Mam jszcze kolejne pytanie. Odnośnie szlifofania spawów ramy. Jak patrzą na to przy rejestracji. Warunki techniczne wykonywania spawów w konstrukcjach pojazdów np. rower, motockl itp. jest mowa aby spawy były bez szlifowania . są mocniejsze ale widać slady spawu. To co ogladałem na zdjeciach ram wszyscy szlifują. potem zastanawiaja się dlaczego ich rama pęka. Ja bedę zostawiał spawy bez szlifowania tylko trzeba estetycznie i równo je wykonać.
Nie napierdalajcie się z prezesa - Luk muszę Cię trochę obronić , przecież każdy robi to co mu do głowy przyjdzie i każdy ma prawo popełnić błąd. Czekajcie niech tylko ryfel wejdzie w modę wtedy Luk będzie górą
A rozdają ryfel to bierz , zawsze można nim podłogę w garażu wyłożyć
na początku dopasowywałem wszystko recznie, a potem zaczalem robić sobie kopyta z kartonu. Teraz juz mam fajny patent na ladne obydowy z ryfelka, bo jak mowilem brzydze się szpachla i zywicą.
T F F T A C A B
"...nie każdy facet z widłami, to Posejdon..."
moja żonka wystrzeliła ja z wiatrówki na Dozynkach ostatnich.
Zawieszenie u mnie z tyłu to kompletny maluszek. Nawet ta blacha podwoziowa, do ktorej sa przytwierdzone wahacze jest z kaszlaka na żywca wyrźnięta. Po prostu cały tył bez kanapy i belki....
T F F T A C A B
"...nie każdy facet z widłami, to Posejdon..."
aktualnie jestem na etapie konczenia nowego baku do mojej lubej(ktorego zaczalem dobrych pare miesiecy temu). zklada sie on w 80% z zywicy i wlokna reszta to stary pociety bak ktory byl trzykrotnie mniejszy i zabieram sie za podkladke pod tablice z wklejonym oswietleniem.
zdjecia raczej nieaktualne ale innych nie mam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Znam jednak takie miejsce gdzie jest lepiej chodzić z nożem
Całe górne i podlasie wszyscy są za Kolejorzem...
wiesz cala moja karoseria jest w ten sposob zroiona. zobaczsz zreszta jak sie spotkamy. od spodu widac roznice miedzy forma wylewana a karoseria lepiona z maty szklanej. a wytrzymalosc niezla. jak dasz powyzej 1cm to nawet sie lekko nie ugnie
Znam jednak takie miejsce gdzie jest lepiej chodzić z nożem
Całe górne i podlasie wszyscy są za Kolejorzem...
renegat28 pisze:z mojej wiedzy wynika ze spokojnie wytrzyma
Z tym bywa różnie, jak jest całe z włókna to spokojnie mozna przyjąć że wytrzyma, jak jest poklejone z blachą to bywa różnie, jak sie nie przyłozysz i zrobisz na sztukę popęka nawet od temperatury, wg mojego doswiadczenia trzeba po całej wydumce poszerzenia itp całość razem z blachą pokryć dwiema warstwami laminatu
nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem