Powianie

Od tego należy zacząć, kilka słów o sobie..
Awatar użytkownika
Wiktor
Kontakt:

Post autor: Wiktor »

spokojnie nawet przy 100km/h
idą zmiany
Awatar użytkownika
Rob_trike
President
President
Krótki opis: Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg
Kontakt:

Post autor: Rob_trike »

jak jutro po wymianie tarcz nic sie nie poprawi - ide tym tropem Dzieki za podpowiedz :mrgreen:
Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg.
Luksky
Krótki opis: Życie to piękne, ludzie są wspaniali...
Kontakt:

Post autor: Luksky »

u mnie sa z tyłu bebny maluchowskie i identycznie mam z pompą. Pompa sprzęgłowa, malutka, skok pedała ok 2cm i koła stoją...
T F F T
A C A B
"...nie każdy facet z widłami, to Posejdon..."
Awatar użytkownika
mały
Krótki opis: P/G.
Kontakt:

Post autor: mały »

ja mam pompe maleńka od jakiegoś nisana chyba zaciski od golfa i deptam bez użycia jakiejkolwiek mocy i nawet przy 140 i lacie się palą mała pompka ze zbiorniczkiema taki efekt po co wspomaganie?
Awatar użytkownika
Rob_trike
President
President
Kontakt:

Re: Powianie

o kurwa czyżbym przedobrzył ? jak po wymieanie tarcz nie pomoże wywalam to cholorestwo i kupie to: http://www.allegro.pl/item923999783_pom ... _nowa.html

nada sie???????????
Awatar użytkownika
Wodzu
Kontakt:

Post autor: Wodzu »

Rob_trike pisze:o kurwa czyżbym przedobrzył ? jak po wymieanie tarcz nie pomoże wywalam to cholorestwo i kupie to: http://www.allegro.pl/item923999783_pom ... _nowa.html

nada sie???????????
Ja mysle,ze sie nada. 3oo kiedys pokazywal pompe od Ciagnika podobnej budowy ktore montowano w MB?
ja taka mam i bez zadnego serwa zapierdala. 2cm i kola w miejscu. nowa 50plnÓw
Żądasz mądrej odpowiedzi, musisz również mądrze pytać.
Awatar użytkownika
custom
Member
Member
Krótki opis: TRAJKERS
Kontakt:

Post autor: custom »

Potwierdzam to co śpiewa Wodzu. Ja kiedyś założyłem jednemu kolesiowi pompę od C-360 bez żadnego wspomagania i koła blokowało - nawet na bębnowych.
Omne Trinum Perfectum.
Devil
Krótki opis: *TRAJKERS*
Kontakt:

Post autor: Devil »

A ja juz dawno pisalem o pompie od c-360 lo mnie zbluzgali i wlasnie na bebnach chodzi jak cholera i w mioch ciagniczkach przy wlaczonym napedzie przednim zablokuje 4 kola mysle ze jest wystarczajaca
Awatar użytkownika
Wodzu
Kontakt:

a ja nawet mialem w traji ta pompe... bebny maluchowe i kola w miejscu po 2cm wcisniecia pedalu ;p
Devil
Kontakt:

Wodzu pisze:a ja nawet mialem w traji ta pompe... bebny maluchowe i kola w miejscu po 2cm wcisniecia pedalu ;p

Dokladnie jak piszesz ja pisalem ze serwa nie potzrbne to niekturzy sie czepiali
Awatar użytkownika
yunkers
Treasurer
Treasurer
Krótki opis: G.O.P.
Kontakt:

Post autor: yunkers »

Jak to działa: http://www.allegro.pl/item914705374_pom ... aczem.html

Druga kwestia: pompa przednich hamulców, oglądam co tam rynek wtórny oferuje i niby są ale... tak sobie myślę czy dobrym rozwiązaniem byłaby jakaś mała pompa sprzęgłowa umieszczona w mniej widocznym miejscu z dorobioną dźwignią, powiedzmy 2:1, do dźwigni linka z klamki i chyba wyjdzie bardziej estetyczne rozwiązanie na kierownicy niż pompka z japończyka z osobnym zbiornikiem płynu, co myślicie?? Wydajność będzie większa i heble powinny sprawować się lepiej, zastanawiam się bo Wiktor podrzucił mi niezłą myśl na monstrualnie wielkie tarcze hamulcowe :D
nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Awatar użytkownika
szymon
Kontakt:

Post autor: szymon »

u mnie hamulec przedni to jedna tarcza od gsxr i pompka od wsk. po wcisnieciu mocniej kolo staje w miejscu i jesli jade szybciej podkakuje i traci przyczepnosc. wg mnie jesli masz silnik z tylu to hamulec przedni jest malo istotny jesli masz zas dociazony przod i silnik z przodu to zapewne jak w motocyklu - najwazniejszy.
Znam jednak takie miejsce gdzie jest lepiej chodzić z nożem
Całe górne i podlasie wszyscy są za Kolejorzem...
Awatar użytkownika
yunkers
Treasurer
Treasurer
Krótki opis: G.O.P.
Kontakt:

Post autor: yunkers »

