Trike Customtrike
- yunkers
- Treasurer
- Krótki opis: G.O.P.
- Kontakt:
Re: Trike Customtrike
Ta kiera to tak w sam raz jak kogoś na przednie koło zawiniecie, bankowo na klate wam nie wpadnie 

nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
- Lipa
- Krótki opis: <> POTWORNY GARAŻ <>
- Kontakt:
u mnie jest jakieś 15 cm nad konsolą. Custom kiera haczy Ci o brzuchcustom pisze:Rzeczywiście jeździ się dobrze , tylko muszę ją trochę podnieść bo przy dużym skręcie trochę mi haczy.Lipa pisze:Dobra luz ja tez zerznąłem z tego HDtak na marginesie kupił go kolo z Torunia. Oglądałem go na żywca i chyba w naszych trajach taka kiera sprawdza się o wiele lepiej niż w motocyklu.
A u Ciebie Lipa jak wysoko jest nad bakiem przy skręcie ?

Dobra też ją musiałem przyciąć bo nie szło zakręcić

Czasem spotykasz ludzi, którzy pędzą przed siebie na zabój, złamanie karku.... czasem tak trudno ich kurwa wyprzedzić !!!
- custom
- Member
- Krótki opis: TRAJKERS
- Kontakt:
Może to śmieszne ale haczy mi o kolana i zbiornikLipa pisze:u mnie jest jakieś 15 cm nad konsolą. Custom kiera haczy Ci o brzuchcustom pisze:Rzeczywiście jeździ się dobrze , tylko muszę ją trochę podnieść bo przy dużym skręcie trochę mi haczy.Lipa pisze:Dobra luz ja tez zerznąłem z tego HDtak na marginesie kupił go kolo z Torunia. Oglądałem go na żywca i chyba w naszych trajach taka kiera sprawdza się o wiele lepiej niż w motocyklu.
A u Ciebie Lipa jak wysoko jest nad bakiem przy skręcie ?![]()
?
Dobra też ją musiałem przyciąć bo nie szło zakręcić

Omne Trinum Perfectum.
- Lipa
- Krótki opis: <> POTWORNY GARAŻ <>
- Kontakt:
no to akurat jak podniesiesz tyle co ja to zacznie haczyć o brzuch. Chyba, że schudniesz lub ja przytnieszcustom pisze:Może to śmieszne ale haczy mi o kolana i zbiornikLipa pisze:u mnie jest jakieś 15 cm nad konsolą. Custom kiera haczy Ci o brzuchcustom pisze:Rzeczywiście jeździ się dobrze , tylko muszę ją trochę podnieść bo przy dużym skręcie trochę mi haczy.Lipa pisze:Dobra luz ja tez zerznąłem z tego HDtak na marginesie kupił go kolo z Torunia. Oglądałem go na żywca i chyba w naszych trajach taka kiera sprawdza się o wiele lepiej niż w motocyklu.
A u Ciebie Lipa jak wysoko jest nad bakiem przy skręcie ?![]()
?
Dobra też ją musiałem przyciąć bo nie szło zakręcić![]()

Czasem spotykasz ludzi, którzy pędzą przed siebie na zabój, złamanie karku.... czasem tak trudno ich kurwa wyprzedzić !!!
- Wiktor
- Kontakt:
- custom
- Member
- Kontakt:
Dzięki za taki extra komplement , naprawdę chciałbym żeby tak byłoWiktor pisze:lipa cos sie customa czepil przeciez to chudzinka

Omne Trinum Perfectum.
- custom
- Member
- Kontakt:
Zastanawiam się nad tłumikami . Będzie wiadomo wolny wydech ale miło by było jakby dodać basu . Czy ktoś już z tym kombinował ? Znalazłem gdzieś taką fotkę , czy coś takiego podwyższy bas ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Omne Trinum Perfectum.
- Sulkyrider
- Krótki opis: Rekwizytor
- Kontakt:
Tak.custom pisze:Zastanawiam się nad tłumikami . Będzie wiadomo wolny wydech ale miło by było jakby dodać basu . Czy ktoś już z tym kombinował ? Znalazłem gdzieś taką fotkę , czy coś takiego podwyższy bas ?
Wiktor gdzieś o tym pisał, ja bratu do skutera wykonałem coś podobnego, tyle że zamiast dziurek nacięcia (to chyba nie ma większego znaczenia) - skuter chodzi jakby miał silnik od motocykla, a to tylko 50cm3
Nie ważne co masz pod dupą. Ważne co pod kaskiem.
T F F T
T F F T
-
- Krótki opis: Życie to piękne, ludzie są wspaniali...
- Kontakt:
Tak i brat powyżej 200km.h wypuszczał spadochron zamiast recznego hamulca 

T F F T
A C A B
"...nie każdy facet z widłami, to Posejdon..."
A C A B
- Sulkyrider
- Kontakt:
Ja mówię o brzmieniu... czyli teraz jest tak: słyszysz że jedzie motocykl, potem słyszysz że jedzie motocykl i widzisz skuter z daleka, dalej słyszysz motocykl, a zbliża się skuter itd...Luksky pisze:Tak i brat powyżej 200km.h wypuszczał spadochron zamiast recznego hamulca
T F F T
T F F T
-
- Kontakt:
Tak, a jak skuters się wyjebuje to Ty lecisz z odsiecza i sie go pytasz czy ma fajkę,,,,,,,,,,,,,,, 

