Nowe życie Feniksa
- kowall
- Sergeant
- Kontakt:
Re: Nowe życie Feniksa
Panowie mi nie chodzi o to co zrobi gliniarz , z nimi to jest różnie ,jeden się dojebie ale przepuści ,a z drugim się nie dogadasz ,mi chodzi o to co mówi przepis w tym wypadku ,czy tylko mandat ,utrata dowodu czy nawet może laweta ???????.
- andrzejqs
- Kontakt:
custom pisze:Chcę znaleźć z homologacją , żeby mieć z psiarnią spokój , jednak ten mały znaczek jest bardzo przydatny .
Zobaczę jeszcze wśród lichtbarów .
Po co ci te cyferki jak przyjdzie pan i przeczyta po numerkach że masz przednie reflektory zamontowane z tyłu

Byli już tacy, co zrobili coś co było nie możliwe do zrobienia, bo nie wiedzieli, że tego się nie da zrobić
.

-
- Prospect
- Kontakt:
dlaczego trzeba? ja mam w dowodzie wyraźnie napisane - MOTOCYKLCzarek-trike pisze:są dwie opcje : albo psina chuja się zna/jest wporzo i tylko Ci spojrzy na papier czy numer się zgadza z rejestracją i wio...albo pies skurwysyn/ogarnięty i zacznie węszyć... u mnie w mieście widziałem akcje jak chłopaczków w BMW zatrzymali bo fele poszerzane i ciut wystawały poza nadkola i pies węszyłpawlikTrike pisze:Dowód... i lampy wyrywają razem z kablamikowall pisze:A jak to wygląda z tą homologacją według przepisów ,jak lampa nie ma, to w razie kontroli tylko mandat czy też mogą zabrać dowód ?![]()
Jak będzie Ci psina chciała dojebać do Ci dojebie... już rzucam temat... no panowie, który z Nas ma z tyłu odblask w naszym trójkołowym motocyklu? (a trzeba kurwa! )
-
- Prospect
- Kontakt:
przecież to Polska więc nie ma odpowiedzi - może być wszystko co napisałeś - zależy jak to panwładza zakwalifikuje - niestety jesteś uzależniony od człowieka.kowall pisze:Panowie mi nie chodzi o to co zrobi gliniarz , z nimi to jest różnie ,jeden się dojebie ale przepuści ,a z drugim się nie dogadasz ,mi chodzi o to co mówi przepis w tym wypadku ,czy tylko mandat ,utrata dowodu czy nawet może laweta ???????.
- andrzejqs
- Kontakt:
motocykl to samo odblask czerwony nie trójkątny + pomarańczowe na długim widelcu
i .tak jak piszesz
i .tak jak piszesz
Byli już tacy, co zrobili coś co było nie możliwe do zrobienia, bo nie wiedzieli, że tego się nie da zrobić
.

-
- Prospect
- Kontakt:
pozwolisz że sprawdzę w garażu i się ustosunkujęandrzejqs pisze:motocykl to samo odblask czerwony nie trójkątny + pomarańczowe na długim widelcu
i .tak jak piszesz
- andrzejqs
- Kontakt:
Kto inny ci sprawdzi
dobrze że wymiękli i na przednim błotniku nie trzeba mieć tablicy rejestracyjnej
http://foto.scigacz.pl/gallery/test_mot ... _tylna.jpg
http://foto.scigacz.pl/gallery/testy_sk ... ricity.jpg

dobrze że wymiękli i na przednim błotniku nie trzeba mieć tablicy rejestracyjnej

http://foto.scigacz.pl/gallery/test_mot ... _tylna.jpg
http://foto.scigacz.pl/gallery/testy_sk ... ricity.jpg
.

-
- Prospect
- Kontakt:
i nie do końca masz rację - z tyłu ok jest światło odblaskowe prostokątne , natomiast na lagach nic nie ma - motocykl jest kupiony jako nowy w salonie, homologowany przez importera na Polskę więc skoro nie ma to nie musi mieć i przeszło homologację bez odblasków ( widocznie jest przepis który pozwala to ominąć)
-
- Krótki opis: FTW
- Kontakt:
musi być z tyłu odblask ,w styczniu mnie chuj na przeglądzie zagiął , że brak odblasku... kurwa, teraz to nawet do WSKi zamówiłem okrągły czerwony odblask na tył
Albo kurwa na przeglądzie... proszę zahamować przednim hamulcem(którego moje trajki nie mają ) 

It's not a hobby
It's a fucking lifestyle
It's a fucking lifestyle
-
- Prospect
- Kontakt:
Czarek jak pisałem - z tyłu w moto mam - tak powinno być - fakt że w żadnej trajce nie mam - ide szukać na allegro czegoś co nie straszy
- winda
- Secretary
- Kontakt:
ja w tylnych lampach mam wkomponowany element który świeci światłem odbitym..
Mazda. Odpowiedz jest jedna. Pojazd , którego stan techniczny zagraża innym użytkownikom drogi nie jedzie dalej.
Zgadnij kto na drodze decyduje czy ta konkretna "usterka" jest zagrożeniem w ruchu drogowym?
Zgadnij również czy możesz sie na drodze odwołac do wyższej instancji?
Mazda. Odpowiedz jest jedna. Pojazd , którego stan techniczny zagraża innym użytkownikom drogi nie jedzie dalej.
Zgadnij kto na drodze decyduje czy ta konkretna "usterka" jest zagrożeniem w ruchu drogowym?
Zgadnij również czy możesz sie na drodze odwołac do wyższej instancji?
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
KOMPLETNIE BEZ SENSU
- andrzejqs
- Kontakt:
rożek pisze:i nie do końca masz rację - z tyłu ok jest światło odblaskowe prostokątne , natomiast na lagach nic nie ma - motocykl jest kupiony jako nowy w salonie, homologowany przez importera na Polskę więc skoro nie ma to nie musi mieć i przeszło homologację bez odblasków ( widocznie jest przepis który pozwala to ominąć)
mnie diagnosta się upomniał o pomarańczowe powiedział że przy długim zawieszeniu musi być i koniec
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
.

- adaśko
- Krótki opis: pierdolić biurokrację!!!
- Kontakt:
no i dobrze zawsze to bezpieczniejandrzejqs pisze:rożek pisze:i nie do końca masz rację - z tyłu ok jest światło odblaskowe prostokątne , natomiast na lagach nic nie ma - motocykl jest kupiony jako nowy w salonie, homologowany przez importera na Polskę więc skoro nie ma to nie musi mieć i przeszło homologację bez odblasków ( widocznie jest przepis który pozwala to ominąć)
mnie diagnosta się upomniał o pomarańczowe powiedział że przy długim zawieszeniu musi być i koniec
Bóg jest litościwy ... a Ja nie.....!!!
-
- Prospect
- Kontakt:
może się mu spodobałeś i nie chce Cię stracić, że klienta się znaczyandrzejqs pisze:rożek pisze:i nie do końca masz rację - z tyłu ok jest światło odblaskowe prostokątne , natomiast na lagach nic nie ma - motocykl jest kupiony jako nowy w salonie, homologowany przez importera na Polskę więc skoro nie ma to nie musi mieć i przeszło homologację bez odblasków ( widocznie jest przepis który pozwala to ominąć)
- andrzejqs
- Kontakt:
e tam zaraz potem powiedział jak ja zrobię przegląd tego motocykla jak ja mam na środku kanał

.

-
- Prospect
- Kontakt:
to odwieczny problem diagnostów - specjalnie pojadę teraz jednego powkurwiać - a niech wymyśla czemu nie
- Rob_trike
- President
- Krótki opis: Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg
- Kontakt:
tego co powiedzial ze nie ma czasu ?
Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg.
- custom
- Member
- Krótki opis: TRAJKERS
- Kontakt:
Słuszna uwaga . To teraz właściwie obojętne czy znajdę z homologacją czy bez , chociaż z homologacją byłoby lepiej bo przypuszczam ,że nie każdy pies zna cyferki.andrzejqs pisze:custom pisze:Chcę znaleźć z homologacją , żeby mieć z psiarnią spokój , jednak ten mały znaczek jest bardzo przydatny .
Po co ci te cyferki jak przyjdzie pan i przeczyta po numerkach że masz przednie reflektory zamontowane z tyłu![]()
![]()
Omne Trinum Perfectum.
- GREGOR
- Krótki opis: Żyj tak , aby dobrze Cię potem wspominali
- Kontakt:
Custom , wiesz czego gliniarze jeżdżą parami ? Jeden umie czytać , a drugi pisaćcustom pisze:Słuszna uwaga . To teraz właściwie obojętne czy znajdę z homologacją czy bez , chociaż z homologacją byłoby lepiej bo przypuszczam ,że nie każdy pies zna cyferki.andrzejqs pisze:custom pisze:Chcę znaleźć z homologacją , żeby mieć z psiarnią spokój , jednak ten mały znaczek jest bardzo przydatny .
Po co ci te cyferki jak przyjdzie pan i przeczyta po numerkach że masz przednie reflektory zamontowane z tyłu![]()
![]()

Żyj tak, aby Cię potem dobrze wspominali...
- kowall
- Sergeant
- Kontakt:
Jak kiedyś z kumplem(ten od aerografu ) gadałem że nie mam na lampach oznaczeń ,to mówi co za problem ,on ma jakiś malutki pistolecik do piaskowania na jakiś bardzo drobny piasek ,wykleić numerki od środka takie jak potrzebujesz (wytną takie coś z foli w karzdej pracowni reklamy) przykleić ,delikatnie przejechać piaskiem i masz na wieki ,takiego miał pomysła jak przyjedzie znowu to trzeba to będzie wypróbować 

-
- Prospect
- Kontakt:

-
- Prospect
- Kontakt:
aaaaczkolwiek zgodnie z przepisami oznaczenia mają być wypukłe - tak mi się coś zdaje
- krobia
- Kontakt:
qrwa,co za diagności sa u Wasandrzejqs pisze:rożek pisze:

- kowall
- Sergeant
- Kontakt:
Ja się tam nie znam ,ale na poprzedniej stronie andrzejas coś pisał o kloszach od renufkiii i tam niby oznaczenia są w środku ,tak więc jak fabryka tak robi to chyba możnarożek pisze:aaaaczkolwiek zgodnie z przepisami oznaczenia mają być wypukłe - tak mi się coś zdaje

- andrzejqs
- Kontakt:
W piątek na parkingu oblukałem i większość nowszych aut nie ma oznaczeń
a wrażenia bezcenne ludzie zaczęli na mnie dziwnie patrzeć i sprawdzali czy dokładnie auta zamknęli .
a wrażenia bezcenne ludzie zaczęli na mnie dziwnie patrzeć i sprawdzali czy dokładnie auta zamknęli .
.