andrzejqs pisze:Nie strasz mnie twoim starym bo powiem mojemu i mimo że ma ponad 60 lat to dostaniesz po ryju za pisanie głupot że twój stary nie był w partii bo napewno był jak wszyscy w tamtych czasach kwestia tylko czy tą czerwoną książeczkę wywalił do kosza i olewał to czy donosił na wszystkich ,
Ja Andrzej nikogo nie straszę, tylko chciałem pokazać, że nie wszyscy mieli tak różowo jak ty to piszesz. Moim zdaniem potrafisz tylko narzekać, wszyscy są źli, oszukują biednych robotników itd. itd. - tak jak napisał Yunkers kto ci broni zostać tym znienawidzonym PRYWACIARZEM - będziesz jedyny uczciwy, ludzie będą u Ciebie pracowali po 8 godzin, mieli wolne weekendy a zarobić im dasz godnie i jak pójdą na zwolnienie to będziesz ich odwiedzał i przynosił lekarstwa.
Pewnie się zdziwisz, ale nie jestem pracodawcą tylko pracownikiem, i dla Twej wiadomości powiem ci, że pracowaliśmy ż żoną w 1 firmie od 8 lat - ją szef zwolnił, ja musiałem odejść - nie wyobrażałem sobie dalszej pracy z nim - ale czy ja narzekam? nie, trzeba było się ogarnąć, rozejrzeć po rynku i brać do roboty.
I prosiłbym byś nie obrażał mego ojca ( zwłaszcza że go nie znasz) i nie wyzywał go od donosicieli bo ja nikogo tu nie wyzywam i sobie tego nie życzę.
PS. zainteresuj się historią tego kraju - nie wszyscy należeli do partii mimo, że tak było łatwiej żyć.
PS 2 - zmartwię cię Andrzeju ale moja mama też nie należała