T F F T
A C A B
A C A B
- Sulkyrider
- Kontakt:
Jak odpowie "nie mam" to znaczy że nie doznał urazu czajnika i funkcjonuje poprawnie, a jak poczęstuje to może świadczyć o objawach które kwalifikują delikwenta na pogotowie.Luksky pisze:Tak, a jak skuters się wyjebuje to Ty lecisz z odsiecza i sie go pytasz czy ma fajkę,,,,,,,,,,,,,,,
T F F T
T F F T
-
- Kontakt:
Sulkyrider pisze:Jak odpowie "nie mam" to znaczy że nie doznał urazu czajnika i funkcjonuje poprawnie, a jak poczęstuje to może świadczyć o objawach które kwalifikują delikwenta na pogotowie.Luksky pisze:Tak, a jak skuters się wyjebuje to Ty lecisz z odsiecza i sie go pytasz czy ma fajkę,,,,,,,,,,,,,,,
juz nas wtedy widze jak wzywamy pogotowie

T F F T
A C A B
A C A B
- Wiktor
- Kontakt:
tak cutom to dobre rozwiazanie
ja ostatnie ze wzgledu na trudne wiercenie nierdzewki przepalam ja plasma

ja ostatnie ze wzgledu na trudne wiercenie nierdzewki przepalam ja plasma

idą zmiany
Bardzo dobre rozwiązanie. Też tak zrobiłem.
A gotowy wygląda tak:
- custom
- Member
- Kontakt:
Rzeczywiście to wiercenie jest upierdliwe , ale najbardziej mi chodzi o to czy basu przybyło na tyle żeby opłacało się z tym trudzić ?Wiktor pisze:tak cutom to dobre rozwiazanie
ja ostatnie ze wzgledu na trudne wiercenie nierdzewki przepalam ja plasma![]()
Omne Trinum Perfectum.
- Wiktor
- Kontakt:
- Wiktor
- Kontakt:
- custom
- Member
- Kontakt:
Fajnie że już nie muszę odkrywać Amerykikowal pisze:Bardzo dobre rozwiązanie. Też tak zrobiłem.

A czy wielkość otworów też ma znaczenie ?
Omne Trinum Perfectum.
- Sulkyrider
- Kontakt:
Custom, jeśli nie chodzi Ci o motolotnię z trabanta to nie musisz robić z gaśnicy, a wielkość otworów taka, żeby się wata nie wysrała:) Ja robiłem nacięcia kątówką tak gęsto jak umiałem z ręki i też jest ok. W motocyklach widziałem też tę rurę wewnętrzną wykonaną z blachy perforowanej w trapezy tak gęsto, że bardziej przypominała siatkę.
T F F T
T F F T
- custom
- Member
- Kontakt:
Też myślałem o tej perforowanej blasze .Sulkyrider pisze:Custom, jeśli nie chodzi Ci o motolotnię z trabanta to nie musisz robić z gaśnicy, a wielkość otworów taka, żeby się wata nie wysrała:) Ja robiłem nacięcia kątówką tak gęsto jak umiałem z ręki i też jest ok. W motocyklach widziałem też tę rurę wewnętrzną wykonaną z blachy perforowanej w trapezy tak gęsto, że bardziej przypominała siatkę.
Dodatkowo koleś od tłumików mówi żeby jednak zaraz na początku tłumika dać jakąś zastawkę aby ten impet trochę przyblokować a w efekcie silnik dostanie większego kopa. Co o tym myślicie ?
Omne Trinum Perfectum.
- Sulkyrider
- Kontakt:
Ma to znaczenie w silnikach dwusuwowych - na źle dobranym wydechu można stracić nawet połowę mocy. W dobieraniu tłumika dla takiego silnika bierze się pod uwagę tyle czynników że zwykły śmiertelnik nie jest w stanie tego ogarnąć.
Ale jak chodzi o czterotakta nie jest to aż tak istotne, chociaż wpływ pozostaje.
Custom pytał o brzmienie, zakładam że nie będzie brał udziału trają w profesionalnych wyścigach.
Ale jak chodzi o czterotakta nie jest to aż tak istotne, chociaż wpływ pozostaje.
Custom pytał o brzmienie, zakładam że nie będzie brał udziału trają w profesionalnych wyścigach.
T F F T
T F F T
- custom
- Member
- Kontakt:
O strumienicy słyszałem a nawet mam jedną (4 w 1) ale do trajki z dwoma kominami jej nie założę . Rzeczywiście chodziło mi o brzmienie i niech tak zostanie a gdyby ktoś miał jeszcze jakieś ciekawostki to piszcie ( ciekawostki związane z brzmieniem oczywiście )
Co do tej tzw. zastawki to ciekawi mnie czy ktoś to u siebie robił ?
Co do tej tzw. zastawki to ciekawi mnie czy ktoś to u siebie robił ?
Omne Trinum Perfectum.