No właśnie, silnik z przodu, dwa sześciotłoczkowe zaciski Tokico, a może jeszcze dodatkowo dwa zintegrowane z "tylną" pompą. zakładam że przy tej masie wydajność przedniej pompki moto może nie wystarczyć??
nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Awatar użytkownika
Rob_trike
President
President
Kontakt:

wisnia
Kontakt:

Post autor: wisnia »

dokładnie taka sama jest u mnie..
zapraszam: www.zabytkowe-motocykle.eu
Devil
Kontakt:

Dokladnie ta pompa i jeszcze jedno moze fote zrobie w dupe pompy nam wkrecone czujnik stopa przez oczko w przewodzie i dziala ok
Awatar użytkownika
Rob_trike
President
President
Kontakt:

dawaj foty - bo ja zdesperowany jestem - wyjebie to serwo chyba :shock:
wisnia
Kontakt:

Post autor: wisnia »

Rob_trike pisze:dawaj foty - bo ja zdesperowany jestem - wyjebie to serwo chyba :shock:
Zrobiłem foty i właśnie wysłałem Ci na e-maila. Powodzenia
zapraszam: www.zabytkowe-motocykle.eu
Awatar użytkownika
Rob_trike
President
President
Kontakt:

to jeszcze - dobrzy ludzie - podpowiedzcie mi jak rozwiazaliscie patent z przejsciem z duzego otworu w pompie w małą koncowke przewodu hamulcowego :|
Awatar użytkownika
mały
Kontakt:

ja bym zrobił tak kupił bym zaślepkę z gwintem co masz w pompie i zrobiłbym otwór i nagwintował pod rurkę i włola (zaślepke czyli nypel chyba się na to mówi)
Awatar użytkownika
Wodzu
Kontakt:

Rob_trike pisze:to jeszcze - dobrzy ludzie - podpowiedzcie mi jak rozwiazaliscie patent z przejsciem z duzego otworu w pompie w małą koncowke przewodu hamulcowego :|
Ja u siebie mam... Czesc przewodu rodem a diabelskiej maszyny z Zaporoża,trójnik od tego samego a potem jakies redukcje takze od radzieckiej maszyny i weze od malczana...
Awatar użytkownika
mały
Kontakt:

300 pisze:
mały pisze:ja bym zrobił tak kupił bym zaślepkę z gwintem co masz w pompie i zrobiłbym otwór i nagwintował pod rurkę i włola (zaślepke czyli nypel chyba się na to mówi)
A jak byś to uszczelnił?? przecież trzeba wyjść na przewód miedziany...
wszystko jest do zrobienia trzeba mieć fantazje tatku :mrgreen: :mrgreen: dużo pisania a5 minut rboty :idea:
Awatar użytkownika
Rob_trike
President
President
Kontakt:

no wiec powiem Wam że idealne jest z CartonNetwork czyli z Trabanta - idealna przejsciówka z trojnikiem - jutro zapodam foty

P.s. dzisiaj zalozylem nowe tarcze i ..................... uparty jestem i reanimowalem serwo z pompa - ale za pozno na jazdy wiec stestuje jutro ale............. widze nadzieje "po pedele" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
Lipa
Krótki opis: <> POTWORNY GARAŻ <>
Kontakt:

Post autor: Lipa »

wreszcie odnalazłem ten temat...

Rob jak odpowietrzasz hamulce??? Ja mam u siebie serwo z seata + zaciski i tarcze od sierry problem był podobny... odpowietzranie nic nie dawało ... wszystko twarde i po chuju działało..

"Mądrzy" powiedzieli, że problem jest w tym, że zaciski są wyżej niż zbiornik płynu z pompą. Odkręciłem zaciski, położyłem na glebie, włożyłem stare tarcze w zaciski i tak odpowietrzałem - jest znacząca różnica w działaniu hamulca...

ale jeżeli chcesz wiedzieć czy blokuje koła to odpowiem Ci w przyszłym tygodniu - jak przyjdzie nowa pompa paliwowa .. narazie jestem uziemiony :mrgreen: :mrgreen:
Czasem spotykasz ludzi, którzy pędzą przed siebie na zabój, złamanie karku.... czasem tak trudno ich kurwa wyprzedzić !!!
Awatar użytkownika
Rob_trike
President
President
Kontakt:

chyba jednak to prawda - wczoraj bylem u kumpla ktory przy traji ma takie samo serwo - co prawda inne zaciski - przechodzil to samo co ja - juz mial dosyc - no i wpadl na pomysl z zaciskami - odkrecil jedna srube mocujaca i dał "pionowo" - najwyzej jak mógł zacisk w odpowietrznikiem u gory .... podlaczyl sprezarke i powolutku pompowal przez zbiorniczek - ............... Z jednego zacisku wylecial jeden babelek powietrza ( !!!! ) z drugiego dwa !

Zakrecil i cheble teraz ma jak w aucie

Wczoraj zrobilem tak samo - zobacze dzisiaj jak bede w garazu czy to pomoże

p.s. wczesniej też sam płyn leciał a mimo to nie bylo chebli u kumpla w traji :shock: dopiero po pozbyciu sie tak malej ilosci powietrza wszystko działa ok

Dzieki Lipa za podpowiedz - jednak człowiek cały czas sie uczy - podobno nawet odkrecenie odpowietrznikow i pozostawienie "grawitacji" roboty pomaga

pozdr Rob
ODPOWIEDZ