Ostatnio wziąłem się ostro z bratem za budowę trajki pięcioosobowej. Tylne zawieszenie, silnik i skrzynia to w rzeczy samej garbus 1300 z 68 r. Rama z profilu zamkniętego natomiast przednie zawieszenie od Customa z amortyzatorem ze sprężyną od garbusa. Na fotkach jeszcze na starym zawieszeniu. Trajka będzie mieć 3 rzędy siedzeń (1-2-2), częściowo podpórki pod fotele już widoczne są na zdjęciach. W całej tej koncepcji zastanawia mnie tylko to czy rama wytrzyma tyle osób i to jak dospawać nową główkę do ramy (pod jakim kontem) Długość całkowita w chwili obecne to 3,4m. Jest to nasza pierwsza taka konstrukcja i nie ukrywam, że liczę na waszą pomoc
Kilka fotek z postępu prac.
DSC07570.JPG
DSC07566.JPG
DSC07571.JPG
DSC07567.JPG
DSC07572.JPG
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Rób tak, żeby Tobie się podobała. Jak się spotkasz z Wiktorem, to najwyżej siądzie tyłem do Twojej trajki, ewentualnie bedziesz jechał za nim, zeby nie musiał na nia patrzeć.
Nie ważne co masz pod dupą. Ważne co pod kaskiem. T F F T
Ja się tylko zapytam: skąd taki pomysł? Czy ty chcesz tą trają du ślubu powozi ( po 2 pary młode na raz) do pogrzebu?(po 4 trupy) czy może masz harem i chcesz pogodzić panienki z jazdą na moto??
O gustach nie bedziemy dyskutować więc ......... apropo ramy to przy tej długości to może się nieco uginać cała ta konstrukcja , nie wiem jakiej grubości są te profile ale conieco trza by ją usztywnić jeśli już chcesz mieć tem trzykołowy autobus
co do koncepcji ciekawa czy ładna będzie nie będę oceniał bo to tobie się ma podobać w końcu po to się buduje samemu by własne marzenia spełnić tylko jak zauważono pomyśl nad jakimś usztywnieniem może rama tzw.kratownicza?
Jeżeli wyszłaby podobna do tej na zdjęciu to czemu nie,
pic35_1122197844.jpg
będzie oryginalna... ale jak będziesz jechał sam to dwa rzędy pustych foteli mogą wyglądać trochę dziwnie ...i pamiętaj to będzie Twoja trajka i Ty decydujesz jaka będzie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Żyj tak, aby nikt nigdy przez Ciebie nie płakał... chyba, że ze szczęścia
To co jest napewno nie podoła
Siły dynamiczne kilkunastokrotnie moga przekroczyć statyczne
Duza ilosc ciezaru zawieszona pomiedzy osiami a nie jak w aucie ciezarowym NA OSI napewno doprowadzi do zniszczenia konstrukcji
Przyjrzyj sie resorowi
To ewidentny przykład belki wzmocnionej na dzialanie na srodku dużą siłą.
Jak zauważysz najgrubsza jest na na środku a cienka przy mocowaniach
czyli porownując srodek ramy nalezy mocno pogrubić i przy takl załamanej ramie z przodu odpowiednio ją wzmocnić
Weż to pod uwagę bo aż 5 żyć chcesz tym wieźć.
Trzy koła i trzy siedziska to max. Ale skoro masz taką koncepcję na pięć osób, to oczywiście rób. Postępy z prac wklejaj. Na pewno będzie to ciekawa konstrukcja. Temat będziemy śledzić na bieżąco.
Dużo zostało już powiedziane na temat Twojego projektu, nic nowego nie wniosę powiem tylko tyle ciężko jest się dogadać dwóm osobom a co dopiero pięciu.Ja bym bym wychlastał miejsce dla 2 mniej ważnych osób,a niech sami zrobią dla siebie trajkę,będzie nas więcej. Zrobisz jak będziesz uważał, powodzenia.
Gość chce mieć traję 5 osobową to niech takową robi. Kwestia bezpieczeństwa podnosi poprzeczke i rejestracji. Sądze że nie przejdzie jako L5e, ale najpierw zrób kolego a potem bedziemy sie martwić rejestracją. Zawsze mozna pojezdzic na papierach MZ
T F F T A C A B
"...nie każdy facet z widłami, to Posejdon..."
Luksky pisze:Gość chce mieć traję 5 osobową to niech takową robi. Kwestia bezpieczeństwa podnosi poprzeczke i rejestracji. Sądze że nie przejdzie jako L5e, ale najpierw zrób kolego a potem bedziemy sie martwić rejestracją. Zawsze mozna pojezdzic na papierach MZ