Rob, niezła ta kierownica, ale ja bym troszke jeszcze obnizył ku dołowi same rączki. Ale to Twoja traja, rób tak żeby Tobie bylo wygodnie bo przecież od tego zależy jak dlugo bedziesz jechał. Powodzenia i szybkiego ukończenia
Wrzuciłbyś WaćPan jakies fotki z postępów prac
Moja wydumana koncepcja jest taka, może żadna rewelka,ale mi się podoba
nie pourywasz lamp ?
Co do urywania lamp,to jeszcze nie wiem, nie próbowalem, ale myśle że nie dlaczego mialbym urwać, to prototyp bedzie więcej wzmocnień. A co do rur to jak koledzy piszą te od wody sie nie nadają jeśli mówisz o PEX mają max temp. do 90 st.C,
jak już to lepsze miedziane, ale też troche liche jak na pojazd, za duze wibracje bedą. Ja bym dal albo w stali albo zbrojone gumowe.
Idę własną drogą ,bo tylko taką znam.
... _ _ _ ...
Rob, niezła ta kierownica, ale ja bym troszke jeszcze obnizył ku dołowi same rączki. Ale to Twoja traja, rób tak żeby Tobie bylo wygodnie bo przecież od tego zależy jak dlugo bedziesz jechał. Powodzenia i szybkiego ukończenia
nie pourywasz lamp ?
anglicy w swoich trajach daja miedziane puszczane w rurach dolnych ramy
nie pourywasz lamp ?
anglicy w swoich trajach daja miedziane puszczane w rurach dolnych ramy
Anglicy wszystko mają na odwrót,ale nie w miedzi tylko płyn idzie w ramie.
Rob daj elastyczne węże takie jak u mnie bo jak dasz jakieś cieńkie to na 100% będziesz gotował silnik bo będzie miał za małe krążenie,a dodatkowa pompa nic nie pomoże.
oki - pewnie nie będzie to godzina na odwiedziny ( tak jak dziś pojechałem przede 22 a dopiero przyjechalem - więc to moja pora grzebania w garażu) ale wiesz jak u mnie - dzwoń - wyjątkowo nie mam planów ( chyba że małżowina coś zapalnowała a ja nie wiem ) więc zapraszam - pogadamy z godzinkę w garage
Rob_trike pisze:pytanie w sprawie termostatu...... zostawić czy wymontować ? Obieg na nagrzewnice nie zablokowany a zamknięty wejście - wyjście wężem ...
Ja bym dał jakas mala chłodnice moze z jakiejś klimy zawse to coś schłodsi
Idę własną drogą ,bo tylko taką znam.
... _ _ _ ...
bez podłaczonego serwa hamulcy, bez pospawanej na gotowo kierownicy, bez powietrza w przednim kole ale ................................. PIERWSZE 100 METRÓW pojechałem moją TRAJĄ NR III
p.s. tylko trzeba uważać bo się dzinsy palą jak idzie ogień bezpośrednio z głowic
Rob_trike pisze:bez podłaczonego serwa hamulcy, bez pospawanej na gotowo kierownicy, bez powietrza w przednim kole ale ................................. PIERWSZE 100 METRÓW pojechałem moją TRAJĄ NR III
p.s. tylko trzeba uważać bo się dzinsy palą jak idzie ogień bezpośrednio z głowic
jestem zadowolony
pięknie czy aby uwieczniłeś tą chwile na jakimś filmiku??