Rób A , a z chujami walcz ! Nie poddawaj się ! Nie da się przejść machiny urzędniczej przez miesiąc, czy dwaTheDomin pisze:No więc POLEGŁEM Ministerstwo zwaliło odpowiedź na starostwo,a starostwo odesłało do diagnosty..W międzyczasie byłem u rzeczoznawcy,który potwierdził,że nie da się tego podbić pod samochód....chyba że znajdę diagnostę który to zrobi i zaryzykuje że straci robotę.Wydział komunikacji powiedział że to co powie diagnosta oni zatwierdzą bez problemów.A najlepszy myk jest taki że muszę zapłacić akcyzę jak za auto bo w Briefie jest PKW.Łeb mnie już boli chyba na prawko A pójdę...Jeszcze cztery miesiące do zlotu to zdążę,a chciałbym szanowne grono odwiedzić
Moja maszynka
Regulamin forum
Tutaj zamieszczamy zdjęcia i opis swojej trajki.
Napisz jak budowałeś swoją maszynę, jakie wykorzystałeś podzespoły, jakie napotkałeś trudności, czy i kto Ci pomagał, co planujesz jeszcze zmienić itp. Mile widziany link do galerii zdjęć i filmów.
OPISY TYLKO JEŻÐŻĄCYCH TRAJEK
Wszelkie inne posty będą usuwane.
Tutaj zamieszczamy zdjęcia i opis swojej trajki.
Napisz jak budowałeś swoją maszynę, jakie wykorzystałeś podzespoły, jakie napotkałeś trudności, czy i kto Ci pomagał, co planujesz jeszcze zmienić itp. Mile widziany link do galerii zdjęć i filmów.
OPISY TYLKO JEŻÐŻĄCYCH TRAJEK
Wszelkie inne posty będą usuwane.
- Arek
- Vice-President
- Kontakt:
Re: Moja maszynka
- GREGOR
- Krótki opis: Żyj tak , aby dobrze Cię potem wspominali
- Kontakt:
Jak ja kocham te polskie przepisy i prawo , działaj bo jeszcze trzeba wziąć poprawkowy ze dwa razy Powodzenia
Żyj tak, aby Cię potem dobrze wspominali...
- andy
- Krótki opis: Jest nikim ten kto nie ulepsza świata.
- Kontakt:
skoro wk zatwierdzi to co diagnosta wpisze to znajdź odpowiedniego diagnostę
- Arek
- Vice-President
- Kontakt:
Diagnosta musiałby mieć nierówno pod sufitem, żeby dyskutować z zapisami w przepisach. Ale po wejściu na drogę prawną jest wielka szansa na wyjebanie w powietrze przynajmniej kilku urzędasów, jeśli nie ustawy. Długa droga, ale moim zdaniem warto by było się pokusić. Nie może być tak, że akcyza będzie za auto, którego nie ma, bo jest motór. Prawnie niedopuszczalne. Jest to cholernie skomplikowana droga, może nawet kosztowna, ale gdyby na mnie trafiło, nie odpuściłbym. Szkoda tylko, że sprzęt musiałby czekać. Na początek urzędnikowi, który nalicza akcyzę należy dać do ręki poświadczenie (opinia diagnosty np.), że to nie jest samochód. Chyba, że nie zbierasz dokumentów, tylko prowadzisz rozmowy. Na dobrą sprawę nie ma jak pojazdu w kraju zarejestrować, żeby nie naruszyć przepisów z tym związanych.
- andy
- Kontakt:
powiem tak , w lecie rejestrowałem junaka który miał 650 pojemności 24 konie 350 DMC i trzy koła w WK koleś powiedział że jak był młody to też miał junakiem, na tym dyskusja się skończyła , jak masz papiry od diagnosty, przegląd ubezpieczenie to urzedasa nie interesuje co na co rejestrujesz
- TheDomin
- Kontakt:
Żaden diagnosta nie chce wypisać kwita ze to samochód ......taka ustawa .Papiery zbieram wszystkie.Trajki nie da się w Polsce podporządkować do innej kategorii pojazdu niż motocykl.
- BOOM
- Kontakt:
No tak, ale jeżeli diagnosta Ci wpisze motor to żadnej akcyzy nie będziesz płacił,bo już w wydziale kom. nikt do brifu nie zagląda ,wszystko mają wypisane przez stację.Przerabiałem to samo.
-
- Krótki opis: NO BAR, TO FAR
- Kontakt:
Jak trafi na takiego starego grubego chuja bez zęba na przedzie (jak był u mnie w miescie na OSKP) to ni chuja...BOOM pisze:No tak, ale jeżeli diagnosta Ci wpisze motor (..)
Rejestrowałem trajkę nr 2.. chuj pyta jaki rok silnika - mówię 1997r - eee to nie spełnia norm emisji spalin ! , a ja kurwa nawet oryginalny fordowski katalizator kazałem zostawić.... , mówię chujowi,że mogę mieć opinie rzeczoznawcy... CHUJ TO DA, chwalił sie,że nawet przyczepkę SAM z papierem od rzeczoznawcy przepuścił po którymś razie! ... i nie dał się przekonać do formy ''dogadania się''
It's not a hobby
It's a fucking lifestyle
It's a fucking lifestyle
- winda
- Secretary
- Kontakt:
to w nowej ustawie nie ma juz pojęcia "pojazd samochodowy inny"?
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
KOMPLETNIE BEZ SENSU
- Sulkyrider
- Krótki opis: Rekwizytor
- Kontakt:
Pan diagnosta to gamoń. Niepotrzebnie się szarpie. Mógł to załatwić inaczej. "Proszę wjechać swoim SAMOCHODEM na KANAŁ w celu kontroli podwozia".
"Proszę wjechać przednimi kołami na rolki, przeprowadzimy kontrolę układu hamulcowego"
"Proszę zademonstrować działanie spryskiwacza szyby i przedniej wycieraczki".
"Brak tablicy rejestracyjnej z przodu SAMOCHODU"
I nie musiał by się mądrować z ustaw i innych przepisów.
"Proszę wjechać przednimi kołami na rolki, przeprowadzimy kontrolę układu hamulcowego"
"Proszę zademonstrować działanie spryskiwacza szyby i przedniej wycieraczki".
"Brak tablicy rejestracyjnej z przodu SAMOCHODU"
I nie musiał by się mądrować z ustaw i innych przepisów.
Nie ważne co masz pod dupą. Ważne co pod kaskiem.
T F F T
T F F T
- bandit
- Kontakt:
Wjedz na kanał Trajka... Ile stacji diagnostycznych ma zamykany kanal?
- TheDomin
- Kontakt:
W nowej ustawie jest pojazd samochodowy inny czterokołowy.
Zapytałem pana diagnostę co będzie jak kupię zarejestrowaną trajkę w Polsce jako samochodowy inny i jak w tym przypadku z przeglądem,a pan na to:"Zgodnie z przepisami powinienem zatrzymać dowód "!Mało się przy tym nie obsrał ze szczęścia...
Zapytałem pana diagnostę co będzie jak kupię zarejestrowaną trajkę w Polsce jako samochodowy inny i jak w tym przypadku z przeglądem,a pan na to:"Zgodnie z przepisami powinienem zatrzymać dowód "!Mało się przy tym nie obsrał ze szczęścia...
- sekuwawa
- Kontakt:
Nie ma takiej opcji, prawo nie działa wstecz. Pojazd był tak zarejestrowany i takim pozostanie aż do złomowania. On ma zrobić tylko przegląd techniczny a nie podważać homologację.
- budyn
- Krótki opis: Maczeta !
- Kontakt:
Tez tak mysle !!! , ale to jest Polska i wszystko jest mozliwesekuwawa pisze:Nie ma takiej opcji, prawo nie działa wstecz. Pojazd był tak zarejestrowany i takim pozostanie aż do złomowania. On ma zrobić tylko przegląd techniczny a nie podważać homologację.
Bay
- andy
- Kontakt:
prawo nie działa wstecz ale un niesekuwawa pisze:Nie ma takiej opcji, prawo nie działa wstecz. Pojazd był tak zarejestrowany i takim pozostanie aż do złomowania. On ma zrobić tylko przegląd techniczny a nie podważać homologację.
podważa humulungacji bo takowy pojazd nigdy jej nie posiadał , czy twoja traja sęku ma humonlogację czy jakiś sam z forum ma homologację ? coś mi się wydaje że żaden sam niema homologacji , więc jak podważyć coś co nie istnieje ?
- sekuwawa
- Kontakt:
Chodziło mi raczej o przysłowiową homologację na pojazd SAM. Jak był zarejestrowany na samochodowy inny to ysk będzie do końca. Identyczna sytuacja z samochodami bez pasów bezpieczeństwa.
