Rejestracja "SAM", czy to prawda?

Prawdziwy motocykl ma 3 koła - ale raz trzeba go zarejestrować.
ODPOWIEDZ
Czarek-trike
Krótki opis: FTW
Kontakt:

Re: Rejestracja "SAM", czy to prawda?

Post autor: Czarek-trike »

ja bym raczej uderzał w kierunku...allegro, tablica.pl i inne źródła gdzie można zanabyć ''ramę z dokumentami'' ,
jakoś nie wierzę,że te wszystkie ''przeglądy'' tak łatwo przejdą.
Ciekawe czy teraz taka bladź i kurew w wydziale komunikacji wyda tablice próbne i pozwoli na kołach polecieć do warszawy na ''przegląd'' czy trzeba będzie traje na lawecie targać?

trzeba się zrzucić forumowo na budowę jednej paździerzowej trajki co spełni wszystkie normy i co tydzień każdy user tego forum będzie sobie robił wycieczunię na określoną stację,żeby nabić nowe numery :lol:
It's not a hobby
It's a fucking lifestyle
Dembak
Kontakt:

Post autor: Dembak »

Czarek-trike pisze:ja bym raczej uderzał w kierunku...allegro, tablica.pl i inne źródła gdzie można zanabyć ''ramę z dokumentami'' ,
jakoś nie wierzę,że te wszystkie ''przeglądy'' tak łatwo przejdą.
Ciekawe czy teraz taka bladź i kurew w wydziale komunikacji wyda tablice próbne i pozwoli na kołach polecieć do warszawy na ''przegląd'' czy trzeba będzie traje na lawecie targać?

trzeba się zrzucić forumowo na budowę jednej paździerzowej trajki co spełni wszystkie normy i co tydzień każdy user tego forum będzie sobie robił wycieczunię na określoną stację,żeby nabić nowe numery :lol:
Dać mu wódki dobrze pisze.
Luksky
Krótki opis: Życie to piękne, ludzie są wspaniali...
Kontakt:

Post autor: Luksky »

Czaruś - fotki są zawarte w dokumentacji w kartotekach urzędasów.

W razie wypadku robi sie sracz.

Owszem traja może być PODOBNA :) ale nie może byc to INNA trajka :)

czytać między wierszami!!!!
T F F T
A C A B
"...nie każdy facet z widłami, to Posejdon..."
Awatar użytkownika
Rob_trike
President
President
Krótki opis: Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg
Kontakt:

Post autor: Rob_trike »

Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg.
Awatar użytkownika
andy
Krótki opis: Jest nikim ten kto nie ulepsza świata.
Kontakt:

Post autor: andy »

znaczy trzeba się zaprzyjaźnić z jakimś Czechem Niemcem czy Ukraińcem , ech ja mam kolegę w Italii a tam biurokracja jeszcze gorsza niż u nas :mrgreen:
Awatar użytkownika
adaśko
Krótki opis: pierdolić biurokrację!!!
Kontakt:

Post autor: adaśko »

Ale chyba Z hitlerowcami to baja jakaś
Bóg jest litościwy ... a Ja nie.....!!!
Luksky
Kontakt:

Jak zwykle okazuje sie że polaczki pracujące w urzędach nadaja sie maksymalnie do rozrzucania gnoju. Chociaż to jest zbyt ambitne zadanie dla wiekszości biurw-pierdzistołków, czyt darmozjadów. Banda zjebów. Bardzo dobrze, niech ludzie rejestrują wszędzie tylko nie tutaj. Niech będą miału biurwy mało roboty to ich powypierdalają w końcu. Analogicznie z ZUSami i zatrudnianiem się. Co za kurwa gówno się zrobiło z pseudo demokracji.
T F F T
A C A B
Awatar użytkownika
custom
Member
Member
Krótki opis: TRAJKERS
Kontakt:

Post autor: custom »

