Może i masz rację ale to dobrze wiedzieć, że są jeszcze normalni diagności, którym się chce. Jeżeli ścieżka nie jest przystosowana pod trzy kółka to już przeciez nie problem użytkownika. Ciekawy jestem czy coś mi powie na temat tego, że nie mam przedniego hamulca:)bandit pisze:Wydaje mi się że lepiej się nie chwalić tutaj takimi rzeczami.
RobertSzczecin pisze:Może i masz rację ale to dobrze wiedzieć, że są jeszcze normalni diagności, którym się chce. Jeżeli ścieżka nie jest przystosowana pod trzy kółka to już przeciez nie problem użytkownika. Ciekawy jestem czy coś mi powie na temat tego, że nie mam przedniego hamulca:)bandit pisze:Wydaje mi się że lepiej się nie chwalić tutaj takimi rzeczami.
A tak jako ciekawostkę to dziś pierwszy raz zrzuciłem u siebie całą karoserię bo inaczej nawet do aku nie można się dostaćTakże coś już więcej o niej wiem:)
Yesvs666 pisze:RobertSzczecin pisze:Może i masz rację ale to dobrze wiedzieć, że są jeszcze normalni diagności, którym się chce. Jeżeli ścieżka nie jest przystosowana pod trzy kółka to już przeciez nie problem użytkownika. Ciekawy jestem czy coś mi powie na temat tego, że nie mam przedniego hamulca:)bandit pisze:Wydaje mi się że lepiej się nie chwalić tutaj takimi rzeczami.
A tak jako ciekawostkę to dziś pierwszy raz zrzuciłem u siebie całą karoserię bo inaczej nawet do aku nie można się dostaćTakże coś już więcej o niej wiem:)
![]()
![]()
Widzisz?!?!
![]()
![]()
Kupiłbyś od któregoś z chłopaków na forum, to zapewne nie miałbyś takich niespodzianek, a teraz to a to światełek nie ma, klaksonu, hamulca, a to przód do wymiany, pół trajki do rozeberania żeby aku wyjąć i cholera wie, co jeszcze... Niby traja fabryka, a niedoróbki są...
Najważniejsze, że już masz sprzęt, zarejestrujesz, pojeździsz, wyciągniesz wnioski i w następną zimę porobisz wszystko jak trzeba i pod siebie
Tak poza konkursem- mnie w tych trajkach razi brak baku na ramie- ta trumienka z zegarami... heh... Ładny bak (czy też atrapa) robi dużą robotę w wyglądzie- osobiście jestem za klasycznymi, obłymi (kojarzą mi się z kształtem fajnej, zgrabnej dupeczki), ale te "w kancik" do trajek bardziej z pazurem też są zajebiaszcze, ale najważniejsze, że są
Z piecem z przodu trochę inna historia- ale tam co innego jest między nogami
![]()
![]()
Z tego wynika, że nie potrzebnie mam światła awaryjne, przeciwmgłowe i cofania. Hamulca na przednie koło nie było w roku produkcji mojej trajkiandrzejqs pisze:Druga będzie krojona na miarę.![]()
Z hamulcem przednim może być problem, bo jest wymagany tak jak i licznik.
http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/downl ... 990432.pdf
Dobrze rozumiem,że sugerujesz iż motocykl może nie mieć przedniego hamulca?Szefciu pisze:Przepis wymaga dwoch niezaleznych obwodow. Mozesz mieć zasadniczy i reczny bez przodu albo inna kombinacje ale musi byc dwa. Światla cofania docenisz w nocy
Co się odwleka jedź na przegląd i zobaczysz co będzie,RobertSzczecin pisze:No to lipa Znowu mi się przegląd oddala.
Tak czytam i czytam i do hodze do wniosku, że sam sobie wymyślą sz problemyRobertSzczecin pisze:No to lipa Znowu mi się przegląd oddala.
...jak wyżej, jak znam życie, to najważniejsze będzie czy się wszystkie światła świecą, kierunkowskazy działają i numer na ramie ten sam co w kwitachandrzejqs pisze:Co się odwleka jedź na przegląd i zobaczysz co będzie,RobertSzczecin pisze:No to lipa Znowu mi się przegląd oddala.a nie martw się na zapas przecież ta trajka była zarejestrowana
Trajki żądzą się swoimi prawami, przepisy swoimi drogami a diagności swoimi możesz mieć szczęście i trafisz na fajnego diagnostę i przejdzie bez zastrzeżeń a możesz trafić na takiego, który by nie przepuścił żadnej z naszych trjek.
Jeżeli tak to przepis z 1999 a trajka z 1992 więc może będzie ok. Chciałbym załatwić za pierwszym razem, żeby dwa razy za lawetę nie płacić dlatego staram się przygotować wszystko tak, żeby nie mogli się czepićwinda pisze:Oczywiście nie dotyczy trajek z przed tego przepisu
Prawie na 100% masz rację, musiałby człowiek trafić na wyjątkowego służbistę by nie było okYesvs666 pisze:...jak wyżej, jak znam życie, to najważniejsze będzie czy się wszystkie światła świecą, kierunkowskazy działają i numer na ramie ten sam co w kwitachandrzejqs pisze:Co się odwleka jedź na przegląd i zobaczysz co będzie,RobertSzczecin pisze:No to lipa Znowu mi się przegląd oddala.a nie martw się na zapas przecież ta trajka była zarejestrowana
Trajki żądzą się swoimi prawami, przepisy swoimi drogami a diagności swoimi możesz mieć szczęście i trafisz na fajnego diagnostę i przejdzie bez zastrzeżeń a możesz trafić na takiego, który by nie przepuścił żadnej z naszych trjek.
Wal na przegląd śmiało (nawet jeszcze dziś), co najwyżej nie zda, ale wtedy się dowiesz co masz do niej "dokleić", pojedziesz potem w to samo miejsce i już na pewniaka zrobisz ponownie.
Wal to i jedź na kołachRobertSzczecin pisze:Jeżeli tak to przepis z 1999 a trajka z 1992 więc może będzie ok. Chciałbym załatwić za pierwszym razem, żeby dwa razy za lawetę nie płacić dlatego staram się przygotować wszystko tak, żeby nie mogli się czepićwinda pisze:Oczywiście nie dotyczy trajek z przed tego przepisu
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość