Nowe życie Feniksa

W tym dziale przedstawiamy przebieg budowy swojej trajki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kowall
Sergeant
Sergeant
Kontakt:

Re: Nowe życie Feniksa

Post autor: kowall »

Panowie mi nie chodzi o to co zrobi gliniarz , z nimi to jest różnie ,jeden się dojebie ale przepuści ,a z drugim się nie dogadasz ,mi chodzi o to co mówi przepis w tym wypadku ,czy tylko mandat ,utrata dowodu czy nawet może laweta ???????.
Awatar użytkownika
andrzejqs
Kontakt:

Post autor: andrzejqs »

custom pisze:Chcę znaleźć z homologacją , żeby mieć z psiarnią spokój , jednak ten mały znaczek jest bardzo przydatny .
Zobaczę jeszcze wśród lichtbarów .

Po co ci te cyferki jak przyjdzie pan i przeczyta po numerkach że masz przednie reflektory zamontowane z tyłu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Byli już tacy, co zrobili coś co było nie możliwe do zrobienia, bo nie wiedzieli, że tego się nie da zrobić :-) .
rożek
Prospect
Prospect
Kontakt:

Post autor: rożek »

Czarek-trike pisze:
pawlikTrike pisze:
kowall pisze:A jak to wygląda z tą homologacją według przepisów ,jak lampa nie ma, to w razie kontroli tylko mandat czy też mogą zabrać dowód ?
Dowód... i lampy wyrywają razem z kablami :lol:
są dwie opcje : albo psina chuja się zna/jest wporzo i tylko Ci spojrzy na papier czy numer się zgadza z rejestracją i wio...albo pies skurwysyn/ogarnięty i zacznie węszyć... u mnie w mieście widziałem akcje jak chłopaczków w BMW zatrzymali bo fele poszerzane i ciut wystawały poza nadkola i pies węszył :wink:
Jak będzie Ci psina chciała dojebać do Ci dojebie... już rzucam temat... no panowie, który z Nas ma z tyłu odblask w naszym trójkołowym motocyklu? (a trzeba kurwa! )
dlaczego trzeba? ja mam w dowodzie wyraźnie napisane - MOTOCYKL
rożek
Prospect
Prospect
Kontakt:

kowall pisze:Panowie mi nie chodzi o to co zrobi gliniarz , z nimi to jest różnie ,jeden się dojebie ale przepuści ,a z drugim się nie dogadasz ,mi chodzi o to co mówi przepis w tym wypadku ,czy tylko mandat ,utrata dowodu czy nawet może laweta ???????.
przecież to Polska więc nie ma odpowiedzi - może być wszystko co napisałeś - zależy jak to panwładza zakwalifikuje - niestety jesteś uzależniony od człowieka.
Awatar użytkownika
andrzejqs
Kontakt:

motocykl to samo odblask czerwony nie trójkątny + pomarańczowe na długim widelcu

i .tak jak piszesz
Byli już tacy, co zrobili coś co było nie możliwe do zrobienia, bo nie wiedzieli, że tego się nie da zrobić :-) .
rożek
Prospect
Prospect
Kontakt:

andrzejqs pisze:motocykl to samo odblask czerwony nie trójkątny + pomarańczowe na długim widelcu

i .tak jak piszesz
pozwolisz że sprawdzę w garażu i się ustosunkuję
Awatar użytkownika
andrzejqs
Kontakt:

Kto inny ci sprawdzi :mrgreen: :mrgreen:

dobrze że wymiękli i na przednim błotniku nie trzeba mieć tablicy rejestracyjnej :lol: :lol:

http://foto.scigacz.pl/gallery/test_mot ... _tylna.jpg

http://foto.scigacz.pl/gallery/testy_sk ... ricity.jpg
rożek
Prospect
Prospect
Kontakt:

i nie do końca masz rację - z tyłu ok jest światło odblaskowe prostokątne , natomiast na lagach nic nie ma - motocykl jest kupiony jako nowy w salonie, homologowany przez importera na Polskę więc skoro nie ma to nie musi mieć i przeszło homologację bez odblasków ( widocznie jest przepis który pozwala to ominąć)
Czarek-trike
Krótki opis: FTW
Kontakt:

Post autor: Czarek-trike »

musi być z tyłu odblask ,w styczniu mnie chuj na przeglądzie zagiął , że brak odblasku... kurwa, teraz to nawet do WSKi zamówiłem okrągły czerwony odblask na tył :mrgreen: Albo kurwa na przeglądzie... proszę zahamować przednim hamulcem(którego moje trajki nie mają ) :wink:
It's not a hobby
It's a fucking lifestyle
rożek
Prospect
Prospect
Kontakt:

Czarek jak pisałem - z tyłu w moto mam - tak powinno być - fakt że w żadnej trajce nie mam - ide szukać na allegro czegoś co nie straszy
Awatar użytkownika
winda
Secretary
Secretary
Kontakt:

Post autor: winda »

ja w tylnych lampach mam wkomponowany element który świeci światłem odbitym..

Mazda. Odpowiedz jest jedna. Pojazd , którego stan techniczny zagraża innym użytkownikom drogi nie jedzie dalej.

