Nowy potworek Adaśka
- adaśko
- Krótki opis: pierdolić biurokrację!!!
- Kontakt:
Re: Nowy potworek Adaśka
Parę fotek z dzisiaj
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Bóg jest litościwy ... a Ja nie.....!!!
- GREGOR
- Krótki opis: Żyj tak , aby dobrze Cię potem wspominali
- Kontakt:
Niesamowite i takie proste Adaś jest coś czego nie potrafisz zrobićadaśko pisze:Dziś walki ciąg dalszy
wymiana uszczelniaczy w silniku i skrzyni , bo wszędzie ujebane od oleju.
Nadszedł czas na eksperyment z przerobieniem skrzyni z napędu 4WD na RWD
Niestety nie jest tak prosto jak w skrzyni manualnej bo tam wystarczy zaspawać dyfer rozdzielający napęd przedni i tylni.
W przypadku automatu z Legacy napęd na przód jest podawany stale poprzez przekładnię zębatą, a napęd na tylną oś załączany jest przez mokre sprzęgło cierne sterowane hydrauliką.
Odłączenie przodu okazało się banalnie proste, wystarczyło pozbyć się koła zębatego z wałka który doprowadza moment do przedniego dyfra.
Natomiast rozmyślanie nad tyłem zajęło troszkę czasu. Aby uzyskać stały napęd płytki sprzęgła zostały zanitowane za pomocą stalowych nitów . Według mnie powinno dać radę , i mam nadzieję że eksperyment się uda . Jeszcze pozostaje zagadka jak na to zareaguje sterowanie skrzynią , oczywiście skrzynia sterowana komputerem , ale będzie Git Na szczęście czujnik prędkości czyta z tylnego wału więc jestem dobrej myśli.
Żyj tak, aby Cię potem dobrze wspominali...
- pawlikTrike
- Member
- Krótki opis: TRAJKERS
- Kontakt:
hmm... geniusz jakiś czy co ?adaśko pisze:Dziś walki ciąg dalszy
wymiana uszczelniaczy w silniku i skrzyni , bo wszędzie ujebane od oleju.
Nadszedł czas na eksperyment z przerobieniem skrzyni z napędu 4WD na RWD
Niestety nie jest tak prosto jak w skrzyni manualnej bo tam wystarczy zaspawać dyfer rozdzielający napęd przedni i tylni.
W przypadku automatu z Legacy napęd na przód jest podawany stale poprzez przekładnię zębatą, a napęd na tylną oś załączany jest przez mokre sprzęgło cierne sterowane hydrauliką.
Odłączenie przodu okazało się banalnie proste, wystarczyło pozbyć się koła zębatego z wałka który doprowadza moment do przedniego dyfra.
Natomiast rozmyślanie nad tyłem zajęło troszkę czasu. Aby uzyskać stały napęd płytki sprzęgła zostały zanitowane za pomocą stalowych nitów . Według mnie powinno dać radę , i mam nadzieję że eksperyment się uda . Jeszcze pozostaje zagadka jak na to zareaguje sterowanie skrzynią , oczywiście skrzynia sterowana komputerem , ale będzie Git Na szczęście czujnik prędkości czyta z tylnego wału więc jestem dobrej myśli.
Żyj tak, aby nikt nigdy przez Ciebie nie płakał... chyba, że ze szczęścia
- winda
- Secretary
- Kontakt:
Dla Adaśka to proste bo nikt mu nie powiedział że tego nie da się zrobić
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
KOMPLETNIE BEZ SENSU
- krobia
- Kontakt:
A ja powiedział bym, że na odwrót.winda pisze:Dla Adaśka to proste bo nikt mu nie powiedział że tego nie da się zrobić
Jeden uswiadamiał go, że tego nie da się zrobic A adaś jak to adaś...jak mu powiesz, że na czubek osmiometrowej sosny nie da się trajka wjechać to on już ma w głowie plan....jak z niej zjechac
- adaśko
- Kontakt:
Serducho na miejscu, teraz cza porobić mocowania pod poduszki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Baran
- Member
- Kontakt:
OOOO Adaś pięknie Ci idzie robota
- adaśko
- Kontakt:
samo się nie zrobi, mam dosyćBaran pisze:OOOO Adaś pięknie Ci idzie robota
- winda
- Secretary
- Kontakt:
Kiedy ostatnio spałeś?
KOMPLETNIE BEZ SENSU
KOMPLETNIE BEZ SENSU
- Arek
- Vice-President
- Kontakt:
Nie pitol, Adaś, 15 dni jeszcze masz Nadaśko pisze:samo się nie zrobi, mam dosyćBaran pisze:OOOO Adaś pięknie Ci idzie robota
ormalnie napisałbym "Ty nie dasz rady ?" Ale nie jesteś normalny
- kowall
- Sergeant
- Kontakt:
Hehhhee Adaś samo się nie zrobi , święte słowa , padasz teraz na pysk , ale jak to wszystko zgrasz i w końcu wyjedziesz to już teraz widzę te zrytą trawe w Sierpcu na zlocieadaśko pisze:samo się nie zrobi, mam dosyćBaran pisze:OOOO Adaś pięknie Ci idzie robota
- adaśko
- Kontakt:
[quote="winda"]Kiedy ostatnio spałeś?[/
dzisiaj mi się udało pospać i od rana wena byla , dziś padam na ryj bo inne prace też trza porobić , ale od rana ciąg dalszy
dzisiaj mi się udało pospać i od rana wena byla , dziś padam na ryj bo inne prace też trza porobić , ale od rana ciąg dalszy
- adaśko
- Kontakt:
rycie trawy tylko szerszeniem , automatem się nie da , poza tym miska olejowa jest bardzo blisko asfaltu więc o wariowaniu po polu nie ma mowykowall pisze:Hehhhee Adaś samo się nie zrobi , święte słowa , padasz teraz na pysk , ale jak to wszystko zgrasz i w końcu wyjedziesz to już teraz widzę te zrytą trawe w Sierpcu na zlocieadaśko pisze:samo się nie zrobi, mam dosyćBaran pisze:OOOO Adaś pięknie Ci idzie robota
- adaśko
- Kontakt:
Qrwa na to co chcę zrobić to o 15 za mało , może uda mi się uruchomić , ale na inne gadżety zabraknie czasu tym razemArek pisze:Nie pitol, Adaś, 15 dni jeszcze masz Nadaśko pisze:samo się nie zrobi, mam dosyćBaran pisze:OOOO Adaś pięknie Ci idzie robota
- Baran
- Member
- Kontakt:
Adaś, w takie upały robota bez snu? Masakra. Ale ty wariat jesteśadaśko pisze:Qrwa na to co chcę zrobić to o 15 za mało , może uda mi się uruchomić , ale na inne gadżety zabraknie czasu tym razemArek pisze:Nie pitol, Adaś, 15 dni jeszcze masz Nadaśko pisze:samo się nie zrobi, mam dosyćBaran pisze:OOOO Adaś pięknie Ci idzie robota
- adaśko
- Kontakt:
Nie pitol, Adaś, 15 dni jeszcze masz N
ormalnie napisałbym "Ty nie dasz rady ?" Ale nie jesteś normalny [/quote]
Qrwa na to co chcę zrobić to o 15 za mało , może uda mi się uruchomić , ale na inne gadżety zabraknie czasu tym razem[/quote]
Adaś, w takie upały robota bez snu? Masakra. Ale ty wariat jesteś [/quote]
koniec , przerwa na tydzień , bo goście się zwalili niespodziewane dzisiaj. Niespodziewane ale kochane i zapowiada się że przez następny tydzień robota będzie stala w miejscu , zwłaszcza że w przyszlym tygodniu będą goście zapowiedziane i kochane również
Ale na Bledzewo mam czym pojechać ino kitę jakąś przyprawię aby było fajnie
https://sprzedajemy.pl/suzuki-gn125-kat ... nr56609918
a skoro handlem powiało to ktoś z was ma ciut mniejszą łapkę ode mnie bo ja się nie mieszczę
https://sprzedajemy.pl/rekawice-motocyk ... nr55057353
ormalnie napisałbym "Ty nie dasz rady ?" Ale nie jesteś normalny [/quote]
Qrwa na to co chcę zrobić to o 15 za mało , może uda mi się uruchomić , ale na inne gadżety zabraknie czasu tym razem[/quote]
Adaś, w takie upały robota bez snu? Masakra. Ale ty wariat jesteś [/quote]
koniec , przerwa na tydzień , bo goście się zwalili niespodziewane dzisiaj. Niespodziewane ale kochane i zapowiada się że przez następny tydzień robota będzie stala w miejscu , zwłaszcza że w przyszlym tygodniu będą goście zapowiedziane i kochane również
Ale na Bledzewo mam czym pojechać ino kitę jakąś przyprawię aby było fajnie
https://sprzedajemy.pl/suzuki-gn125-kat ... nr56609918
a skoro handlem powiało to ktoś z was ma ciut mniejszą łapkę ode mnie bo ja się nie mieszczę
https://sprzedajemy.pl/rekawice-motocyk ... nr55057353
- custom
- Member
- Krótki opis: TRAJKERS
- Kontakt:
Adaś , właśnie zrobiłeś to co ja zamierzałem mordo Ty moja z taką skrzynią , ale nigdy na to czasu nie było. W każdym razie cieszy mnie to zajebiście , bo robota szybciej pójdzie jeżeli problem już ktoś rozkminił .
Masz zamiar całkowicie wypierdzielić ten przód , czy zakręcić tylko pustą obudowę ? jest tam szansa dorobić płaski dekiel , żeby skrócić tą skrzynię , czy coś będzie przeszkadzać ?
Masz zamiar całkowicie wypierdzielić ten przód , czy zakręcić tylko pustą obudowę ? jest tam szansa dorobić płaski dekiel , żeby skrócić tą skrzynię , czy coś będzie przeszkadzać ?
Omne Trinum Perfectum.
- adaśko
- Kontakt:
Skrzynię można skrócić , bo osobny modol jest tylko do przedniego napędu, ale nie koniecznie da się to zrobic , bo trzeba by bylo skrócic wałek głowny , wybebeszyc można , ale to da nam w chooj roboty i tylko minus z 5 kgcustom pisze:Adaś , właśnie zrobiłeś to co ja zamierzałem mordo Ty moja z taką skrzynią , ale nigdy na to czasu nie było. W każdym razie cieszy mnie to zajebiście , bo robota szybciej pójdzie jeżeli problem już ktoś rozkminił .
bo w tej chwili będe woził dyfer przedni i wyjścia na półośki niepotrzebnie , o szczegóły osobiście bo mi się pisać nie chce , a po drugie nie wiem czy działać będzie
- adaśko
- Kontakt:
zagadało , a teraz glowa boli bo bębenki pouszkadzało hałasowanie , chyba stary się robię po tej trzydziestce
https://www.facebook.com/dawid.kopys.7/ ... on_generic
- winda
- Secretary
- Kontakt:
Ładnie gada
KOMPLETNIE BEZ SENSU
KOMPLETNIE BEZ SENSU
- krobia
- Kontakt:
...facebokow kurwa nawymysleli. Obejrzeć nie idzieadaśko pisze:zagadało , a teraz glowa boli bo bębenki pouszkadzało hałasowanie , chyba stary się robię po tej trzydziestce
- adaśko
- Kontakt:
nie mam tego filmu , Kopyś nagrywal , ale możesz zawsze oglądnąc na żywokrobia pisze:...facebokow kurwa nawymysleli. Obejrzeć nie idzieadaśko pisze:zagadało , a teraz glowa boli bo bębenki pouszkadzało hałasowanie , chyba stary się robię po tej trzydziestce
- krobia
- Kontakt:
Będę za nie długo
-
- Krótki opis: FTW
- Kontakt:
- GREGOR
- Krótki opis: Żyj tak , aby dobrze Cię potem wspominali
- Kontakt:
Ciekaw jestem czy do sezonu wytrzymaCzarek-trike pisze:Elegancko łooogień
Żyj tak, aby Cię potem dobrze wspominali...