tak sobie dzisiaj ustawilem skrzynie, półośki i koła przymierzając to do siebie...i wydaje mi sie szerokie..znaczy sie szeroki rozstaw tych kół, niecale 180cm(mierząc od zewnątrz koła)..ale może mi sie tylko wydaje
wiec pytanie takie..jak u was to wyglada??
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2009, 22:06 przez Krzychu, łącznie zmieniany 1 raz.
W mojej na wąskich lecz wysokich laczkach jest 145cm, a to tylko po 17cm na strone więcej... Jak za szeroko to możesz zmniejszyć innymi felgami o innej wartości ET.
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2009, 21:54 przez 3oo, łącznie zmieniany 1 raz.
luksky pisze:im szerzej tym lepiej, tylko pamietajcie, że ogranicznie jest długośc do 4metrow, szerokości nie pomne, ale jest
szerokość 2m
a i chyba jest też wysokość 1,5 m
waga do 1T
gdzieś tak się doczytałem
Nie wiem jak teraz jest... ale coś około tego co piszecie... burdel i tyle i to nie tylko w tym temacie.
Jeśli szerokość powyżej 1,3m to światła mijania jak w samochodzie.... czyli dwa w odległości 60cm mierzone między brzegami powierzchni świetlnej... i nie ważne czy jako motocykl jest rejestrowane czy jako samochodowy inny.
luksky pisze:im szerzej tym lepiej, tylko pamietajcie, że ogranicznie jest długośc do 4metrow, szerokości nie pomne, ale jest
szerokość 2m
a i chyba jest też wysokość 1,5 m
waga do 1T
gdzieś tak się doczytałem
Nie wiem jak teraz jest... ale coś około tego co piszecie... burdel i tyle i to nie tylko w tym temacie.
Jeśli szerokość powyżej 1,3m to światła mijania jak w samochodzie.... czyli dwa w odległości 60cm mierzone między brzegami powierzchni świetlnej... i nie ważne czy jako motocykl jest rejestrowane czy jako samochodowy inny.
Ja mam 186 czytalem z revaco oni tez maja 181 i bodajze 194 lampy kazdy chyba wie ze sa na blotnikach to chyba tylko u nas sie przypierdalaja do jakichs szerokosci bo tam jest wszystko inaczej ale mam to w dupie.
wczoraj na ten temat rozmawialem z gosciem co robi badania SAM-ow... Jesli szerokosc do 2m to traktowany jest ten pojazd jako "pojazd motocyklowy lub czterokolowy inny" - wystarczy jeden punkt świetlny (hhehehh czyli lampa po naszemu) jesli szerokosc powyzej 2m niestety jest to juz "pojazd samochodowy" i MUSZA być dwa punkty świetlne oddalone od siebie min 50 cm....................
Czyli zmiany w warunkach techniczny dopuszczenia pojazdu do ruchu też się zmieniły...
Warto by było dorwać się do przepisów i może coś nie coś napisać w dziale NEWS
3oo pisze:Czyli zmiany w warunkach techniczny dopuszczenia pojazdu do ruchu też się zmieniły...
Warto by było dorwać się do przepisów i może coś nie coś napisać w dziale NEWS
Ja czekam cały czas aż ktoś umieści obiecaną informację nt zmian odgórnych przy wymianie dowodow rejestracyjnych trojkołowców z MOTOCYKL na SAMOCHODOWY INNY
co do wymiarów nie zmieniło sie nic. Bardziej pilnują teraz homologowanych lamp i przeglądów zerowych
T F F T A C A B
"...nie każdy facet z widłami, to Posejdon..."
Rob_trike pisze:wczoraj na ten temat rozmawialem z gosciem co robi badania SAM-ow... Jesli szerokosc do 2m to traktowany jest ten pojazd jako "pojazd motocyklowy lub czterokolowy inny" - wystarczy jeden punkt świetlny (hhehehh czyli lampa po naszemu) jesli szerokosc powyzej 2m niestety jest to juz "pojazd samochodowy" i MUSZA być dwa punkty świetlne oddalone od siebie min 50 cm....................
wiec szerosc ma znaczenie do rejestracji
Kolego sympatyczny mam prośbę.
Czy mógłbyś sie dopytać tego kolesia o:
czy i w jakiej sytuacji w trike może być wymagane
1) hamulec ręczny
2) światła przeciwmgielne tylne
3) światła cofania
4) i czy wogóle niezbędny jest hamulec na przednim kole
Pytam ponieważ swoję planuje zarejestrować na kat B
czyli pewnie jako samochodowy inny.
Rob_trike pisze:wczoraj na ten temat rozmawialem z gosciem co robi badania SAM-ow... Jesli szerokosc do 2m to traktowany jest ten pojazd jako "pojazd motocyklowy lub czterokolowy inny" - wystarczy jeden punkt świetlny (hhehehh czyli lampa po naszemu) jesli szerokosc powyzej 2m niestety jest to juz "pojazd samochodowy" i MUSZA być dwa punkty świetlne oddalone od siebie min 50 cm....................
wiec szerosc ma znaczenie do rejestracji
Kolego sympatyczny mam prośbę.
Czy mógłbyś sie dopytać tego kolesia o:
czy i w jakiej sytuacji w trike może być wymagane
1) hamulec ręczny
2) światła przeciwmgielne tylne
3) światła cofania
4) i czy wogóle niezbędny jest hamulec na przednim kole
Pytam ponieważ swoję planuje zarejestrować na kat B
czyli pewnie jako samochodowy inny.
Dzięki , pozdrawiam
Co rozumiesz jako "reczny"? chodzi o pomocniczy/postojowy? A hamulec przedni na pewno musisz miec Jesli na B to i wszystko co napisales musi byc.
Przeglad okresowy zam 63 zl bd kosztowal 99. Bd musial miec trojkat i gasnice
Żądasz mądrej odpowiedzi, musisz również mądrze pytać.
Czy ktoś ma konkretne info co do szerokości?? bo moja razem z błotnikami będzie powyżej 2m... Rob_trike, a jakie inne warunki trza spełnic, by rejestrowa na sam inny??
Czy to są pewne info??
PS. a gdy rzeczoznawca wpisałby inaczej niż jest, to czy na przeglądzie zerowym to sprawdzają??
Wiśnia... w NEWS na stronie głównej przeczytaj artykuł...
Nie wracamy do starych tematów jak zostały opisane w NEWS.
Każdy następny post na ten temat wykasuję...