28--36--6 cm.yunkers pisze:Kowall podłącz szeregowo, a jak pompa nie da rady to na powrocie założysz wspomagającą elektryczną, jakie wymiary mają te chłodnice??
traja Kowala
- kowall
- Sergeant
- Kontakt:
Re: traja Kowala
- custom
- Member
- Krótki opis: TRAJKERS
- Kontakt:
- Sulkyrider
- Krótki opis: Rekwizytor
- Kontakt:
W miejscu połączenia chłodnic, w najwyższym punkcie powinieneś da jakiś odpowietrznik czy inny korek, bo przy zalewaniu ten układ nie będzie chciał się odpowietrzać. Ja też mam 2 chłodnice, w tym jedna właśnie identyczna z Twoją. Ta jedna w zasadzie by w moim przypadku wystarczyła. Niestety z odpowietrzaniem przy zalewaniu jest trochę zabawy, mam kilka korków odpowietrzających w układzie i z wszystkich muszę zawsze skorzystać.
Nie ważne co masz pod dupą. Ważne co pod kaskiem.
T F F T
T F F T
- yunkers
- Treasurer
- Krótki opis: G.O.P.
- Kontakt:
Kowall jakie wentylatory masz do tego zestawu?
nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
- andrzejqs
- Kontakt:
Ja mam tak
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Byli już tacy, co zrobili coś co było nie możliwe do zrobienia, bo nie wiedzieli, że tego się nie da zrobić
.

- pawlikTrike
- Member
- Kontakt:
Miałem dokładnie tak samoandrzejqs pisze:Ja mam tak

Żyj tak, aby nikt nigdy przez Ciebie nie płakał... chyba, że ze szczęścia
- kowall
- Sergeant
- Kontakt:
Czyli andrzejas i pawlik mają równolegle ,a sulki szeregowo ,ja dzisiaj też podłączyłem szeregowo ,jutro powinienem mieć to już gotowe więc zapodam jakieś foty jak wyszło ,yunkers helikoptery są od tico i od matiza są takie same tyle że tico ma stalową obudowę a matiz z plastyku (polecam tico) jutro zrobię zdjęcie .
- yunkers
- Treasurer
- Kontakt:
Ja obstawiam rozwiązanie z połączeniem szeregowym, szczególnie że nie zakładasz nowych, kwestia oporów przepływu.kowall pisze:Czyli andrzejas i pawlik mają równolegle ,a sulki szeregowo ,ja dzisiaj też podłączyłem szeregowo ,jutro powinienem mieć to już gotowe więc zapodam jakieś foty jak wyszło ,yunkers helikoptery są od tico i od matiza są takie same tyle że tico ma stalową obudowę a matiz z plastyku (polecam tico) jutro zrobię zdjęcie .
Z Tico chłodnice znam, leży u mnie kompletna z obudową w garażu, ale wyszła za duża, zamówiłem intercooler od yaris, poczekam jak paczka przyjedzie, pomierzę i się zobaczy.
nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
- kowall
- Sergeant
- Kontakt:
No to z kijanki jes mniejsza od tiktaka ale za to pojemniejsza ,jak ją zalałem na próbę to weszły 3 litry .yunkers pisze:Ja obstawiam rozwiązanie z połączeniem szeregowym, szczególnie że nie zakładasz nowych, kwestia oporów przepływu.kowall pisze:Czyli andrzejas i pawlik mają równolegle ,a sulki szeregowo ,ja dzisiaj też podłączyłem szeregowo ,jutro powinienem mieć to już gotowe więc zapodam jakieś foty jak wyszło ,yunkers helikoptery są od tico i od matiza są takie same tyle że tico ma stalową obudowę a matiz z plastyku (polecam tico) jutro zrobię zdjęcie .
Z Tico chłodnice znam, leży u mnie kompletna z obudową w garażu, ale wyszła za duża, zamówiłem intercooler od yaris, poczekam jak paczka przyjedzie, pomierzę i się zobaczy.
- yunkers
- Treasurer
- Kontakt:
3 litry to dobry wynik na takie małe gabaryty, co do chłodzenia cieczy w intercoolerze to chyba Kato się wypowiadał że spokojnie takie rozwiązanie daje radę, przypadek Sulkyego to też potwierdza, tym bardziej przy takiej pojemności łączyłbym to szeregowo, wtedy jest duża pewność że silnik nie zagotuje cieczy.
- sekuwawa
- Kontakt:
Seta ma dwa intercoolery od KIA i jak opanowaliśmy odpowietrzenie to przestały się włączać wentylatory, ale tam tylko 800cm pojemności w silniku.
- seta
- Krótki opis: Wieczna kombinacja ;-)
- Kontakt:
No 6V i czterdzieści parę kucy
Zamiast wentylatorów Tico, warto by pomyśleć o wentylatorach dwu biegowych od klimy np. Astra II. Też fajnie pasuja do tych chłodnic a dają pięć razy tyle wiatru

