Spokojnie, szukam już dostawcy taniego ołowiu co by rury ramy pozalewaćwinda pisze:nie za lekki ten przód? podniesiesz jedna ręką?

Spokojnie, szukam już dostawcy taniego ołowiu co by rury ramy pozalewaćwinda pisze:nie za lekki ten przód? podniesiesz jedna ręką?
Już zamówiłem sobie amorki od MZ i jak je wrzucę to zobaczę jak to będzie stało. Pewnie o jeden ząbek na drążku ruszę, ale to to już jest pieszczenie, a przede mną jeszcze sporo grubej roboty.custom pisze:Seku , chyba musisz podnieść trochę na drążkach bo koła krzywo stoją .
Poza tym wypas .
Seku to jest wewnętrzna kabinowa.Ostatnio jelonkiem przez tydzień czasu kosili kukurydzę z wybitą przednią szybą i .... kluczyka nie wyciągnieszsekuwawa pisze:Aha kupiłem sobie dosyć fajna stacyjkę do trajki. Cena może nie powala, ale nie jest to tandeta i ma idealny układ pozycji do mojej instalacji bo:
P - pozycja świateł postojowych (można wyjąć kluczyk)
0 - zero(można wyjąć kluczyk)
1 - załączony zapłon
2 - zapłon + postojówki
3 - zapłon + postojówki + mojania
Tu macie link do aukcji http://allegro.pl/stacyjka-case-deutz-j ... 69096.html
Też nad tym myślałem i dlatego tył zabuduję i uszczelnię, a co do przodu to tak jak w każdej może coś wleciećmaciej pisze: Seku to jest wewnętrzna kabinowa.Ostatnio jelonkiem przez tydzień czasu kosili kukurydzę z wybitą przednią szybą i .... kluczyka nie wyciągnieszDo trajki się nada?
Traja w stylu RAT mi bardzo podchodzi, ale wiem, że będzie wtedy problem z rejestracją. Diagności jak widzą coś ładnego, pomalowanego to inaczej podchodzą do tematu. A co do silnika to uważasz, że SUBARU ok 100 KM to mało?adaśko pisze:Fajna traja powstała. Szacuneczek z bak i błotniki ,ale jak dla mnie to nie psuj jej farbą , jeszcze troszkę kwasu solnego i wydobędziesz naturalny kolor stali,ale takie moje zboczenie od normy![]()
A jeszcze silnik byś wymienił na jakis żywszy to byłoby całkiem s
i
Troszkę ostatnio popijam i wylewny się robię
a silniczka nie dopatrzyłem Mea kulpasekuwawa pisze:Traja w stylu RAT mi bardzo podchodzi, ale wiem, że będzie wtedy problem z rejestracją. Diagności jak widzą coś ładnego, pomalowanego to inaczej podchodzą do tematu. A co do silnika to uważasz, że SUBARU ok 100 KM to mało?adaśko pisze:Fajna traja powstała. Szacuneczek z bak i błotniki ,ale jak dla mnie to nie psuj jej farbą , jeszcze troszkę kwasu solnego i wydobędziesz naturalny kolor stali,ale takie moje zboczenie od normy![]()
A jeszcze silnik byś wymienił na jakis żywszy to byłoby całkiem s
i
Troszkę ostatnio popijam i wylewny się robię
Wiktor Tobie to niedługo i 1000 będzie małoWiktor pisze:100 koni to próg graniczny
ŁAPIESZ SIĘ!!!!
To prawda ,ale i traja niczego sobie:)winda pisze:gicior te błotniczki
Nie zaśmiecajmy koledze tematu jak już będzie w traji to napewno sie podziele doświadczeniami , narazie wiem że kabina waży około 4 ton i ma amorków 4ry , ja planuję trzy , bo to trajkalukasz pisze:no to ciekawy paten, ciekawi mnie efekt i jak w traji to bedzie dzialac
Mocowania musiałem tylko podszlifować żeby mi weszły po drugiej stronie wahacza. Obawiałem się, że będę musiał tylko przestawiać odciąi, ale obyło się bez więc temat mi zajął nie więcej niż półgodzinki.lukasz pisze:nie za ma co sekudobrze ze sie udalo, wkleji bys fote tych mocowan po przerobce moze i mi sie to przyda bo u siebie tez chcem amorki od mz, a mocowan jeszcze nie robilem
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości