luksky pisze:Dlatego pisałem wcześniej, nie zdaje egzaminu na jednym odwodzie lub jednej pompie.
chyba nie do końca np. cbr 1100 xx blackbird - trzeba urzyć troche elektroniki i dobrego reduktora siły hamowania. 2/3 na przód i 1/3 tył. Po prostu Zintegrowany system hamulcowy
Czasem spotykasz ludzi, którzy pędzą przed siebie na zabój, złamanie karku.... czasem tak trudno ich kurwa wyprzedzić !!!
3oo pisze:Praktycznie sprawa przedniego hamulca wygląda tak:
Jest potrzebny przy rejestracji lecz hamowanie nim to brak efektu... koło staje w miejscu lub w ogóle nie hamuje... kwestia by tylko pomagał w hamowaniu, a nie blokował koło...
Na ostatnim zlocie był przez moment trają gość z okolic Wrocławia.Traja na garbie,wielka,przodek na szerokim kole wywalony dość daleko i ...w ogóle nie miał przedniego hamulca!Twierdził co prawda,że wywalił go zmieniając koło na szersze i teraz ma trochę gorzej,ale jak mówił:da się jeździć
Fakty zazwyczaj są proste.Świetnie nadają się do naginania...
ja tez nie mam przedniego hamulca.. przy traji warzącej ~ 500 kg jakiś smieszny zaciśk i to pojedynczy od np starego plastika mozna w du.. włożyć.
planuje zamontować 2x banany 6 -cio tloczkowe od gsxr 1000 + pompa także od tego modelu a nie jak widziałem od HD jednostronna, która wyglada ale nic więcej...
jak dojrzeje finansowo będziem ciunć u Wiktora mocowania do zacisków i montować..... ale na razie hamuje tyłem - właściwie będę hamować
Ostatnio zmieniony 11 maja 2009, 10:55 przez Lipa, łącznie zmieniany 1 raz.
Czasem spotykasz ludzi, którzy pędzą przed siebie na zabój, złamanie karku.... czasem tak trudno ich kurwa wyprzedzić !!!
Moja waży ok.400,przedni jest bębnowy.Używam go tylko do delikatnego dohamowania na kiepskiej nawierzchni,albo jak stoję z górki lub pod górkę.Hamuję więc prawie jak Ty Lipa samym tyłem
Fakty zazwyczaj są proste.Świetnie nadają się do naginania...
u mnie na przodzie jest hamulec tarczowy z zaciskiem jednotloczkowym od mz... w miejscu dziala jak sie stoi np na swiatlach na gorce ale przy hamowaniu totalnie nie zdaje egzaminu nawet niebardzo czuc zeby trajka zwalniala. w przyszlosci chcialbym zalozyc druga tarcze i jakies konkretniejsze zaciski. poki co musze powalczyc z pompa hamulcowa na tyl i pozbyc sie tego serwo...
Znam jednak takie miejsce gdzie jest lepiej chodzić z nożem
Całe górne i podlasie wszyscy są za Kolejorzem...
ja mam zacisk od bmw ale pompa nie daje rady z takim ustrojstwem i hamowanie jest slabe.
mysle o zintegrowaniu wszystkiego w jeden uklad i zamontowaniu abs ale to w przyszlosci