Zgadnij kto na drodze decyduje czy ta konkretna "usterka" jest zagrożeniem w ruchu drogowym?
Zgadnij również czy możesz sie na drodze odwołac do wyższej instancji?
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
Awatar użytkownika
andrzejqs
Kontakt:

rożek pisze:i nie do końca masz rację - z tyłu ok jest światło odblaskowe prostokątne , natomiast na lagach nic nie ma - motocykl jest kupiony jako nowy w salonie, homologowany przez importera na Polskę więc skoro nie ma to nie musi mieć i przeszło homologację bez odblasków ( widocznie jest przepis który pozwala to ominąć)

mnie diagnosta się upomniał o pomarańczowe powiedział że przy długim zawieszeniu musi być i koniec
Clipboard01qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
adaśko
Krótki opis: pierdolić biurokrację!!!
Kontakt:

Post autor: adaśko »

andrzejqs pisze:
rożek pisze:i nie do końca masz rację - z tyłu ok jest światło odblaskowe prostokątne , natomiast na lagach nic nie ma - motocykl jest kupiony jako nowy w salonie, homologowany przez importera na Polskę więc skoro nie ma to nie musi mieć i przeszło homologację bez odblasków ( widocznie jest przepis który pozwala to ominąć)

mnie diagnosta się upomniał o pomarańczowe powiedział że przy długim zawieszeniu musi być i koniec
no i dobrze zawsze to bezpieczniej
Bóg jest litościwy ... a Ja nie.....!!!
rożek
Prospect
Prospect
Kontakt:

andrzejqs pisze:

może się mu spodobałeś i nie chce Cię stracić, że klienta się znaczy
Awatar użytkownika
andrzejqs
Kontakt:

e tam zaraz potem powiedział jak ja zrobię przegląd tego motocykla jak ja mam na środku kanał :lol: :lol:
rożek
Prospect
Prospect
Kontakt:

to odwieczny problem diagnostów - specjalnie pojadę teraz jednego powkurwiać - a niech wymyśla czemu nie
Awatar użytkownika
Rob_trike
President
President
Krótki opis: Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg
Kontakt:

Post autor: Rob_trike »

tego co powiedzial ze nie ma czasu ?
Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg.
Awatar użytkownika
custom
Member
Member
Krótki opis: TRAJKERS
Kontakt:

Post autor: custom »

andrzejqs pisze:
custom pisze:Chcę znaleźć z homologacją , żeby mieć z psiarnią spokój , jednak ten mały znaczek jest bardzo przydatny .

Po co ci te cyferki jak przyjdzie pan i przeczyta po numerkach że masz przednie reflektory zamontowane z tyłu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Słuszna uwaga . To teraz właściwie obojętne czy znajdę z homologacją czy bez , chociaż z homologacją byłoby lepiej bo przypuszczam ,że nie każdy pies zna cyferki.
Omne Trinum Perfectum.
Awatar użytkownika
GREGOR
Krótki opis: Żyj tak , aby dobrze Cię potem wspominali
Kontakt:

Post autor: GREGOR »

custom pisze:
andrzejqs pisze:

Słuszna uwaga . To teraz właściwie obojętne czy znajdę z homologacją czy bez , chociaż z homologacją byłoby lepiej bo przypuszczam ,że nie każdy pies zna cyferki.
Custom , wiesz czego gliniarze jeżdżą parami ? Jeden umie czytać , a drugi pisać :lol:
Żyj tak, aby Cię potem dobrze wspominali...
Awatar użytkownika
kowall
Sergeant
Sergeant
Kontakt:

Jak kiedyś z kumplem(ten od aerografu ) gadałem że nie mam na lampach oznaczeń ,to mówi co za problem ,on ma jakiś malutki pistolecik do piaskowania na jakiś bardzo drobny piasek ,wykleić numerki od środka takie jak potrzebujesz (wytną takie coś z foli w karzdej pracowni reklamy) przykleić ,delikatnie przejechać piaskiem i masz na wieki ,takiego miał pomysła jak przyjedzie znowu to trzeba to będzie wypróbować :wink:
rożek
Prospect
Prospect
Kontakt:

:) :D :lol: - super pomysł
rożek
Prospect
Prospect
Kontakt:

aaaaczkolwiek zgodnie z przepisami oznaczenia mają być wypukłe - tak mi się coś zdaje
Awatar użytkownika
krobia
Kontakt:

Post autor: krobia »

andrzejqs pisze:
rożek pisze:

qrwa,co za diagności sa u Was :wink: mi w trakcie przeglądu gdy miał określic jeszcze DMC dzwonił i uświadamiał,że mam motocykl 3-osobow.ja mówię,że dwua on twardo przy swoim....a Halina w tym czasie stała w garażu bo Kątownik robił akurat instalację :mrgreen:
z partyzanckim pozdrowieniem
http://www.youtube.com/watch?v=F2fYUMWZLL0
Awatar użytkownika
kowall
Sergeant
Sergeant
Kontakt:

rożek pisze:aaaaczkolwiek zgodnie z przepisami oznaczenia mają być wypukłe - tak mi się coś zdaje
Ja się tam nie znam ,ale na poprzedniej stronie andrzejas coś pisał o kloszach od renufkiii i tam niby oznaczenia są w środku ,tak więc jak fabryka tak robi to chyba można :wink: a co do wypukłości ,hmmm niech se tam gliniarz palec włoży do środka i sprawdzi :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
andrzejqs
Kontakt:

W piątek na parkingu oblukałem i większość nowszych aut nie ma oznaczeń
a wrażenia bezcenne ludzie zaczęli na mnie dziwnie patrzeć i sprawdzali czy dokładnie auta zamknęli .
ODPOWIEDZ