Luksky pisze:Jak zwykle okazuje sie że polaczki pracujące w urzędach nadaja sie maksymalnie do rozrzucania gnoju. Chociaż to jest zbyt ambitne zadanie dla wiekszości biurw-pierdzistołków, czyt darmozjadów. Banda zjebów. Bardzo dobrze, niech ludzie rejestrują wszędzie tylko nie tutaj. Niech będą miału biurwy mało roboty to ich powypierdalają w końcu. Analogicznie z ZUSami i zatrudnianiem się. Co za kurwa gówno się zrobiło z pseudo demokracji.
Nie wypierdolą ich , choćby nie było roboty i tak będą pierdzieć w stołki bo stanowisko musi być obsadzone.
Omne Trinum Perfectum.
Awatar użytkownika
kamikwia
Kontakt:

Post autor: kamikwia »

można ..? Można...
Awatar użytkownika
yunkers
Treasurer
Treasurer
Krótki opis: G.O.P.
Kontakt:

Post autor: yunkers »

adaśko pisze:Ale chyba Z hitlerowcami to baja jakaś
bo na razie to chyba przetarli ścieżkę dla czterech kółek i może nawet w niemcowni jest to możliwe, ja bym na czechów stawiał bo to w sumie naród leniwy, ale kasę potrafią liczyć
ciekawe jak cała procedura wygląda, jakiej wielkości koszty poza rejestracją, w końcu jakaś umowa kupna-sprzedaży po drodze musi się pojawić, dochodzą tłumaczenia i rejestracja zagranicznego pojazdu u nas, ciekawe czy to wszystko w tym tysiaku euro?
nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Luksky
Kontakt:

jedyny problem to zaufany Czech lub Czeszka, ktora na siebie zarejestruje.

Procedura podobna pewnie do naszej sprzed 22.06.2012. Pozniej jak ze sprowadzanym autem. Tłumaczenie, akcyza - dla tuska żonki na gacie musi być, umowa kupna i po krzyku.
T F F T
A C A B
Awatar użytkownika
Argus
Kontakt:

Post autor: Argus »

Luksky pisze: Co za kurwa gówno się zrobiło z pseudo demokracji.
W prl-u było lepiej , nie?
Luk , Ty jestes taka forumowa maruda
Sorki ale nie potrafiłem sie powstrzymać
Awatar użytkownika
andrzejqs
Kontakt:

Post autor: andrzejqs »

Pewnie że lepiej robotnik miał prawa a teraz z robotnika to niewolnik się zrobił .
Na lekarza nie czekało się pół roku ,w karetce jeździł lekarz a nie jak teraz ratownik medyczny i dzwoni do lekarza co ma zrobić . Z rodzeństwem co roku jeździłem na kolonie i zimowiska a teraz to mnie nie stać dzieci wysłać.

Nie wspomnę o wczorajszym głosowaniu nad demokracją naród referendum a ci z Gnojnej jakie referendum my tu rządzimy
Byli już tacy, co zrobili coś co było nie możliwe do zrobienia, bo nie wiedzieli, że tego się nie da zrobić :-) .
rożek
Member
Member
Kontakt:

Post autor: rożek »

andrzejqs pisze:Pewnie że lepiej robotnik miał prawa a teraz z robotnika to niewolnik się zrobił .
Na lekarza nie czekało się pół roku ,w karetce jeździł lekarz a nie jak teraz ratownik medyczny i dzwoni do lekarza co ma zrobić . Z rodzeństwem co roku jeździłem na kolonie i zimowiska a teraz to mnie nie stać dzieci wysłać.

Nie wspomnę o wczorajszym głosowaniu nad demokracją naród referendum a ci z Gnojnej jakie referendum my tu rządzimy
Ja tak dobrze nie miałem - no ale mój stary nie był w partii.
No i o tym że tak dobrze miał robotnik to powiedz tym z Gdańska 70 lub z Radomia 76 - możesz jeszcze powiedzieć mojemu ojcu który przepracował całe życie jako robotnik- ale od niego to odrazu w ryj dostaniesz mimo, że ma zdrowo ponad 60 lat.
Awatar użytkownika
andrzejqs
Kontakt:

Nie strasz mnie twoim starym bo powiem mojemu i mimo że ma ponad 60 lat to dostaniesz po ryju za pisanie głupot że twój stary nie był w partii bo napewno był jak wszyscy w tamtych czasach kwestia tylko czy tą czerwoną książeczkę wywalił do kosza i olewał to czy donosił na wszystkich ,
Byli już tacy, co zrobili coś co było nie możliwe do zrobienia, bo nie wiedzieli, że tego się nie da zrobić :-) .
Awatar użytkownika
yunkers
Treasurer
Treasurer
Krótki opis: G.O.P.
Kontakt:

Post autor: yunkers »

rożek pisze:
andrzejqs pisze:Pewnie że lepiej robotnik miał prawa a teraz z robotnika to niewolnik się zrobił .