- andrzejqs
- Kontakt:
Jak był zarejestrowany na samochodowy inny to tak będzie do końca , bez badania technicznego pojazdu z braku 4 kołasekuwawa pisze:Chodziło mi raczej o przysłowiową homologację na pojazd SAM. Jak był zarejestrowany na samochodowy inny to ysk będzie do końca. Identyczna sytuacja z samochodami bez pasów bezpieczeństwa.
W tym kraju prawo działa wstecz
Byli już tacy, co zrobili coś co było nie możliwe do zrobienia, bo nie wiedzieli, że tego się nie da zrobić .
- budyn
- Krótki opis: Maczeta !
- Kontakt:
- adaśko
- Krótki opis: pierdolić biurokrację!!!
- Kontakt:
Gdzie w dowodzie masz wpisane czy ma 3 czy 4 lub 34 koła ?andrzejqs pisze:Jak był zarejestrowany na samochodowy inny to tak będzie do końca , bez badania technicznego pojazdu z braku 4 kołasekuwawa pisze:Chodziło mi raczej o przysłowiową homologację na pojazd SAM. Jak był zarejestrowany na samochodowy inny to ysk będzie do końca. Identyczna sytuacja z samochodami bez pasów bezpieczeństwa.
Bóg jest litościwy ... a Ja nie.....!!!
- adaśko
- Krótki opis: pierdolić biurokrację!!!
- Kontakt:
A czy przegląd możesz zrobić w dowolnym województwie ?TheDomin pisze:W nowej ustawie jest pojazd samochodowy inny czterokołowy.
Bo różnie to jest w tych urzędach komunikacji, niektóre mają tylko wyznaczone stacje ( wiadomo że działe ktoś za to dostaje) a wg, prawa każda OSKP ma uprawnienia
Bóg jest litościwy ... a Ja nie.....!!!
- franky
- Member
- Krótki opis: Trza być twardym jak gąbka
- Kontakt:
Robisz gdzie Ci pasuje.adaśko pisze:A czy przegląd możesz zrobić w dowolnym województwie ?TheDomin pisze:W nowej ustawie jest pojazd samochodowy inny czterokołowy.
Bo różnie to jest w tych urzędach komunikacji, niektóre mają tylko wyznaczone stacje ( wiadomo że działe ktoś za to dostaje) a wg, prawa każda OSKP ma uprawnienia
- andrzejqs
- Kontakt:
W dowodzie masz samochodowy inny a w ustawie masz jak wygląda pojazd samochodowy, i jak wspomniał Sulki możesz nie dostać pieczątki za brak jednego koła z przodu rozstaw przednich lamp, itp i tdadaśko pisze:Gdzie w dowodzie masz wpisane czy ma 3 czy 4 lub 34 koła ?andrzejqs pisze:Jak był zarejestrowany na samochodowy inny to tak będzie do końca , bez badania technicznego pojazdu z braku 4 kołasekuwawa pisze:Chodziło mi raczej o przysłowiową homologację na pojazd SAM. Jak był zarejestrowany na samochodowy inny to ysk będzie do końca. Identyczna sytuacja z samochodami bez pasów bezpieczeństwa.
Byli już tacy, co zrobili coś co było nie możliwe do zrobienia, bo nie wiedzieli, że tego się nie da zrobić .
-
- Member
- Kontakt:
a gdyby hujowi diagnoście zamiast jednego koła z motocykla wstawić 2 od motoroweru z przodu i wymienić kierownicę na okrągłą - ciekawe co by powiedział ?
- andrzejqs
- Kontakt:
samochodowy inny
- GREGOR
- Krótki opis: Żyj tak , aby dobrze Cię potem wspominali
- Kontakt:
kurde mam kolegę który ma zarejestrowaną trajkę na samochodowy inny , jest to traja REWACO stara bo to lata 1992 lub 5 już dokładnie nie pamiętam , ale jak ją rejestrował w 2012 r , dostał dwie tablice , podłużną i tą zbliżoną do kwadratu .Mieszka w powiecie Świdnickim , a przeglądy robi zawsze w mojej mieścinie czyli powiecie Łęczyńskim i nigdy nie słyszałem żadnej wypowiedzi negatywnej od diagnosty , wiem bo zawsze z nim jeżdżę na przeglądy .Ma zamocowaną tylko jedną tablicę tą długą i nie było z tym nigdy problemu . Co ciekawe jest pasów też nie ma
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Żyj tak, aby Cię potem dobrze wspominali...