trajka OIL - tylko dla czytelników o mocnych nerwach
- Sulkyrider
- Krótki opis: Rekwizytor
- Kontakt:
Re: trajka OIL
Nad czym ja się jeszcze zastanawiam....
Przecież każdy wie jak się skończy ta historia.....
Predzej czy później..........
http://static.freewebphoto.com/technolo ... te-key.jpg
Przecież każdy wie jak się skończy ta historia.....
Predzej czy później..........
http://static.freewebphoto.com/technolo ... te-key.jpg
Nie ważne co masz pod dupą. Ważne co pod kaskiem.
T F F T
T F F T
- Wiktor
- Kontakt:
- Sulkyrider
- Kontakt:
Re: trajka OIL
Sam mistrz nie dogania swoich pomysłów. Nie ma takiego szrotu w pl, który dysponuje taka gamą klamotów jakie zostały zaprezentowane w tym temacie.Wiktor pisze:poprostu nie rozumecie zamyslow mistrza
T F F T
T F F T
- Wiktor
- Kontakt:
Re: trajka OIL - tylko dla czytelników o mocnych nerwach
dajcie chlopu pracowac!!
przez to ze ciagle piszecie bzdury to musi je czytac zamiast dzialac.
idą zmiany
- maciey
- Krótki opis: Narzędziem pracy artystów jest...DŁUTO!!!
- Kontakt:
To ja spadamWiktor pisze:dajcie chlopu pracowac!!

Z Trajką jest jak z babą...jak się raz za nią zabierzesz to do końca życia będziesz się pierdolił!
Niekoniecznie z tą samą...
Niekoniecznie z tą samą...
- Wiktor
- Kontakt:
- krobia
- Kontakt:
Oleju-w imieniu swoim,mojej zony,mojej córki,wszystkich dzieci moich o których jeszcze nie wiem,w imieniu mojego psa,trzech kotów,rybek,jedynego sąsiada który mi pozostał oraz bociana z rodzina którzy mieszkają w mojej wsi korzystając z rady Wiktora przepraszam Cie za moje bzdurne wpisy,których czytanie nie pozwala Ci kończyć dzieła pt.trajka.Prosze przyjmij moje przeprosiny i działajWiktor pisze:dajcie chlopu pracowac!!

- adaśko
- Krótki opis: pierdolić biurokrację!!!
- Kontakt:
w spadaniu jesteś najlepszy choć nie widziałem
Bóg jest litościwy ... a Ja nie.....!!!
- mały
- Krótki opis: P/G.
- Kontakt:
O kurwa poparzyłem se palce od fajki.Ulałem się niesamowicieadaśko pisze:w spadaniu jesteś najlepszy choć nie widziałem

- patryks83
- Kontakt:
Chciałbym zobaczyć reakcję wszystkich , którzy dowalali Olejowi (włącznie ze mną), jak za parę miesięcy może lat niepełnosprawny chłopak przyjedzie na swojej wymarzonej trajce, którą sam zrobi mimo wyśmiewania, na zlot. Panowie który inny normalny gostek, mimo takich tyr, pisałby tu nadal???? Tylko OIL, czy wy tego nie widzicie??? On pragnie być trajkersem tak jak WY! Może zorganizujmy akcję i pomóżmy mu, zamiast dawać 1000 rad w stylu "działaj, buduj" i międzyczasie go tyrać.... Ja go rozumiem chłopak nie ma kasy jest na rencie i idzie po najniższej linii oporu, musi sprzedać klamoty żeby kupić spawarkę, itp... (sam kiedyś bylem w takiej sytuacji)
Może zna jego ktoś bliżej? Z tego co wywnioskowałem z postów to Winda chyba z nim gadał przez tele...
Jako pomysłodawca, by nie być gołosłownym 20 czerwca jestem w stanie wyrzucić 500zł. na silnik, może ktoś ma inną propozycję np. ktoś ma jakieś rurki , ktoś inny może mu pogiąć a ktoś inny pospawać... Myślę że każda pomoc się przyda...
Jeśli ktoś jest oburzony moim postem, to każdą tyrę przyjmuję na klatę...
