Ciekawe ogłoszenia.

Wszystko związane z handlem od A do Z
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Arek
Vice-President
Vice-President
Kontakt:

Re: Ciekawe ogłoszenia.

Post autor: Arek »

Ma, fakt. Ma zarejestrowany jako motocykl inny trójkołowy.
Awatar użytkownika
Yesvs666
Kontakt:

Post autor: Yesvs666 »

W sumie to nie twierdzę, że na Relianta nie przejdzie w PL- może nikt nie wymóżdży w urzędzie wygooglować tego- bo jak to zrobi to dupa zbita- Reliantów w UK jest wbrud, a najnowsze sztuki jak się nie mylę to 2002 rok, no i trudno toto z czymkolwiek innym pomylić ;-). W UK już numer z Reliantem nie przechodzi od lat, no chyba, że ktoś zrobi temu SVA test i zarejestruje go właściwie, bo tam jest taki numer, że lepiej mieć VIN od czegoś i robić "moda", niż robić od zera i nadawać vin, także jak chce się robić traję i mieć mniej papierologii, to lepiej wykorzystać VIN dawcy, wybebeszyć co potrzeba, a reszta na żyletki. Zasada jedna, brać papiery z Q, albo stare, te sprzed zmiany numeracji tablic w uk, reszta niepewna (moim zdaniem oczywiście). Co do tego ogłoszenia o złomie na Reliancie, to w sumie już bardzo długo się ukazuje- zapewne właśnie dlatego że Reliant, jakby to było co innego, to by pewnie poszło na pniu na papier i to za większą kaskę.
Awatar użytkownika
Yesvs666
Kontakt:

...a tu ktoś prosił o fotę- proszę bardzo- wiadomo, ocenzurowałem trochę ;-)
seat
Kontakt:

Post autor: seat »

a ja mam booma z 92 roku produkcja niemiecka rejestracja anglia i nie ma Q
mam J968 GAL ma wpisane TAXATION CLASS PRIVATE ? LIGHT GOODS (PLG) i wszyscy twierdza ze moge smigac na B
Awatar użytkownika
custom
Member
Member
Krótki opis: TRAJKERS
Kontakt:

Post autor: custom »

Ciekawe rzeczy piszecie . A miałem ściągać Relianta .
Omne Trinum Perfectum.
Awatar użytkownika
adaśko
Krótki opis: pierdolić biurokrację!!!
Kontakt:

Post autor: adaśko »

Bóg jest litościwy ... a Ja nie.....!!!
Awatar użytkownika
Yesvs666
Kontakt:

seat pisze:a ja mam booma z 92 roku produkcja niemiecka rejestracja anglia i nie ma Q
mam J968 GAL ma wpisane TAXATION CLASS PRIVATE ? LIGHT GOODS (PLG) i wszyscy twierdza ze moge smigac na B
No pewnie, że nie ma Q, bo to fabryczna trajka, a nie wydumka, Rewaco, Boom, Phoenix (chyba że "kundel" Phoenix)... takie są rejestrowane normalnie (blacha z rocznika produkcji), starsze trajki też nie mają Q. W UK na trajce (nieważne jakiej) można śmigać tak na A, jak i B- kto co ma, na tym śmiga (piękna sprawa!!!), na Quadach już nie- bo ma 4 koła- przejazdy przez mosty płatne- też traktowana jak motocykl (Plymbridge Devon-Cornwall trają i motocykielem za free, a quadem i buggy bulić trzeba było ;-) ). MOJE PRYWATNE ZDANIE I OPINIA: Jak brać papier z uk, to nie na staroć (zanim weszło Q), ani wynalazek typu Reliant- bo jak sobie zrobicie trajkę na bajerze, silnik na wtrysku itp,itd, a jej papierowy rok produkcji będzie 3 dekady w tył- to trudno będzie przekonać kogoś w wydziale, czy na przeglądzie że takie cudo było wtedy zbudowane- oczywiście głupa można palić zawsze i uda się, albo nie- ale budowa trajki, jakakolwiek by ona nie była oznacza konkretny "pinionc" do wydania- głupio tak potem, jak się z rejestracją nie uda...
Awatar użytkownika
Yesvs666
Kontakt:

https://sprzedajemy.pl/trike-graja-traj ... nr50768927

Elo. Pytanie mam o ten sprzęt j.w. Ktoś widział? Ktoś wie co to? Warto? Cena wydaje się atrakcyjna, i tak ze zdjęć wygląda, że na family trike (marzy mi się traja na 4 osoby) da radę to cudo zrobić. Heh, szkoda tylko, że nie automat...

Jak ktoś coś wie na temat tego sprzętu to proszę o info
AVE
Awatar użytkownika
franky
Member
Member
Krótki opis: Trza być twardym jak gąbka
Kontakt:

Post autor: franky »

Yesvs666 pisze:https://sprzedajemy.pl/trike-graja-traj ... nr50768927

Elo. Pytanie mam o ten sprzęt j.w. Ktoś widział? Ktoś wie co to? Warto? Cena wydaje się atrakcyjna, i tak ze zdjęć wygląda, że na family trike (marzy mi się traja na 4 osoby) da radę to cudo zrobić. Heh, szkoda tylko, że nie automat...

AVE
Wyobrażasz sobie jazdę Trają w cztery osoby? A siku, a kupa, a piciu? Daj Pan spokój :lol:
Awatar użytkownika
Yesvs666
Kontakt:

franky pisze:
Yesvs666 pisze:https://sprzedajemy.pl/trike-graja-traj ... nr50768927

AVE
Wyobrażasz sobie jazdę Trają w cztery osoby? A siku, a kupa, a piciu? Daj Pan spokój :lol:
Wiem, wiem, ale smarki mam już w miarę duże, i interesują się tematem- więc niech się wkręcają w jazdę i dłubanie- lepiej zarazić się tym, niż staniem pod sklepem z browarem w ręku, a i żonka lubi dupę przewieźć- sama nie siądzie- ale jak ktoś wozi... ;-) Taka bryczka na 4 dupska robiłaby robotę, a i budżet będzie łatwiej zatwierdzić- no bo przecież to dla wszystkich ;-)...
Awatar użytkownika
yunkers
Treasurer
Treasurer
Krótki opis: G.O.P.
Kontakt:

Post autor: yunkers »

Jedyną prawie atrakcyjną rzeczą z tego ogłoszenia jest cena, choć po głębszym przyjrzeniu się uważam, że jest jednak sporo zawyżona.
nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Awatar użytkownika
krobia
Kontakt:

Post autor: krobia »

Yesvs666 pisze:

Wiem, wiem, ale smarki mam już w miarę duże, i interesują się tematem- więc niech się wkręcają w jazdę i dłubanie- lepiej zarazić się tym, niż staniem pod sklepem z browarem w ręku, a i żonka lubi dupę przewieźć- sama nie siądzie- ale jak ktoś wozi... ;-) Taka bryczka na 4 dupska robiłaby robotę, a i budżet będzie łatwiej zatwierdzić- no bo przecież to dla wszystkich ;-)...
Choooj z ogłoszeniem....Twój tok rozumowania mi się podoba a forma w jakiej to przekazałeś _nie do wyjebania :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
z partyzanckim pozdrowieniem
http://www.youtube.com/watch?v=F2fYUMWZLL0
Awatar użytkownika
andrzejqs
Kontakt:

Post autor: andrzejqs »

Ja mam trzyosobową i sam jeżdżę, czasami ktoś wyrazi chęci, :shock: ale to rzadko a tak samo miałem złudzenia, że w trójkę rodzinnie będziemy jeździć.
Byli już tacy, co zrobili coś co było nie możliwe do zrobienia, bo nie wiedzieli, że tego się nie da zrobić :-) .
Awatar użytkownika
custom
Member
Member
Krótki opis: TRAJKERS
Kontakt:

Post autor: custom »

Kiedyś ktoś na forum robił trajkę pięcioosobową ale nie wiem czy zarejestrował .
Jak masz wtyki w Anglii to tylko tam taki papier szukać a może zrobić ?.
Omne Trinum Perfectum.
Awatar użytkownika
krobia
Kontakt:

custom pisze:Kiedyś ktoś na forum robił trajkę pięcioosobową ale nie wiem czy zarejestrował .
plan 5 osobowej nie został zrealizowany, ale z tego co kojarzę to chyba wyszło coś z 3 osobowej gdzie siedzenia były w jednym rzędzie....taka rzędowa trójka :wink:
Awatar użytkownika
Yesvs666
Kontakt:

Papier mam, właśnie z UK, o tyle ciekawy że bez liczby miejsc i DMC, także co się wpisze przy pierwszej rejestracji- to będzie.
Awatar użytkownika
Yesvs666
Kontakt:

Yesvs666 pisze:Papier mam, właśnie z UK, o tyle ciekawy że bez liczby miejsc i DMC, także co się wpisze przy pierwszej rejestracji- to będzie.
...i tam takie coś to nic nadzwyczajnego- tylko u nas wszystkie rubryczki w dowodzie muszą być zapisane- bo jak nie to znaczy że trefny sprzęt
Awatar użytkownika
krobia
Kontakt:

Yesvs666 pisze:
Yesvs666 pisze:Papier mam, właśnie z UK, o tyle ciekawy że bez liczby miejsc i DMC, także co się wpisze przy pierwszej rejestracji- to będzie.
...i tam takie coś to nic nadzwyczajnego- tylko u nas wszystkie rubryczki w dowodzie muszą być zapisane- bo jak nie to znaczy że trefny sprzęt
hmmm.... to co tam nazywa się "A" to tu wcale tak się nazywać nie musi...tu jest polska :?
Awatar użytkownika
Yesvs666
Kontakt:

krobia pisze:
custom pisze:Kiedyś ktoś na forum robił trajkę pięcioosobową ale nie wiem czy zarejestrował .
plan 5 osobowej nie został zrealizowany, ale z tego co kojarzę to chyba wyszło coś z 3 osobowej gdzie siedzenia były w jednym rzędzie....taka rzędowa trójka :wink:
Móżdżę teraz taki myk, jak to zrobić na 4 dupska- 1 przód i 3 tył, ale tak, żeby można było podmieniać tylny fotel na jedynkę- tak żeby 2 osobowa wyszła (do codziennej jazdy). Ciężki temat to rozkminić żeby to było i ładne i funkcjonalne. Z rejestracją- zrobić na 4, a jak 2 fotele będą zamontowane- to tak, jak w mojej 7 osobówce- 5 foteli na wierchu i 2 w podłodze- wyciąga się jak jest potrzeba- prawnie wszystko gra- zdemontować zawsze można- dołożyć już gorzej. Wiadomo, że dwójka zawsze będzie wyglądała zgraqbniej niż wersalka na kołach- ale jakby takiego wynalazka wymóżdżyć to by było wash&go ;-)
Awatar użytkownika
Yesvs666
Kontakt:

krobia pisze:
Yesvs666 pisze:
hmmm.... to co tam nazywa się "A" to tu wcale tak się nazywać nie musi...tu jest polska :?
Jak sobie tamte dzieje przypomnę- tam to jest raj dla konstruktorów domorosłych- róbta co chceta, byle spełniało to, to i tamto- i się zarejestruje i wiooo, tylko że tamtejsza pogoda nieszczęsna nie daje żyć...
Awatar użytkownika
Yesvs666
Kontakt:

https://sprzedajemy.pl/trike-graja-traj ... nr50768927

Wracając do tego ogłoszenia- nikt nic nie teges? Nie wiem czy warto benzynę palić żeby jechać to oglądać...
piotrbuniowski
Krótki opis: bunio
Kontakt:

Post autor: piotrbuniowski »

A co ty w tym widzisz,kupa.
Awatar użytkownika
krobia
Kontakt:

Jaj to nie urywa...4 koła za przednie zawieszenie z firany :mrgreen:
Awatar użytkownika
adaśko
Krótki opis: pierdolić biurokrację!!!
Kontakt:

Post autor: adaśko »

Bierz moją za 5 tys bez kwita
Bóg jest litościwy ... a Ja nie.....!!!
Awatar użytkownika
Yesvs666
Kontakt:

adaśko pisze:Bierz moją za 5 tys bez kwita
Nie bardzo widzę jak z Twojej zrobić family trike, znaczy wszystko się da, ale jak to będzie wyglądać??? Trzeba by wszystko psuć, a to już profanacja- Twoja jest ładna taka, jaka jest- trochę bajerów można by dodać- ale forma w jakiej jest zrobiona- zajebiasta! Takich rzeczy nie wolno psuć!
ODPOWIEDZ