ja tez zastanawiam sie nad zmiana silnika w mojej trajce mam juz upatrzony ... nawet od forda scorpio 2,4 V6 i to naprawde za nie duza kase ... co o tym myslicie mial ktos doczynienia z takim silnikiem ..... moze ktos cos wie wiecej o tym silniku gluwnie chodzi mi o osiagi
jasne ale wiem ze lubia sie spierdolic
ale zawsze kupisz drugi tanio
power jest ok
ja niedlugo bede sie przymierzal do nowej trajki i napewno bedzie diesel
mysle ze moj zakup bedzie w zupelnosci trafny tez myslalem o dieslu znajomy ma caly silnik od audi 5 garowy 120 kony jestem ciekaw jak to by sie spisywalo..
np. plywalem kiedys motorowka z silnikiem diesla no i bylem naprawde zdziwiony pozytywnie zanim sie nagrzal lekko klekotal ale pozniej miala taki power ze glowa boli
miałem kiedyś draga z silnikiem od citroena gs 1100.wszystko spoko ale siedziało sie jak u ginekologa.tak mysle choc nigdy u takiego specjalisty nie byłem.silniczek w aluminium bardzo ładny.szkoda że nie potrafie zrobić szpagatu bo z tym silnikiem z przodu to podstawa.
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
winda pisze:miałem kiedyś draga z silnikiem od citroena gs 1100.wszystko spoko ale siedziało sie jak u ginekologa.tak mysle choc nigdy u takiego specjalisty nie byłem.silniczek w aluminium bardzo ładny.szkoda że nie potrafie zrobić szpagatu bo z tym silnikiem z przodu to podstawa.
Oj, święta prawda z tym szpagatem. Jedyne co potrafiłem z tym zrobić, to cofnąć siodło między koła.
lech pisze:A ja nareszcie trafiłem na "swój" silnik: Citroen GS 1100, bokser chłodzony powietrzem. Pod tym linkiem (http://pansin-trajka.blogspot.com/2009/ ... -1300.html ) umieściłem kiedyś fotki takiego silnika. Z tym, że ja mam oryginalną skrzynię biegów. W przyszłym tygodniu wkładam go w ramę. Zgodnie z przyjętym założeniem silnik będzie z przodu.
no jaki ten świat mały.toż to mój motocykl!!! skrzynia jest od moto guzzi dyfer też
By było śmieszniej to taka Tatra (jedna z 07 które dotarły do Polski) stała u rolnika na podwórku jakieś 13 kilometrów od mojej miejscowości jakieś 6 lat temu... w walącym się domu mieszkała stara babinka, która nawet nie wiedziała kto kupił jej posesję od komornika... ten kto kupił jej posesję postawił tam tę Tatrę... szukałem... pytałem... bo chciałem odkupić i nic się nie dowiedziałem i w 2005 roku w maju już jej tam nie było...
my sie klocimy czy boxery czy V-ki cyz rzedówki czy twiny( ) a takie cudenka czekają na właściciela
Skrzynka piwa i flacha wodki dla tego co zrobi traje z takim silnikiem http://www.allegro.pl/item703741815_maz ... rtowy.html
Lipa dorzucisz się??
Wiktor pisze:my sie klocimy czy boxery czy V-ki cyz rzedówki czy twiny( ) a takie cudenka czekają na właściciela
Skrzynka piwa i flacha wodki dla tego co zrobi traje z takim silnikiem http://www.allegro.pl/item703741815_maz ... rtowy.html
Lipa dorzucisz się??
Myślałem o tym... zniechęciła mnie wciąż mało doskonała technologia uszczelnień na tłoku ("pierścienie" jak zwał tak zwał) oraz niedorzeczne dla mnie wyliczenia (polskich urzędasów) pojemności "skokowej" takiego silnika...