( Oil wybacz, że opisałem całą prawdę)
Może zna jego ktoś bliżej? Z tego co wywnioskowałem z postów to Winda chyba z nim gadał przez tele...
Jako pomysłodawca, by nie być gołosłownym 20 czerwca jestem w stanie wyrzucić 500zł. na silnik, może ktoś ma inną propozycję np. ktoś ma jakieś rurki , ktoś inny może mu pogiąć a ktoś inny pospawać... Myślę że każda pomoc się przyda...
ILE LAT SIKAŁEŚ NA DESKĘ ZANIM CI POWIEDZIELI ŻE SIĘ JĄ PODNOSI???
CZASEM POMYŚL , NIE ZADAWAJ GŁUPICH PYTAŃ!!!!
- krobia
- Kontakt:
On już podobne propozycje otrzymywał!patryks83 pisze:Chciałbym zobaczyć reakcję wszystkich , którzy dowalali Olejowi (włącznie ze mną), jak za parę miesięcy może lat niepełnosprawny chłopak przyjedzie na swojej wymarzonej trajce, którą sam zrobi mimo wyśmiewania, na zlot. Panowie który inny normalny gostek, mimo takich tyr, pisałby tu nadal???? Tylko OIL, czy wy tego nie widzicie??? On pragnie być trajkersem tak jak WY! Może zorganizujmy akcję i pomóżmy mu, zamiast dawać 1000 rad w stylu "działaj, buduj" i międzyczasie go tyrać.... Ja go rozumiem chłopak nie ma kasy jest na rencie i idzie po najniższej linii oporu, musi sprzedać klamoty żeby kupić spawarkę, itp... (sam kiedyś bylem w takiej sytuacji)
Myśle,że to bardzo zły pomysł.Powinniśmy sobie pomagac jak najbardziej.radami pomysłami,odsprzedawac części po zanizonych cenach lub darować za całkowita darmoche,pomagać przy pracy.jak najbardziej pomagać!Ale chyba nie tędy droga aby robić zrzutkę na traje i ją wykonać tylko po to aby podarować komuś kto "tylko" bardzo chce ją mieć.Olej otrzymywał najróżniejsze formy pomocy od porad fachowych do czesci i nie potrafi tego wykorzystać.Myśle ,że w tym przypadku nie tędy droga!Ja do klubu nie należe i w tej kwestji mój głos sie nie liczy,ale był bym daleki od tej formy pomocy!! Zrzutke to możemy zrobić na szczytny cel lub gdy któryś z forumowiczów będzie miał poważne kłopoty natury zdrowotnej lub jakieś inne przypadki losowe a nie samą chęć posiadania trajki.Jesli źle napisałem to wypierdolcie ten wpis.
-
- Krótki opis: Życie to piękne, ludzie są wspaniali...
- Kontakt:
Krobia - bardzo dobrze napisałeś.
T F F T
A C A B
"...nie każdy facet z widłami, to Posejdon..."
A C A B
"...nie każdy facet z widłami, to Posejdon..."
- patryks83
- Kontakt:
Szanuję że macie jaja i wyraziliście swoją opinię.... zobaczymy co na to reszta chłopaków...
- Iron Maiden
- Kontakt:
- Sulkyrider
- Kontakt:
Patryk, Twoja kasa, Twoja sprawa.
Gdybym ja miał luźne 500, to bym odłożył i poczekał na 3 edycję "pomóżmy dzieciom" - możesz nie podzielac mojego zdania, ale ja jestem pewien, że to najlepsza inwestycja. Widzę to po obu poprzednich edycjach.
Chcesz pomoc komuś budowac trajkę? Myślę że tu masz kogoś, kto to doceni - przeczytaj ostatnie zdanie w tym artykule:
http://trajkersi.pl/blog/aktualnosci/20 ... ow-za-nami
A najlepiej cały przeczytaj.
Chcesz pomóc Olejowi?
To przeczytaj jego temat od początku do końca, przeczytaj równiez jego poprzedni teamt, i spraw tylko, żeby gość w końcu zdecydował co che, ale tak, żeby to miało ręce i nogi, i zeby za 2 dni nie zmienił koncepcji, wtedy na pewno damy radę.
To tylko moja opinia i propozycja, zeby nie było, że cokolwiek narzucam.
