Chyba znasz kolegę bardzo dobrze. Straciłem kurwa nadzieję.... Ale do rzeczy. 16 maja roku pańskiego 2017 paczka dotarła do Katownika( mogę wkleić kopię wiadomości prywatnej) To był maj .... pachniała Saska Kępa.. Kurwa maj. Najpierw Kato nie miał czasu,potem było czekanie na części z Chin,potem żniwa i kampania buraczana. Myślę sobie chuj,fachowiec,zajebany robotą . Poczekam do zimy. Nie pamiętam kiedy dzwoniłem( chyba jeszcze przed świętami) i zostałem poinformowany,że licznik ruszył,ale nie startuje za każdym razem oraz że przydałby się drugi taki sam ,aby skopiować oprogramowanie procesora i że nic więcej nie da się zrobić. Więc zaproponowałem zwrot kasy za części i za nadanie paczki z licznikiem,który chciałbym otrzymać z powrotem. Kato stwierdził,że nic nie muszę płacić ani za części ani za paczkę,bo jak powiedział,jak nie naprawione to nie ma sprawy i wyśle paczkę wkrótce. Chuj mi z tego że tak powiedział,jak paczka nie dotarła do dziś!!!!!!!!!!!!!! Dwa razy wysyłałem adres sms-em i też na chuj. Uważam,że to jest nadal mój licznik,że należałoby go oddać. Nadal nalegam na zwrot kosztów części i wysyłki. Mamy kurwa marzec...... A Katownik twierdzi że nie ma czasu wysłąć paczki. PO CO KURWA ZABOWIĄZAŁ SIĘ DO NAPRAWY LICZNIKA,SKORO JEST TAK ZAJEBANY ROBOTĄ ,ŻE NIE MA CZASU PODEŚĆ NA POCZTĘ I WYSŁAĆ PACZKĘ??? Na Rodaków można liczyć,i za granicami kraju ale i w Polsce. Kurwa nic się nie zmieni w naszym kraju z takim podejściem!!! Nigdy,kurwa. Nie pozdrawiam Katownika. Tyle w temacie licznik.Sulkyrider pisze:Podeślij do Kato. Jak nie zapomni, nie zgubi, znajdzie czas i zbierze się parę innych korzystnych czynników, to jest nadziejaMichael2304 pisze:Takie pytanie.
Licznik uniwersalny KOSO. Prędkość,obroty,poziom paliwa,napięcie, dwa liczniki dzienne,kontrolki.
Zwarł mi się przypadkowo z + kabelek od czujnika paliwa, lekki błysk wszystkiego ,po czym wszystko zgasło i nastała ciemność......![]()
Mogę sobie już kupić nowy licznik,czy może coś się da zrobić?
Moja pierwsza
-
- Kontakt:
Re: Moja pierwsza
- winda
- Secretary
- Kontakt:
Katownik. Mam juz dość wysłuchiwania reklamacji na Twoje usługi. Jako administrator czuje sie odpowiedzialny bo to ludzie z forum e-trike a wpadka nie pierwsza i nie piąta...
Krótko.
Żądam załatwienia strawy z Michael2304 oraz z Byniem. Pewnie o kimś jeszcze zapomniałem.
Nie potrafię zrozumieć dlaczego jednym robisz o ręki a innych robisz w huja.
Czas operacyjny 7 dni od dziś. Gdy sprawy nie zostaną załatwione Katownik zostanie usunięty z Forum.
Krótko.
Żądam załatwienia strawy z Michael2304 oraz z Byniem. Pewnie o kimś jeszcze zapomniałem.
Nie potrafię zrozumieć dlaczego jednym robisz o ręki a innych robisz w huja.
Czas operacyjny 7 dni od dziś. Gdy sprawy nie zostaną załatwione Katownik zostanie usunięty z Forum.
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
KOMPLETNIE BEZ SENSU
- Baran
- Member
- Kontakt:
Uuuu Winda srogo, ale może to jest metoda...
-
- Kontakt:
Brawo Winda ,ale czemu tak pózno 

-
- Kontakt:
no w kwietniu bedzie rok jak czekam na kable do autka dziecka wiec ja bym z 7 dni skrucil do 2
-
- Kontakt:
Licznik dotarł. Nie widziałem go na własne oczy,ale chyba jest ok. Dzięki wielkie.
-
- Kontakt:
Koledzy. Potrzebny rozmiar zimmeringów do skrzyni biegów na suche półosie
1. Na skrzynię biegów od strony przegubu
2. Przy kole od nakrętki tarczy hamulcowej i od strony przegubu
Stare są tak stare,że nie odczytam symboli.
1. Na skrzynię biegów od strony przegubu
2. Przy kole od nakrętki tarczy hamulcowej i od strony przegubu
Stare są tak stare,że nie odczytam symboli.
-
- Kontakt:
Zbiornik gotowy,pomalowany i z korkiem.custom pisze:No to dawaj fotki .
Takie pytanie: czym uszczelnić gwinty króćców,które będą wkręcone do wspawanych końcówek z gwintem? Silikon czerwony + konopie? Benzyna tego nie ruszy? Kiedyś użyłbym hermetyk a teraz to nie wiem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Yesvs666
- Kontakt:
Są pasty uszczelniające (w konsystencji trochę jak silikon, tylko matowy, ale nie bierze benzyna i nie twardnieje)- w dobrym motoryzacyjnym kupi- ja czasami uszczelniam też na loctite'a do gwintów i też daje radę- benzyna nie bierzeMichael2304 pisze:Zbiornik gotowy,pomalowany i z korkiem.custom pisze:No to dawaj fotki .
Takie pytanie: czym uszczelnić gwinty króćców,które będą wkręcone do wspawanych końcówek z gwintem? Silikon czerwony + konopie? Benzyna tego nie ruszy? Kiedyś użyłbym hermetyk a teraz to nie wiem.
- winda
- Secretary
- Kontakt:
Kawał roboty. Gratuluję
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
KOMPLETNIE BEZ SENSU
- custom
- Member
- Krótki opis: TRAJKERS
- Kontakt:
Wykończenie igiełka , super.
Od czego miałeś wlew z korkiem i jak jest z odpowietrzeniem ?
Omne Trinum Perfectum.
- Yesvs666
- Kontakt:
Tak się przyglądam... Kształt niecodzienny, jeden z moich ulubionych kolorków, ale chyba lakier był za gęsty, albo za grubo na raz poszło??? Trochę skóra pomarańczy wyszła- widać na zacienionych elementach, ale jak dałeś ze 4-5 warstw cleara, to da się na lustro spolerować
Dobra robota- bryła przestrzenna z rozwijalnych powierzchni, bez klepania, angielskiego koła itp. Musiałeś pewnie "brzydko się odzywać" delikatnie mówiąc żeby to poszczepiać z tych puzzli i to żeby wyszło w miarę równo 

- Yesvs666
- Kontakt:
Gdzie malowałeś? Sam, w ogródeczku, czy dawałeś gdzieś? Pamiętam jak swoją malowałem w ogródku, to Angole mieli widowisko- naszło się ich z połowy osiedlaYesvs666 pisze:Tak się przyglądam... Kształt niecodzienny, jeden z moich ulubionych kolorków, ale chyba lakier był za gęsty, albo za grubo na raz poszło??? Trochę skóra pomarańczy wyszła- widać na zacienionych elementach, ale jak dałeś ze 4-5 warstw cleara, to da się na lustro spolerowaćDobra robota- bryła przestrzenna z rozwijalnych powierzchni, bez klepania, angielskiego koła itp. Musiałeś pewnie "brzydko się odzywać" delikatnie mówiąc żeby to poszczepiać z tych puzzli i to żeby wyszło w miarę równo

- kowall
- Sergeant
- Kontakt:
Ja też szukałem odpowiedzi na to pytanie , odpowiedzi były różne , jednym moczyło po uszczelnieniach innym nie więc traz wspawałem nakrętki kołpakowe i musi być dobrze
.

- tim
- Kontakt:
U mnie uszczelnienia na ładowaczu czołowym w hydraulice to są oringii. W siłownik wkręcone jest kolanko które skontrowane jest nakrętką i pod tą nakrętkę dane są oringii i wszystko trzyma i nie cieknie. Może takie rozwiązanie zastosować.Michael2304 pisze:
- Yesvs666
- Kontakt:
Znalazłem fotki- mina Angoli gapiących się na 4 butle lpg podłączone do pistoletu malarskiego BEZCENNAYesvs666 pisze:Gdzie malowałeś? Sam, w ogródeczku, czy dawałeś gdzieś? Pamiętam jak swoją malowałem w ogródku, to Angole mieli widowisko- naszło się ich z połowy osiedlaYesvs666 pisze:Tak się przyglądam... Kształt niecodzienny, jeden z moich ulubionych kolorków, ale chyba lakier był za gęsty, albo za grubo na raz poszło??? Trochę skóra pomarańczy wyszła- widać na zacienionych elementach, ale jak dałeś ze 4-5 warstw cleara, to da się na lustro spolerowaćDobra robota- bryła przestrzenna z rozwijalnych powierzchni, bez klepania, angielskiego koła itp. Musiałeś pewnie "brzydko się odzywać" delikatnie mówiąc żeby to poszczepiać z tych puzzli i to żeby wyszło w miarę równo
Cuda-dziwy były, co ten Polaczek odpierdziela
Ech, to były czasy... Mam gdzieś fotki, jak znajdę to zapodam, bo ciekawy "zestaw malarski" sobie tam zmontowałem

Abstrahując- ta sprężarka na fotce to zwykła marketówa- ma 1 mały tłoczek i 20L zbiornik ( i mam ją do dziś), w połączeniu z 4 butlami dała radę opierdzielić taką wielką skorupę i radziła sobie z tym całkiem nieźle- jak widać nie było to malowanie "byle jakie", tylko dość skomplikowane, wielowarstwowe- także sprzedaję patent z doklejanymi zbiornikami i podpisuję się pod nim obiema rencami że działa, jakby ktoś coś kiedyś...

- bandit
- Kontakt:
Po wyglądzie obstawiam hondę. Taki sam mam w vfr-ce i i do przyszłego zbiornika mojej Trajki.custom pisze:Wykończenie igiełka , super.
- andrzejqs
- Kontakt:
Taśma teflonowa
Byli już tacy, co zrobili coś co było nie możliwe do zrobienia, bo nie wiedzieli, że tego się nie da zrobić
.

- adaśko
- Krótki opis: pierdolić biurokrację!!!
- Kontakt:
Maciej Ty jesteś zboczonybandit pisze:Po wyglądzie obstawiam hondę. Taki sam mam w vfr-ce i i do przyszłego zbiornika mojej Trajki.custom pisze:Wykończenie igiełka , super.
Bóg jest litościwy ... a Ja nie.....!!!
-
- Kontakt:
Korek jest oryginalny od jakiegoś moto,nie pamiętam od jakiego ,żeby to sprawdzić musiałbym poszperać w papierach z fakturami. Musiałem go trochę przerobić,bo fabrycznie miał jakieś trzy dłuższe "nóżki" , które wchodzą w oryginalny zbiornikowy wlew. Odpowietrzenie jest więc w korku,tak przypuszczam, bo jak założyłem korek przy próbach szczelności to wiało spopod dekielka na kluczyk.custom pisze:Wykończenie igiełka , super.
Wlew robiłem sam,toczony i spawany . W środku zbiornika Tapox dostępny na alledrogo.
-
- Kontakt:
Lakier był taki jak na puszcze 1/2 + 20 % rozpuszczalnika. Clearu są 3 warsty. Malowałem to w PL,bo najpierw miał to lakiernik malować,ale od marca do maja nic nie zrobił..... więc w maju,sam się za to wziąłem. Jakbym to robił w jakimś pomieszczeniu zamkniętym dla muszek,to bym powiedział ,że igła. Tak to jakieś k.....a muszki posiadały.... dziwić się ludziom że wąchają ,jak muszki całą zgrają przyleciały wąchaćYesvs666 pisze:Tak się przyglądam... Kształt niecodzienny, jeden z moich ulubionych kolorków, ale chyba lakier był za gęsty, albo za grubo na raz poszło??? Trochę skóra pomarańczy wyszła- widać na zacienionych elementach, ale jak dałeś ze 4-5 warstw cleara, to da się na lustro spolerowaćDobra robota- bryła przestrzenna z rozwijalnych powierzchni, bez klepania, angielskiego koła itp. Musiałeś pewnie "brzydko się odzywać" delikatnie mówiąc żeby to poszczepiać z tych puzzli i to żeby wyszło w miarę równo

Zbiornik był robiony na kole z użyciem shrinker stretchera. Połączyć to w kupę to pikuś,ale pospawać na "szczelność" to inna bajka. Z równością też bywa różnie,lustrzane elementy są mniej więcej równe,ale jak ktoś się dobrze przyjrzy to pewnie coś wypatrzy....
Ktoś kiedyś powiedział,że w temacie zbiornik niewiele da się nowego wymyślić i przyjąłem wyzwanie

-
- Kontakt:
Końcówki na wężyk mam mosiężne ze stożkowym gwintem 1/4' , może uda się kupić z kołnierzem i dać uszczelkę.kowall pisze:Ja też szukałem odpowiedzi na to pytanie , odpowiedzi były różne , jednym moczyło po uszczelnieniach innym nie więc traz wspawałem nakrętki kołpakowe i musi być dobrze.
-
- Kontakt:
Taka taśma jak do złączek hydraulicznych? Da radę?andrzejqs pisze:Taśma teflonowa
- Yesvs666
- Kontakt:
Taśma teflonowa jest be do takich małych gwintów, kup sobie buteleczkę loctite thread seal (np 567) albo jakiś inny klej do gwintów i będzie banglać! Ewentualnie daj niebieski threadlocker i też uszczelni taki mały gwint.Michael2304 pisze:Końcówki na wężyk mam mosiężne ze stożkowym gwintem 1/4' , może uda się kupić z kołnierzem i dać uszczelkę.kowall pisze:Ja też szukałem odpowiedzi na to pytanie , odpowiedzi były różne , jednym moczyło po uszczelnieniach innym nie więc traz wspawałem nakrętki kołpakowe i musi być dobrze.
-
- Kontakt:
Dzięki.Yesvs666 pisze:Taśma teflonowa jest be do takich małych gwintów, kup sobie buteleczkę loctite thread seal (np 567) albo jakiś inny klej do gwintów i będzie banglać! Ewentualnie daj niebieski threadlocker i też uszczelni taki mały gwint.Michael2304 pisze:Końcówki na wężyk mam mosiężne ze stożkowym gwintem 1/4' , może uda się kupić z kołnierzem i dać uszczelkę.kowall pisze:Ja też szukałem odpowiedzi na to pytanie , odpowiedzi były różne , jednym moczyło po uszczelnieniach innym nie więc traz wspawałem nakrętki kołpakowe i musi być dobrze.