Jan Laskowski pisze:Zmierzam raczej w tym kierunku ,lecz ją nieco wydłużyłem.
Tylne siedzenie na ile da się obniżę.
Prowadzi się świetnie, na zakrętach nadal na trzech kołach przy ziemi .
Jest dłuższa i niższa od Elektry.
Zawsze można wykonać drugą i lepszą .
JL
No, teraz to ma sens! Jakieś fajne kufry, koniecznie owiewka / szyba z przodu. Będzie też system audio tak jak ma Electra glide ? Jakieś fajne radio, głośniki. Nie od dzisiaj wiadomo,że słuchanie muzyki podczas jazdy na motocyklu to wspaniały pomysł . Ze dwie anteny z tyłu, koniecznie ''maszt'' co by na nim powiesić jakąś flagę itp.
Witam Panowie po długiej przerwie . Niestety inne problemy mnie zatrzymały. Co prawka uciekło parę latek , ale traja blisko końca . Były jazdy próbne , jeszcze zamontuję korektor skrętu , najgorsze to papiery (może ktoś pomoże ?) . a to moje fotki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ładnie zrobiona z detalami , ale to naj trudniejsze w obecnych czasach chyba jednak przed tobą ... A czasu mało jak zaczną robić zdjęcia na przeglądach to nawet może być nie wykonalne ...
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2022, 16:25 przez dark, łącznie zmieniany 1 raz.
Witajcie !
Padło pytanie o papiery , Podczas produkcji starałem się utrzymywać parametry i zasady zgodne z normą na SAMA .
Przymierzam się do homologacji i rejestracji tego pojazdu.Może ktoś ma doświadczenie w tej sprawie lub jakiś inny konkretny pomysł jak to załatwić bezboleśnie.Wiem że będzie to wymagało czasu i kasy , ale może ktoś wie i wskaże drogę oraz zasady postępowania . Poczytałem dużo na ten temat i wiem że to nie takie proste . Dobrze by było jak by można się było kogoś poradzić lub ktoś by mnie pokierował , aby jak najmniej popełnić błędów i uniknąć zbędnych procedur.
Za podpowiedzi dziękuję .Pozdrawiam
Z tego co wiem to od 2013 r. Taka sytuacja nie miała miejsca w Polsce więc i rady bym się nie spodziewał bo i doświadczenie znikome lub żadne w tej kwestii ...