Rób jak chcesz, bo to tylko moja opinia, a ja nie mam wyłączności na rację i w tym poście prezentuje tylko swoje zdanie.
Gdybym ja miał luźne 500, to bym odłożył i poczekał na 3 edycję "pomóżmy dzieciom" - możesz nie podzielac mojego zdania, ale ja jestem pewien, że to najlepsza inwestycja. Widzę to po obu poprzednich edycjach.
Chcesz pomoc komuś budowac trajkę? Myślę że tu masz kogoś, kto to doceni - przeczytaj ostatnie zdanie w tym artykule:
http://trajkersi.pl/blog/aktualnosci/20 ... ow-za-nami
A najlepiej cały przeczytaj.
Chcesz pomóc Olejowi?
To przeczytaj jego temat od początku do końca, przeczytaj równiez jego poprzedni teamt, i spraw tylko, żeby gość w końcu zdecydował co che, ale tak, żeby to miało ręce i nogi, i zeby za 2 dni nie zmienił koncepcji, wtedy na pewno damy radę.
To tylko moja opinia i propozycja, zeby nie było, że cokolwiek narzucam.
Rób jak chcesz, bo to tylko moja opinia, a ja nie mam wyłączności na rację i w tym poście prezentuje tylko swoje zdanie.
T F F T
T F F T
- WiseBlade
- Kontakt:
Ja uwazam ze nawet jak bysmy Olejowi ta trajke zrobili to ona by mu itak nie przypasila bo ona by byla zrobiona po naszemu z silnikiem pasujacym do skrzyni i nie wybuchajacym silnikiem. itp ja nie chcialem tego mowic bo i po co ale powiem. ja jezdze na wozku od 5 roku zycia teraz mam 21 i zawsze marzylem zeby moc jezdzic na motocyklu, jak mialem 15 lat to zbudowalem swoja piersza traje i nie mialem nawet wiertarki w garazu, w prawdzie zajelo mi to 2 lata ale wkoncu spelnilem swoje marzenie tez dzieki ludzia tacy jak wy ktorzy pomogli rada albo jakas pierdole dorobic czy przyspawac i jakos szlo. Oil poprostu wez sie w garsc zdecyduj sie co to ma byc i zacznij dzialac bo przez te zmiany zdania to najwiecej kasy tracisz , kupujesz a potem musisz sprzedac.
A oto moja trajka moze nie kazdy widzial wiec pokaze
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Kontakt:
Jestem zaWiseBlade pisze:Ja uwazam ze nawet jak bysmy Olejowi ta trajke zrobili to ona by mu itak nie przypasila bo ona by byla zrobiona po naszemu z silnikiem pasujacym do skrzyni i nie wybuchajacym silnikiem. itp ja nie chcialem tego mowic bo i po co ale powiem. ja jezdze na wozku od 5 roku zycia teraz mam 21 i zawsze marzylem zeby moc jezdzic na motocyklu, jak mialem 15 lat to zbudowalem swoja piersza traje i nie mialem nawet wiertarki w garazu, w prawdzie zajelo mi to 2 lata ale wkoncu spelnilem swoje marzenie tez dzieki ludzia tacy jak wy ktorzy pomogli rada albo jakas pierdole dorobic czy przyspawac i jakos szlo. Oil poprostu wez sie w garsc zdecyduj sie co to ma byc i zacznij dzialac bo przez te zmiany zdania to najwiecej kasy tracisz , kupujesz a potem musisz sprzedac.

Koniec kropka.!!!
Ostatnio zmieniony 02 cze 2011, 01:06 przez Tyci, łącznie zmieniany 1 raz.
Najbardziej cenie ludzi ,dla których słowo ma większą wartość od pieniądza !
- Sulkyrider
- Kontakt:
WiseBlade, chciałem właśnie cos dodać, ale mnie wyprzedziłeś postem... chuj tam, dodam mimo to.