Zamiast wentylatorów Tico, warto by pomyśleć o wentylatorach dwu biegowych od klimy np. Astra II. Też fajnie pasuja do tych chłodnic a dają pięć razy tyle wiatru

- kowall
- Sergeant
- Kontakt:
Szukałem panie dwu biegowych ,ale wszystkie jakie znalazłem były za duże a tam panie mało placu ,mało placu ,te od tiktaka już są trochę większe niż chłodnica ,maż może wymiary tych wiatraków ?seta pisze:No 6V i czterdzieści parę kucy![]()
- seta
- Kontakt:
Nie bo sprzedałem. Seku ma takie.
- bandit
- Kontakt:
Od klimy od pastucha mam leżeć przepalony, mogę podnierzyc jak chcesz.
- kowall
- Sergeant
- Kontakt:
Pojechałem jeszcze raz na szrot i zapytałem się o wentylator od astry ,ale niestety nie mieli ,ale jak poszukał to znalazł od vectry B od klimy (kurwa przedtem jakoś ich nie znalazł
) ,fajny mały tyle że obudowa dupna ,myślę przerabiać czy nie ,czy warto jak mam już gotowe od tiktaka ,ale zrobiłem próbę ,przykręciłem od tiko do imadła a do sufitu metr dalej przykleiłem siwą taśmą sznurek ,włączyłem wentylator i patrzę jak się sznurek odchyla ,odchylił się lekko do tyłu , zmieniłem w imadle wentylator i dałem od vectry , włączyłem i już na pierwszym biegu się więcej odchylił niż przy próbie z tikiem ,jak włączyłem drugi bieg O KURWA masakra ,musiałem szybko wyłączyć bo mi sznurek zaczął odchodzić razem z tynkiem
mówię wam różnica kurewna ,tak więc montuję od vectry muszę tylko wyjebać obudowę i zrobić po swojemu bo z oryginalną mi tam nie wejdzie ,ale to już jest pikuś , chłodnice już zamontowane ,podłączone i myślę że w tym tygodniu nastąpi ponowne odpalenie , podniosę tył do góry żeby koła były w powietrzu i trzeba będzie zrobić próbę generalną napędu.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Rob_trike
- President
- Krótki opis: Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg
- Kontakt:
Zajebista ta traja
piekna robota
no i ta skrzynia to ogromny plus 

Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg.
-
- Prospect
- Kontakt:
fajnie to wygląda - będzie zajebista traja
- yunkers
- Treasurer
- Kontakt:
Mam takie same przemyślenie jak Rożek.
- GREGOR
- Krótki opis: Żyj tak , aby dobrze Cię potem wspominali
- Kontakt:
Kowall piękna robota, a to zdjęcie w tle z napisami zajebiste 

Żyj tak, aby Cię potem dobrze wspominali...
- kowall
- Sergeant
- Kontakt:
Mam nadzieje Gregor że poznajesz szablon od napisów ,no i teraz powinieneś się domyślić po co mi druga wycinankaGREGOR pisze:Kowall piękna robota, a to zdjęcie w tle z napisami zajebiste

- seta
- Kontakt:
No i pięknie 

- custom
- Member
- Kontakt:
Przychylam sie do wypowiedzi kolegów i dodam , że cenny experyment zrobiłeś z tymi wiatrakami .
Omne Trinum Perfectum.
- pawlikTrike
- Member
- Kontakt:
Kowall, nabiera to super wyglądu, fajny monster, taki nabity, konkretny, gratuluję 

Żyj tak, aby nikt nigdy przez Ciebie nie płakał... chyba, że ze szczęścia
- GREGOR
- Krótki opis: Żyj tak , aby dobrze Cię potem wspominali
- Kontakt:
Nie wiem o czym mówiszkowall pisze:Mam nadzieje Gregor że poznajesz szablon od napisów ,no i teraz powinieneś się domyślić po co mi druga wycinankaGREGOR pisze:Kowall piękna robota, a to zdjęcie w tle z napisami zajebiste

Żyj tak, aby Cię potem dobrze wspominali...