rure z nierdzewki i nie wciskac kitu w szlachetnosc??
A nie moge sluchac SPOKOJNIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jak sie glupoty gada
sprobujcie wcisnac 15 cm rury w rure a zobaczysz o jakich glupotach gadacie
Rura z nierdzewki to nie cipka gimnazjalistki
nie to żebym o tym wczesniej nie pisal ale jak spawalem tuleje do systansu kół i z glupoty nie wyciagnolem oski to te 8 cm tuleji tak skutecznie ścisnęło oske ze TYLKO na goraco mozna bylo ja wyprasowac A z metra hmmm chyba ze luz z 1 mm bedzie
bartek!!!!!!
to jest metr wcisku
moim zdaniem nie do wykonania
przynajmiej w normalnych warunkach i mam tu na mysli dobry warsztat
ja mam prase 200 ton o skoku 1 metr i nie sadze zeby sie powiodlo
panowie jeśli nie chcecie chromowac tylko wciskac nierdzewke na pręta to juz lebszym rozwiązaniem było by zaopatrzyć sie w pręta z nierdzewki pare uchwytów polerka i gotowe,wiadomo koszta mniejsze niż chromowanie
A kto powiedzial ze to ma byc ciasno??????????????
Tuleje wspawane zrobia wszystko!!!!!!!!Nierdzewka to ma byc tylko ladna oslona i o czym tu dyskutowac??????????