Na tym forum nie brakuje ludzi z większym lub mniejszym stopniem inwalidztwa, bo trike to czasem alternatywa właśnie dla takich osób. Na tym forum nie brakuje ludzi, którzy nie smierdzą groszem, bo własnoręcznie zbudowany sprzęt, to dla nich jedyna droga do spełnienia marzeń. Dla niektórych wizja jazdy własną maszyną jest bardzo odległa i droga do ukończenia kreta i wyboista. Ale tylko jeden Olej w kółko pierdoli o swoim inwalidztwie, zeby czasem ktoś nie przeoczył i na okraglo opowiada że nie ma kasy.
Niektórzy maja i jeden i drugi problem na raz, i dążą do realizacji swoich marzeń wolniej, inni nie maja zadnego z tych problemów i buduą maszyny jedna po drugiej.
Tutaj wszyscy jesteśmy rowni, jeden drugiego zna i rozumie, czasem pomoże, ale mnie osobiscie zajebiście wkurwia wołanie w kółko o pomoc, w momencie jak ktoś tej pomocy nie docenia i tylko w kółko dupe zawraca.
Mogłes mieć Olej silnik od poloneza za free od Budynia, wcześniej masa ludzi oferowała Ci swoją pomoc, tylko nawet tego nie doceniłes i kombinujesz.
Nie wiem dlaczego to tolerujemy, pewnie tylko w nadziei że w końcu do Ciebie dotrze - chcesz pomocy, to ją bierz tak jak ci daja i nie kombinuj.
Ale ty kurwa notorycznie po kolei wkurwiasz każda osobe która próbuje Ci pomóc rada czy jakąś częścią.
Miej do kurwy nędzy trochę honoru, nie rób z siebie ofiary i pokaż że jesteś facet - napisz o postępach z budowy, albo ze zbierania części, albo po prostu nie pisz nic, kiedy nie masz nic do napisania.
I nie becz jak baba "usuńcie mnie z forum" tylko się nie loguj jesli nie chcesz.
Na tym forum nie brakuje ludzi z większym lub mniejszym stopniem inwalidztwa, bo trike to czasem alternatywa właśnie dla takich osób. Na tym forum nie brakuje ludzi, którzy nie smierdzą groszem, bo własnoręcznie zbudowany sprzęt, to dla nich jedyna droga do spełnienia marzeń. Dla niektórych wizja jazdy własną maszyną jest bardzo odległa i droga do ukończenia kreta i wyboista. Ale tylko jeden Olej w kółko pierdoli o swoim inwalidztwie, zeby czasem ktoś nie przeoczył i na okraglo opowiada że nie ma kasy.
Niektórzy maja i jeden i drugi problem na raz, i dążą do realizacji swoich marzeń wolniej, inni nie maja zadnego z tych problemów i buduą maszyny jedna po drugiej.
Tutaj wszyscy jesteśmy rowni, jeden drugiego zna i rozumie, czasem pomoże, ale mnie osobiscie zajebiście wkurwia wołanie w kółko o pomoc, w momencie jak ktoś tej pomocy nie docenia i tylko w kółko dupe zawraca.
Mogłes mieć Olej silnik od poloneza za free od Budynia, wcześniej masa ludzi oferowała Ci swoją pomoc, tylko nawet tego nie doceniłes i kombinujesz.
Nie wiem dlaczego to tolerujemy, pewnie tylko w nadziei że w końcu do Ciebie dotrze - chcesz pomocy, to ją bierz tak jak ci daja i nie kombinuj.
Ale ty kurwa notorycznie po kolei wkurwiasz każda osobe która próbuje Ci pomóc rada czy jakąś częścią.
Miej do kurwy nędzy trochę honoru, nie rób z siebie ofiary i pokaż że jesteś facet - napisz o postępach z budowy, albo ze zbierania części, albo po prostu nie pisz nic, kiedy nie masz nic do napisania.
I nie becz jak baba "usuńcie mnie z forum" tylko się nie loguj jesli nie chcesz.
T F F T
T F F T
- Argus
- Kontakt:
>>patryks83 <<
za dużo przeczytałeś postów oila i masz efekt
"syndrom dobrego wujka "
A ja bym wziął bat i wpier.....
a potem marchewką nagrodził
W tym temacie był bat
były całe wagony marchewek a oil swoje.
Zgłoszę chyba ten wniosek o zaliczenie Was w poczet świętych .
za dużo przeczytałeś postów oila i masz efekt
"syndrom dobrego wujka "
A ja bym wziął bat i wpier.....
a potem marchewką nagrodził
W tym temacie był bat
były całe wagony marchewek a oil swoje.
