Jednoślady -motocykle

Wszystko na temat jednośladów.
Awatar użytkownika
sekuwawa
Kontakt:

Re: Jednoślady -motocykle

Post autor: sekuwawa »

Ale, że to niebieskie to jakieś diody? Toż to nie Goldwing :mrgreen:
Awatar użytkownika
Yesvs666
Kontakt:

Post autor: Yesvs666 »

sekuwawa pisze:Ale, że to niebieskie to jakieś diody? Toż to nie Goldwing :mrgreen:
Ano diody, w błotnikach, nad silnikiem i w grillu chłodnicy. Odpalane na pilota- praktyczna rzecz jak się do Moto po ciemaku idzie, albo wprowadza do garażu ;-)
Awatar użytkownika
Baran
Member
Member
Kontakt:

Post autor: Baran »

sekuwawa pisze:Ale, że to niebieskie to jakieś diody? Toż to nie Goldwing :mrgreen:
Trudno się z Tobą Seku nie zgodzić, ale oczywiście kwestia gustu jest to :D
Awatar użytkownika
Yesvs666
Kontakt:

Baran pisze:
Trudno się z Tobą Seku nie zgodzić, ale oczywiście kwestia gustu jest to :D
Oj tam, oj tam ;-) Przecież to nie jest zrobione, żeby tak jeździć- bo i kolor nie polityczny. Cel był taki, żeby sobie moto oświetlić jak będę do niego zmierzał po nocy- stąd sterowanie zdalne, a nie jakiś tam przełączniczek, a jak już ma się coś świecić, to i niech wygląda to jakoś- w nocy jest fajny efekt- nie choinka, bo wszystko pochowane, ale ładnie ukazuje zarysy motocykla. Nie ukrywam- inspirowałem się amerykanami, którzy swoje customy podświetlają, ale ja nie chciałem robić cyrku na kołach jak oni- tylko coś dyskretnego...
japrzem
Kontakt:

Post autor: japrzem »

Kurcze, myslalem ze to takie na owady, tyle jest tego tyle teraz a takie niebieski światełko ma kobitka w sklepie pobliskim i niby zabija owady...na śmierć. Żartuje. ...kazdy robi jak mu sie podoba i tyle.
Trzy koła... jedno życie...
Awatar użytkownika
Yesvs666
Kontakt:

japrzem pisze:Kurcze, myslalem ze to takie na owady, tyle jest tego tyle teraz a takie niebieski światełko ma kobitka w sklepie pobliskim i niby zabija owady...na śmierć. Żartuje. ...kazdy robi jak mu sie podoba i tyle.
Eeeee! Ale to wcale nie głupi patent jest!!! Taką lampę w atrapie chłodnicy zapodać na owady, robi się ognicho, kiełbaski, piwko, motur stoi, świeci lampą i komary odstrasza, żeby w dupsko nie żarły!!!
Awatar użytkownika
custom
Member
Member
Krótki opis: TRAJKERS
Kontakt:

Post autor: custom »

Jak oglądam takie filmiki to mnie krew zalewa ,jak polskie rządy-nierządy zadbały o polską motoryzację .
Warto na spokojnie obejrzeć do końca . Dobrze ,że jest jeszcze niezależna telewizja która to pokazuje .Oglądajcie zanim to zdejmą , już nie jeden film zdjęli kurwylewackie.
Omne Trinum Perfectum.
MIKOLAJ
Kontakt:

Post autor: MIKOLAJ »

Custom bez urazy ale kurwa jaja sobie robisz
Awatar użytkownika
custom
Member
Member
Kontakt:

MIKOLAJ pisze:Custom bez urazy ale kurwa jaja sobie robisz
No ale weź coś wymyśl i zacznij produkować . A właściwie co Ci Mikołaju nie pasi ?
Omne Trinum Perfectum.
Awatar użytkownika
adaśko
Krótki opis: pierdolić biurokrację!!!
Kontakt:

Post autor: adaśko »

W tym projekcie to i nawet Sulky brał udział w pewnym sensie, ale niech lepiej on się na temat wypowie.
Bóg jest litościwy ... a Ja nie.....!!!
Awatar użytkownika
pawlikTrike
Member
Member
Kontakt:

Post autor: pawlikTrike »

adaśko pisze:W tym projekcie to i nawet Sulky brał udział w pewnym sensie, ale niech lepiej on się na temat wypowie.
Tak, to ten sam Sulky, którego motocykl został w tym roku najładniejszym motocyklem zlotu w Silverado :D
Żyj tak, aby nikt nigdy przez Ciebie nie płakał... chyba, że ze szczęścia
Awatar użytkownika
Lipa
Krótki opis: <> POTWORNY GARAŻ <>
Kontakt:

Post autor: Lipa »

pawlikTrike pisze:
adaśko pisze:W tym projekcie to i nawet Sulky brał udział w pewnym sensie, ale niech lepiej on się na temat wypowie.
Tak, to ten sam Sulky, którego motocykl został w tym roku najładniejszym motocyklem zlotu w Silverado :D
.... zazdrośnik :mrgreen:
Czasem spotykasz ludzi, którzy pędzą przed siebie na zabój, złamanie karku.... czasem tak trudno ich kurwa wyprzedzić !!!
Awatar użytkownika
Yesvs666
Kontakt:

custom pisze:
MIKOLAJ pisze:Custom bez urazy ale kurwa jaja sobie robisz
No ale weź coś wymyśl i zacznij produkować . A właściwie co Ci Mikołaju nie pasi ?
Chyba wiem, o co mu chodzi. Pomimo talentu i zaangażowania w projekt tego zacnego konstruktora, nie ukrywajmy- wyszła taka pasztetna habeta, że faja więdnie. Wystarczy porównać "interpretację" Jawy zrobionej przez Hindusów i "toto ło", żeby zatrybić, że coś jest delikatnie mówiąc "nie halo" z tą wueską, jako koncept- ok, ale oni to chcieli produkować i ludziom sprzedawać za ciężki pinionc, choć dochodzą mnie słuchy, że ta szopka była po to, żeby się parę opasłych ryjów nażarło do syta, a potem projekt do kosza. Nie chcę się za Mikołaja wypowiadać, ale mam wrażenie, że jestem blisko...
Awatar użytkownika
custom
Member
Member
Kontakt:

Chłopaki , tutaj nie chodziło o wygląd. Wygląd zawsze można zmienić. Ważniejsze jest to i zarazem bardzo smutne, że rząd-nierząd dużo trąbi o innowacyjności ,a w efekcie nie dopuszcza do rynku Polskich firm, polskich wynalazców i konstruktorów co powoduje zaoranie polskiej myśli technicznej.
No i później widzimy polskie wynalazki sprzedane za granicę.
Jak żyć....................
Omne Trinum Perfectum.
fidel
Kontakt:

Post autor: fidel »

Zawsze budując coś potrzebne są pieniądze to prawda.Słuchałem uważnie tego pana i powiem szczerze mam mieszane uczucia,silnik zaprojektowany prototypu brak , owszem jest podobno prototyp jednocylindrowy parametry- brak pomiarów na hamowni panu projektantowi wydaje się że parametry są dobre .Nie jestem na nie ale uważam że nikt na tego typu projekt nie wyłoży pieniędzy, sentyment sentymentem ale jak pan mówi że zrobił projekt dla Świdnika na pytanie czy można zbudować na podstawie matocykl nie tylko makietę .Przypomina mi się historia że mercedes zapłacił polakom za to żeby nie produkowali Mikrusa bo robi im konkurencję.
Czarek-trike
Krótki opis: FTW
Kontakt:

Post autor: Czarek-trike »

Ostatnio mnie naszło, v-kę mam, singiel jest, rzędówka też..brakuje boxera. Głos rozsądku mówi, że musi być zaprzęg ;) wiadomo, że ze wschodu.. i teraz pytanie ''górniak'' czy ''dolniak'' ? Napędowiec czy nie ? To docelowo ma mi zastąpić WSKę,( z którą będę chciał się rozstać) czyli wyjazd kilka razy do roku po okolicy. M72 i MW750 odpada..bo ''to nie są tanie rzeczy'' ;)
It's not a hobby
It's a fucking lifestyle
Awatar użytkownika
bandit
Kontakt:

Post autor: bandit »

Czarek nie masz kłopotu to Ci się zachciało problemów...
Jak Górniak to tylko Ural, Dniepr jest zrobiony z gównolitu i hubby bubby...
Ural najlepiej jakby był na ramię z emki na suwakach, zbiornik lampa kaskowa, felgi na polbebnach ale to już drogi temat.
Dolniak to Kaśka, emki drogie.
Napęd fajny w teren , do normalnej jazdy latwiej ruszać. Koszty większe w zakupie i kosz jest wyżej usadowiony.
Jak chcesz się cieszyć jazda to proponuję zapakować silnik BMW .
Awatar użytkownika
winda
Secretary
Secretary
Kontakt:

Post autor: winda »

Dolniak albo Ural. Jak myślisz że Junak sie pierdoli to .... kup se ruska
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
fidel
Kontakt:

Jestem na etapie grzebania przy ruskach ,pomyślałem tanie w zakupie spróbuję będzie tanio i przyjemnie.Kupiłem na początek Dniepra górniaka i skundlonego k 750. Dniepra już zrobiłem wcale nie było tanio i przyjemnie. Jakość wykonania spawy i odlewy wszystko takie se a za części śpiewają też nie mało wpierdzieliłem w dniepra tyle kasy że jakbym chciał go sprzedać z minimalnym zyskiem i wystawił cenę to by mnie śmiechem zabili a szału nie ma.Kończę dolniaka no i kundla też nie rewelacja ale zacząłem zabawę to ja skończę .Wieczorem postaram się wstawić zdjęcia z tej nierównej walki
Awatar użytkownika
Arek
Vice-President
Vice-President
Kontakt:

Post autor: Arek »

starałeś się, trzeba przyznać :shock: :)
Awatar użytkownika
Fido
Kontakt:

Post autor: Fido »

Wyszedł ładnie, ale to i tak nadal rusek. :wink:
Amerykańska mechanizacja na masowe produkcje dobra,na prototypa tylko ręczna robota się opłaca.
Awatar użytkownika
winda
Secretary
Secretary
Kontakt:

Post autor: winda »

Huj z Dnieprem. Ta kasia w tle mnie interesuje bardziej
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
fidel
Kontakt:

Kaśka w trakcie roboty z przodu będzie springer i bedzie taki kundelek własnej wydumki którą ktoś zaczął a ja próbuję dokończyć.Muszę najpierw skończyć normalną kaśkę a była franca tak zgnita że się płakać chce do tej pory .
Awatar użytkownika
sekuwawa
Kontakt:

Post autor: sekuwawa »

Nie kupuj ruska Czarek, szkoda czasu. Mimo, że części dostępne to ich jakość jest żadna. Zawsze coś trzeba grzebać. Dla Ciebie lepszy napędowiec bo idzie równo jak samochód więc mniej siły na kierownicy.
ODPOWIEDZ