takie życie .... nie we wszystkim można być dobrymWoma pisze:Wiktorowi chyba chodziło o to, że rzeczy pisze się przez "rz".

takie życie .... nie we wszystkim można być dobrymWoma pisze:Wiktorowi chyba chodziło o to, że rzeczy pisze się przez "rz".
tu bym nie byl pewienLipa pisze:Wiktor pisze:i kto siedzi przodem??
no jak to kto - ten co nie siedzi tyłem
No, trochę się jeszcze z polskiego podciągniesz i będzie gittrikegliwice pisze:znam na tyle dobrze język angielski że nie potrzebuje tłumacza ...Wiktor pisze:Ty translator - a kto Ci tłumaczy teksty???trikegliwice pisze: ale resztę żeczy co do regulacji
dobra Rob opisz dokładniej opóźnianie zapłonu "na ucho" też z tego skorzystam.Rob_trike pisze:A ja napisze tak - wczoraj rozbebeszyłem trike - ustawiłem zawory ( byl zbyt duży luz), sprawdziłem przerwę na platynach i ostawiłem gaźnik wg "nominalnych" ustawień....
Po rozgrzaniu "na słuch" i odkrecaniu manety ustawiłem ( opóźniłem zapłon ) i ....... jest o niebo lepiej
Ciekawe jak dzisiaj na "zimnym"
Na początku 70-tych dla USA budowano aparaty zapłonowe DVDA który mali dwa łączenia dla wakuum, pierwsze pobierane z gaźnika oraz powrotne z rury dolotowe. Podobno reakcja na zmianę podciśnienia odbywała się szybciej, spalanie mieszankę bilo lepiej z mniej spalin.Agramer czym różni się pojedynczy aparat od podwójnego ??
w takim razie moja traja na wolnych chodzi tak jak Twoja... gdy jest na ssaniuRob_trike pisze:a ja sie pochwale - po ustawieniu ZAWORÓW na 0,15 na zimnym, przerw na świecach, platynach - silnik chodzi bez problemu na wolnych dosłownie mozna liczyć kolejność zapłonu![]()
Ale zapłon mooooocno musiałem opóźnić .... Nie ma "mocnego" odejścia ale za to nie gaśnie i nie falują obroty
Jak przyspieszę zapłon - zdecydowanie lepiej sie wkręca ale obroty falują
Tak więc wybrałem kompromis i mam wolne obroty na granicy z fajniejszym wkręcaniem sie na obroty
to złota zasada samochodów na LPG. Ale może cos z poziomem paliwa ????????Wiktor pisze:a co z filrem powietrza??
czasem jak jedziesz i ped ma mozliwosc wcisnac powietrze do silnika to tez tak bedzie
Wiktor pisze:On sie nie mecy On to lubi![]()
winda pisze:przecież jak by była brzydka to by mnie nie interesowało gdzie wyrzuca
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości