Wuja z Gryfina wita Trajkersów
-
Re: Wuja z Gryfina wita Trajkersów
W dniach 12 - 15 lipiec w Łagowie odbył się zlot XVII Festiwal Rock Blues i Motocykle. W dwie trajki - Wuja i Jastrząb z Gryfina uczestniczyliśmy w zlocie. Zdjęcia z wyjazdu http://wataha-gryfino.manifo.com/aktualnosci-2012
-
- Krótki opis: Życie to piękne, ludzie są wspaniali...
- Kontakt:
Re: Witam Trajkersów
Wuja pisze:Potwierdzam trajeczka z Swięciechowy od Pana Czesława. O cenie nie wypada mówić, ale dla znających temat i śledzących traje na Allegro, powiem ze stargowałem tylko symboliczne 200 zł.wisnia pisze:tak to traja z leszna, a dokładnie ze święciechowy od Czecha....Rob_trike pisze:to ta z Leszna?
jeszcze na początku sezonu była na rozpoczęciu u nas
cześc kolego,witam z Leszna. Jak można wiedzieć to za ile udało Ci się nabyć?
traja pamiętam, ze zaczynała kariere od 55tys zł

tak z czystej ciekawości. Te diody i kolor nadwozia

T F F T
A C A B
"...nie każdy facet z widłami, to Posejdon..."
A C A B
"...nie każdy facet z widłami, to Posejdon..."
-
Tego że cena zaczynała się od 55 tysiaków nie wiedziałem. Ja po raz pierwszy znalazłem ją na Allegro za 35 tysiaków, lecz zainteresowałem się nią jak cena jeszcze znacznie zjechała. Diody zostawiam, zimą uzupełnię brakujące. Co do lakieru to nie mam jeszcze koncepcji. Ogólnie traja jest sprawna i muszę intensywnie wykorzystać sezon i nacieszyć się nią do woli. Przed wyjazdem do Łagowa wymieniłem manszety i olej w skrzyni, z pilnych spraw muszę wymienić linki hamulca na miększe - założone są sztywne jak drut i mam ręczny na jedno koło. Po wymianie będzie super.
-
We wtorek postawiłem trajkę na kobyłkach i zabrałem się za dopieszczanie. Wymieniłem przednią oponkę, a przy okazji łożyska i uszczelnienia żeby do tematu nie wracać. Zdjąłem bębny tylnych hamulców a tm olej, to rozbieram i nowy problem. Uszczelnienia półosi i łożyska do wymiany. Dzisiaj już mam porozbierana i skompletowane części jutro montaż łącznie z wymianą linek hamulca ręcznego - co niby tylko miałem zrobić. w sobotę pośmigam mam nadzieję.