Ten ma mieć między 60 a 80 km tylko nie wiem za bardzo który ,bo co silnik 1,2 to inny opis na pojedyńczym wtrysku możliwość załozenia gażnika bez komputra lub na wtryskach z bogatą instalacją elektryczną dlatego pytanie a w necie za bardzo nie mogę znaleść no i dostępność jest tego full no i prostota w połączeniu przynajmniej tak się wydaje.
co do fiatowskiego 1,2 55kw/75km 8v to ojciec to miał w puncie i powiem Ci że bardzo zgrabnie sobie to chodziło jak go teraz zapytałem to przy tym silniku przez chyba 8 lat użytkowania to zmieniał tylko oleje filtry i rozrząd a co do swapa pod maluszka to polecał bym Ci 1.1 fire od seicento 55km ale zapierdala to jak skurwysyn
to bardzo wytrzymałe silniki. Moja szwagierka ujezdza takowe Punto juz chyba z dekadę. Leją olej i wymieniaja klocki hamulcowe i przewody wysokiego napięcia bo kuny je wyżeraja spod maski. Czesta przypadlosc benzyniaków jeżeli ktos mieszka w srodku lasu. LAska jest fryzjerką wiec dojezdza tym autem do klientów. Kompletnie przy nim nie robia nic z silnikiem.
T F F T A C A B
"...nie każdy facet z widłami, to Posejdon..."
U mnie 650 malucha w traji pali więcej ale na skrzyrzowaniu z dwójki daje rade nie jednemu A orientuje się ktoś jak rozpoznać lub po czym ten silnik co ma mieć 75 czy 80 kM kuników
80km to są podajże 16v z punta II (były 70km i 80km)
a 1.2 8v były w puncie I i miały 60 km lub 75 km ( ale to jest chyba różnica mocy pomiędzy wtryskiem a gaźnikiem) po niedzieli będe u kuzyna a on jest mechanikiem więc go zapytam jak nie zapomne