Trajka Trikelee

W tym dziale przedstawiamy przebieg budowy swojej trajki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
adaśko
Krótki opis: pierdolić biurokrację!!!
Kontakt:

Re: Trajka Trikelee

Post autor: adaśko »

no ładnie panie idzie. Do wstępnego szlifowania polecam http://www.sukces-zamocowania.pl/aktual ... erta-sklep na początek 60 lub 80 a potem wykończyć lamelką
Fibrowe dyski to chyba najlepszy sposób do ślifowania powierzchni płaskich i naprawdę bardzo szybko to idzie
Bóg jest litościwy ... a Ja nie.....!!!
trikelee
Kontakt:

Post autor: trikelee »

Kupiłem te dyski Adaśko są zajebiste idzie jak powinno. Na tym etapie widać już postępy , aż się morda smieje od ucha do ucha :mrgreen: Tak nie wiele a cieszy człowieka
W przyszłym tygodniu ma wolne cale pełne 2 dni wiec wykorzystam na malowanie rama czarny połysk reszto to co mam tylko podkład .
trikelee
Kontakt:

Panowie mam pytanko koleżka ma na zbyciu skrzynie biegów od Renault 21 ale tam nie pisze ze to UN zdjęcia tej skrzynki poniżej . Chciałbym ja przygarnąć na przyszłość . Jak myślicie ? warto?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
andrzejqs
Kontakt:

Post autor: andrzejqs »

to nie jest un1 to typ 367
Byli już tacy, co zrobili coś co było nie możliwe do zrobienia, bo nie wiedzieli, że tego się nie da zrobić :-) .
trikelee
Kontakt:

Przód Trajki ile ważą wasze przody ? Ja swój zważyłem i mam 42kg i mysle ze to trochę za mało dojdzie jeszcze jakies 7kg i to wsio.. czy aby nie będzie podsterowna ?
Awatar użytkownika
sekuwawa
Kontakt:

Post autor: sekuwawa »

Masa przodu ma wtórne znaczenie. Podłóż wagę pod przednie koło i zobacz jaki masz nacisk na przednią oś. Jak wyjdzie Ci coś ok 80-100kg to da się jeździć.
trikelee
Kontakt:

Podłożyłem dziś wagę i wyszło 61,5kg mało :cry: mierzone bez błotnika i lampy , a ze mną na pokładzie wyszlo 79,5kg to i tak mało .
Ta granica 80-100kg to ma wyjść bez kierownika na pokładzie? bo jeśli tak to musze dużo ołowiu gdzieś wpakować.
Awatar użytkownika
sekuwawa
Kontakt:

Przy ok 80 kg (bez kierowcy) i silniku tak pod 60KM da się jeździć, ale czuć że przód ucieka w zakrętach. Jak dajesz mocniejszy silnik to przydało by się więcej.
Awatar użytkownika
Sulkyrider
Krótki opis: Rekwizytor
Kontakt:

Post autor: Sulkyrider »

sekuwawa pisze:Przy ok 80 kg (bez kierowcy) i silniku tak pod 60KM da się jeździć, ale czuć że przód ucieka w zakrętach. Jak dajesz mocniejszy silnik to przydało by się więcej.
Chuja.
Ja mam 55kg przy ponad 100hp i najpierw chcialem dociazac, a teraz bawie sie tym :) tylko na rondzie bez gazu... i pare innych zasad :mrgreen: :mrgreen:
Nie ważne co masz pod dupą. Ważne co pod kaskiem.
T F F T
Awatar użytkownika
Rob_trike
President
President
Krótki opis: Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg
Kontakt:

Post autor: Rob_trike »

do ilu jest taka waga łazienkowa ? musze zatargać dziś do garażu ..... :mrgreen:
Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg.
jozim
Krótki opis: Zen
Kontakt:

Post autor: jozim »

Rob zniszczysz wage lepsza taka od wegla !!! :lol: :P
Awatar użytkownika
Arek
Vice-President
Vice-President
Kontakt:

Post autor: Arek »

Rob_trike pisze:do ilu jest taka waga łazienkowa ? musze zatargać dziś do garażu ..... :mrgreen:
dobre do 130 kg, nie da rady... :mrgreen:
trikelee
Kontakt:

Sulkyrider pisze:
sekuwawa pisze:Przy ok 80 kg (bez kierowcy) i silniku tak pod 60KM da się jeździć, ale czuć że przód ucieka w zakrętach. Jak dajesz mocniejszy silnik to przydało by się więcej.
Chuja.
Ja mam 55kg przy ponad 100hp i najpierw chcialem dociazac, a teraz bawie sie tym :) tylko na rondzie bez gazu... i pare innych zasad :mrgreen: :mrgreen:

No u mnie to szalu raczej nie będzie z Kucykami , bo silnik Garbiego . Ale tez bym nie chciał że ja mu w lewo i prawo ,a on prosto. Lepiej od razu dociążyć myslę nawiercić otwór i zalać ołowiem tylko pytanie lepiej w przedni wahacz czy w przód ramy ?
Może zważył by ktoś swoja Traje kto ma garbie i poda nacisk przedniej ośi ? miałbym porównanie ile brakuje.
trikelee
Kontakt:

Rob twoje koło pewnie tyle wazy co mój cały przód. Szkoda wagi lepiej od razu zrób podjazd z paleciakiem zakres
0 - 2000Kg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Rob_trike
President
President
Kontakt:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
adaśko
Kontakt:

trikelee pisze:
Sulkyrider pisze:
Chuja.

No u mnie to szalu raczej nie będzie z Kucykami , bo silnik Garbiego . Ale tez bym nie chciał że ja mu w lewo i prawo ,a on prosto. Lepiej od razu dociążyć myslę nawiercić otwór i zalać ołowiem tylko pytanie lepiej w przedni wahacz czy w przód ramy ?
Może zważył by ktoś swoja Traje kto ma garbie i poda nacisk przedniej ośi ? miałbym porównanie ile brakuje.
Ołów lej w lagi albo zrób bardzo ciężkie przednie koło
Np. rotor wyciąć z blachy #30-50 do tego dokręcić ranty od skręcanych felg i masz fajne ciężkie kółko
Awatar użytkownika
Rob_trike
President
President
Kontakt:

nie przejdzie tak prosto - ja musiałem "odchudzić" przednie koło i wpakować 4 łożyska w piaste
Awatar użytkownika
sekuwawa
Kontakt:

Pamiętajcie że masa nieresorowana musi być możliwie najmniejsza więc ołów w ramę, pługi lub inne co jest za amortyzatorem. Jak wahacz pchany to w lagi, ale nie w wahacz. Potem tak jak Rob pisze łożyska w kołach nie wytrzymują, w trapezach trzeba robić bardzo solidne wahaczyki i takie tam. Pomyślcie jak opona musi dostawać po dupsku jak wpadniecie w dziurę i macie lagi z pełnego pręta albo zalane ołowiem.
Co do 55kg na przedniej osi i ponad 100KM to pewnie że można, w części samochodów w tym kraju nie ma hamulców i amortyzatorów i mijam takie codziennie co nie znaczy, że kiedyś tego nacisku na przedniej osi może zabraknąć w najmniej odpowiednim momencie.
Awatar użytkownika
andrzejqs
Kontakt:

Co macie do ciężkich kół im cięższe i większe tym lepsze jak sie rozbujasz do 100 kmh to możesz wyłączyć silnik i następne 20 km za darmo będzie ciągło to koło :mrgreen:

Sprzedam wam pewną zasadę modelarską :D :D

Żeby szybowiec dobrze latał musi być lekki i dobrze wyważony
aby wyważyć taki szybowiec nie dokładamy masy z przodu bo nasz szybowiec stanie się ociężały i leniwy , wystarczy przenieść osprzęt do przodu (akumulatory odbiorniki serva) co zrównoważy ciężar ogona bez zbędnego dodawania obciążenia

szybowiec -czytaj trajka
osprzęt - czytaj kierownik i pasażer trajki
Byli już tacy, co zrobili coś co było nie możliwe do zrobienia, bo nie wiedzieli, że tego się nie da zrobić :-) .
Czarek-trike
Krótki opis: FTW
Kontakt:

Post autor: Czarek-trike »

andrzejqs pisze:Co macie do ciężkich kół im cięższe i większe tym lepsze jak sie rozbujasz do 100 kmh to możesz wyłączyć silnik i następne 20 km za darmo będzie ciągło to koło :mrgreen:

Sprzedam wam pewną zasadę modelarską :D :D

Żeby szybowiec dobrze latał musi być lekki i dobrze wyważony
aby wyważyć taki szybowiec nie dokładamy masy z przodu bo nasz szybowiec stanie się ociężały i leniwy , wystarczy przenieść osprzęt do przodu (akumulatory odbiorniki serva) co zrównoważy ciężar ogona bez zbędnego dodawania obciążenia

szybowiec -czytaj trajka
osprzęt - czytaj kierownik i pasażer trajki
....albo zrobić traje z przednionapędowca :mrgreen:
It's not a hobby
It's a fucking lifestyle
Awatar użytkownika
bandit
Kontakt:

Post autor: bandit »

Czarek dobrze prawi, traje na mundziach nie maja problemów z dociązaniem, co nie?
Awatar użytkownika
andrzejqs
Kontakt:

Bandit twoja racja wynika z tego że silnik siedzi przed osią tylną co skutkuje przesunięciem kierownika i pasażera do przodu a tym samym dociążenie go. Sam silnik niema dużego wpływu na dociążenie jest zbyt blisko osi
Awatar użytkownika
adaśko
Kontakt:

oj po łożenie silnika ma znaczenie
Awatar użytkownika
seta
Krótki opis: Wieczna kombinacja ;-)
Kontakt:

Post autor: seta »

adaśko pisze:oj po łożenie silnika ma znaczenie
Popieram 8)
Awatar użytkownika
andrzejqs
Kontakt:

adaśko pisze:oj po łożenie silnika ma znaczenie
w mondeo :?: :?:
ODPOWIEDZ