trikegliwice pisze:przy moim sprzęcie zakończyło się to w ten sposób że po przetestowaniu właściwości jezdnych poprostu naciąłem miejsca mocowania główki i skorygowałem młotem takim 5 KG , zaspawałem i w ten sposób sam doszedłem do ustawienia najlepszego w prowadzeniu i amortyzowaniu
mały pisze:wzmocnienia przy główce będą, a jaki kąt to nie mam pojęcia ale Kowal mi dziś mówił że za duży jest dałem ciała ale zobaczę jak przyjdzie przodek jeszcze się za niego nie zabrałem,ale chciałem mieć koło daleko żeby przy skręcie mi giry się w szprychy nie wkręciły
Kąt pochylenia główki ma znaczenie tylko przy zwykłych teleskopach. Co prawda odpowiednie wyprzedzenie można osiągnąć przez konstrukcję półek, to jeżeli chodzi o amortyzację może być krucho. Przy trapezie, springerze czy wahaczu pchanym nie ma to znaczenia bo odpowiednie wyprzedzenie uzyskuje się przez dobór długości wahaczy, a z amortyzacją raczej będzie OK i przy większym kącie. Moim zdaniem rama jest fajna, tylko teraz trzeba ją pomierzyć na kołach i tak zaprojektować przednie zawieszenie żeby wyprzedzenie wynosiło jakieś 7 cm.
po tym jak wczoraj mnie wku....e mówiąc że traja ma zapierdalać palić laka a nie stać po trasie i naprawiać to postanowiłem że silniki garba nie są dla mnie.a to owoc mojej ciężkiej pracy na Zielonych Wyspach no 2 tygodnie czy jak odetnę ze skrzyni foki część korpusu i przyspawam do skrzyni garba to będzie to wszystko ok czy pęknie?otwory z garba wchodzą w zęby koła zamachowego i flansza nic nie da musi być część korpusu do połączenia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
musisz dobrze spasować "dzwon" czyli dobrze zgrac odległośc od sprzęgła do odległosci śrub łaczacych silnik ze skrzynią. Nie mam pojecia czy zrobisz flansze czy utniesz kawał skrzyni i wspawasz.
T F F T A C A B
"...nie każdy facet z widłami, to Posejdon..."
musisz dobrze spasować "dzwon" czyli dobrze zgrac odległośc od sprzęgła do odległosci śrub łaczacych silnik ze skrzynią. Nie mam pojecia czy zrobisz flansze czy utniesz kawał skrzyni i wspawasz.
no właśnie chcę uciać i wspawać tzn fachowiec wspawa bo alu jeszcze nie spawałem
Bezpieczniej i taniej zrobic flansze z blachy - bardzo duzo wynalazków na takim patencie jezdzi ( np ta czerwona traja na dieslu co przyjechala ze mna do Luk-a)
OJP, Mały toś pojechał. Nie sądziłem że zdecydujesz się na cięcie foki.... Ja u siebie mam pospawane, ale do tego zrobiłem specjalne łoże do pracy przy łączeniu. Nie będąc skromnym bardzo wiele osób za to mnie chwali...
Najlepiej będzie jak podjadę i Ci wyjaśnię....
Rob_trike pisze:Bezpieczniej i taniej zrobic flansze z blachy - bardzo duzo wynalazków na takim patencie jezdzi ( np ta czerwona traja na dieslu co przyjechala ze mna do Luk-a)
flasze to ja chciałem,nawet zrobiłem szablon tylko o to się rozbiega że otwory od skrzyni garba wchodzą w zęby koła i musi być dzwon większy.
wypierdol skrzynie od garba i weź od foki. Silnik umieścisz centralnie jak Walery w swojej. Zmieni sie całkowicie koncept traji. bedzie niepowtarzalna.
T F F T A C A B
"...nie każdy facet z widłami, to Posejdon..."
nowa koncepcja silnik centralnie.w tym tygodniu biorę się za połączenie tyłu z przodem.rano podszedłem do sinika a tam z instalacji została sieczka,psy wjebały mi połowę instalacji dlatego biorę się za traję za nim mi zjedzą silnik
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 17 sie 2010, 23:02 przez mały, łącznie zmieniany 1 raz.