Ja tak dobrze nie miałem - no ale mój stary nie był w partii.
No i o tym że tak dobrze miał robotnik to powiedz tym z Gdańska 70 lub z Radomia 76 - możesz jeszcze powiedzieć mojemu ojcu który przepracował całe życie jako robotnik- ale od niego to odrazu w ryj dostaniesz mimo, że ma zdrowo ponad 60 lat.
Piękne podsumowanie, a czasy są takie, że każdy może spróbować zostać pracodawcą pijawką i spróbować tego miodu o którym tu tak wielu biadoli.
nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
Awatar użytkownika
Argus
Kontakt:

No jasne
W 83 dowiedziałem sie jakie prawa ma robotnik - żadne -sąd pracy to była fikcja
milicjant walił pałą po łbie i nawet nie było gdzie sie odwołać
partyjny kacyk żądził miastem (małym) i nic mu nie można było zrobic
samochody były na talony a z drugiej reki 3 razy droższe jak nowe
Fiat mirafiori to była fura dla wybranych
a żeby kupic mieszkanie to pan z KC musiał podpisac zgode a i tak było 20 m2 na osobe
Pani z urzędu skarbowego była BOGIEM - od jej decyzji zależało być albo nie być prywaciarza
no ale za to był socjal :o wczasy pod grusza i kolonie
Cud i miód
Awatar użytkownika
andrzejqs
Kontakt:

W 83 dowiedziałem sie jakie prawa ma robotnik - żadne -sąd pracy to była fikcja ( po co ci sąd dostawałeś grupę wiedziałeś ile masz na godzine 8 godzin i do domu)
milicjant walił pałą po łbie i nawet nie było gdzie sie odwołać ( teraz nie wali pójdziesz z dzieckiem na mecz ligowy ?)
partyjny kacyk rządził miastem (małym) i nic mu nie można było zrobic ( to akurat zostało bez zmian )
samochody były na talony a z drugiej ręki 3 razy droższe jak nowe
Fiat mirafiori to była fura dla wybranych ( nadal dostaje 3 razy mniej kasy żeby było mnie stać na nowego fiata a dla wybranych to teraz Maibach )
a żeby kupic mieszkanie to pan z KC musiał podpisać zgodę a i tak było 20 m2 na osobe ( budowałem teraz dom i nadal musiał mi podpisać wojewoda , prezydent powiatu , rada powiatowa burmistrz miasta i 2 sąsiadów )
Pani z urzędu skarbowego była BOGIEM - od jej decyzji zależało być albo nie być prywaciarza ( dalej tak jest udupią cie za 3 gr )
no ale za to był socjal wczasy pod grusza i kolonie ( no tego niema)
Cud i miód
Awatar użytkownika
winda
Secretary
Secretary
Kontakt:

Post autor: winda »

andrzejqs pisze:Nie strasz mnie twoim starym bo powiem mojemu i mimo że ma ponad 60 lat to dostaniesz po ryju za pisanie głupot że twój stary nie był w partii bo napewno był jak wszyscy w tamtych czasach kwestia tylko czy tą czerwoną książeczkę wywalił do kosza i olewał to czy donosił na wszystkich ,
skoro twierdzisz ze wszyscy byli wtedy w partii to chyba musisz zacząć pić lepsze gatunkowo albo zmienic dilera
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
Awatar użytkownika
adaśko
Krótki opis: pierdolić biurokrację!!!
Kontakt:

Post autor: adaśko »

Panowie od wyżalania się jest inny temat http://e-trike.pl/forum/viewtopic.php?f ... 3w#p146176 no chyba że temat będzie miał nadal słuszny kierunek czyli dupy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Bóg jest litościwy ... a Ja nie.....!!!
Awatar użytkownika
Argus
Kontakt:

amen :D Taraz można bezkarnie sie ślinić na taki widok
Luksky
Kontakt:

Argus pisze:
Luksky pisze: Co za kurwa gówno się zrobiło z pseudo demokracji.
W prl-u było lepiej , nie?
Luk , Ty jestes taka forumowa maruda
Sorki ale nie potrafiłem sie powstrzymać

Maruda?
To jak nazwiesz grupke kurew, która wrzuca milion podpisów do kosza i krzyczy na ludzi, że to dla ich dobra? Wiem, że z gadania nic nie ma, wiec czekam na grupę, ktora pojdzie odstrzelić kilka kurew. Czekam i czekam..... i życzę kolejnego Brunona i kolejnego i tak do skutku.

Analogicznie z rejestracjami. Do tej pory rocznie ok 2000szt było rejestracji SAMów. Teraz będzie może kilka. To dla mojego dobra? Gówno prawda.
T F F T
A C A B
Awatar użytkownika
Argus
Kontakt:

Luk wyluzuj przynajmniej tutaj zostaw na boku polityczne wkręty
biurokratyczne gówno było zawsze- więc jak przez 50 lat rosło
to w ciągu 20 lat nie zdechnie
Pomysl optymistycznie
Nasze wnuki bedą miały lepiej
Ty masz chociasz jeźdźącą traje a ja z różnych względów
jestem w czarnej dupie
i teraz kombinuję czy robić trajkę czy nie

A miało być tak pieknie....... :)
Luksky
Kontakt:

tylko, że to ciągle my szaraki luzujemy i dlatego jesteśmy dymani, wiec pytam sie jak długo jeszcze.

biurwokracja czeka mnie niestety w kolejnym tygodniu - idę auto przerejestrować. Kurwa znowu bedę nieasertywny. Ale z ciekawości rzucę panienkom z dużymi dupami z urzędu zapytanie o rejestrację pojazdu trójkołowego SAM - tylko konkretnie :) Muszę cos dojebać, inaczej nie przeżyję :)
T F F T
A C A B
rożek
Member
Member
Kontakt:

Post autor: rożek »

andrzejqs pisze:Nie strasz mnie twoim starym bo powiem mojemu i mimo że ma ponad 60 lat to dostaniesz po ryju za pisanie głupot że twój stary nie był w partii bo napewno był jak wszyscy w tamtych czasach kwestia tylko czy tą czerwoną książeczkę wywalił do kosza i olewał to czy donosił na wszystkich ,
Ja Andrzej nikogo nie straszę, tylko chciałem pokazać, że nie wszyscy mieli tak różowo jak ty to piszesz. Moim zdaniem potrafisz tylko narzekać, wszyscy są źli, oszukują biednych robotników itd. itd. - tak jak napisał Yunkers kto ci broni zostać tym znienawidzonym PRYWACIARZEM - będziesz jedyny uczciwy, ludzie będą u Ciebie pracowali po 8 godzin, mieli wolne weekendy a zarobić im dasz godnie i jak pójdą na zwolnienie to będziesz ich odwiedzał i przynosił lekarstwa.
Pewnie się zdziwisz, ale nie jestem pracodawcą tylko pracownikiem, i dla Twej wiadomości powiem ci, że pracowaliśmy ż żoną w 1 firmie od 8 lat - ją szef zwolnił, ja musiałem odejść - nie wyobrażałem sobie dalszej pracy z nim - ale czy ja narzekam? nie, trzeba było się ogarnąć, rozejrzeć po rynku i brać do roboty.

I prosiłbym byś nie obrażał mego ojca ( zwłaszcza że go nie znasz) i nie wyzywał go od donosicieli bo ja nikogo tu nie wyzywam i sobie tego nie życzę.

PS. zainteresuj się historią tego kraju - nie wszyscy należeli do partii mimo, że tak było łatwiej żyć.
PS 2 - zmartwię cię Andrzeju ale moja mama też nie należała
ODPOWIEDZ