Zgłoszę chyba ten wniosek o zaliczenie Was w poczet świętych .
- patryks83
- Kontakt:
Co tu dużo mówić... wszyscy jesteście negatywnie nastawieni do tego pomysłu wiec widocznie macie rację, a to ja się mylę.
Jeśli WiseBlade pisze że nie należy się pomoc Olejowi, będąc w tej samej sytuacji to chyba tak jest... Poprostu Oil wzbudził we mnie współczucie i naturalną chęć pomocy... Zapomnijcie o temacie!
Jeśli WiseBlade pisze że nie należy się pomoc Olejowi, będąc w tej samej sytuacji to chyba tak jest... Poprostu Oil wzbudził we mnie współczucie i naturalną chęć pomocy... Zapomnijcie o temacie!
- bandit
- Kontakt:
Zbyt dużo agresji tutaj się tworzy niepotrzebnie...
Oil wcześniej, czy później zrobi trajkę taką jak sobie wymyślił.
Już zrobił postępy.
1.Ma wizję jak ma ona wyglądać, wkleił foty, silnik z przodu- zajebisty plus
2. Zmienił lagi przednie na japończyka- kolejny krok do przodu
3. Wymyślił ciekawe źródło napędu, silnik sejola 900 plus skrzynia poldka i dyfer omegi wraz z belką- lepsze to niż łączyć półosie kaszloka z belką copla- co napędu, jeśli przełożenia są podobne, to trza zobaczyć metodą organoleptyczną czy silnik ze skrzynka zagra, czy flansza będzie potrzebna, i jak połaczenie wałka sprzęgłowego ze sprzęgłem
4. moc silnika sejola 40 kucy...zawsze wiecej niz kaszlok, i zbliżony do motopompy-a koszty naprawy mniejsze, spalanie tez (w porównaniu do poldasa)
Odwołam się do tego co Lipa napisał:
Robiąc trajkę sięgamy po rożne elementy od różnych marek, począwszy od cześci od ciągników, aut osobowych, wynalazków, na ciężarówkach kończąć, nie wszystko ze sobą pasuje, ale przy odpowiednim pomyśleniu da się wszystko sklechcić w jedną całość...
Mój kolega, którego stronka była pokazywana na forum, stosuje różne patenty, które na pierwszy rzut oka nie da się połączyć, ale daje radę, np Goldwing 1.8 pozbawiony elektroniki i wtrysków, najpierw dostał aparat zapłonowy od taunusa, a potem chyba centralny gaźnik, obecnie przerobiony na GAZOLINĘ... Poprzedni jego motor honda shadow 1100, bez elektroniki, aparat zapłonowy od dużego fiatorsa, centralny gaźnik od golfa... wszystko śmiga.
Dzieło innego kumpla: junak z aparatem zapłonowym od kaszloka zamontowanym nie w oryginalnym miejscu, tylko podpięty pod koła rozrządu (z pełni działającym przyśpieszaczem zapłonu), jak ten janek pieknie się wkręcał na obroty!!!
OIL zbieraj klamoty dalej, dasz radę!!!
Oil wcześniej, czy później zrobi trajkę taką jak sobie wymyślił.
Już zrobił postępy.
1.Ma wizję jak ma ona wyglądać, wkleił foty, silnik z przodu- zajebisty plus
2. Zmienił lagi przednie na japończyka- kolejny krok do przodu
3. Wymyślił ciekawe źródło napędu, silnik sejola 900 plus skrzynia poldka i dyfer omegi wraz z belką- lepsze to niż łączyć półosie kaszloka z belką copla- co napędu, jeśli przełożenia są podobne, to trza zobaczyć metodą organoleptyczną czy silnik ze skrzynka zagra, czy flansza będzie potrzebna, i jak połaczenie wałka sprzęgłowego ze sprzęgłem
4. moc silnika sejola 40 kucy...zawsze wiecej niz kaszlok, i zbliżony do motopompy-a koszty naprawy mniejsze, spalanie tez (w porównaniu do poldasa)
Odwołam się do tego co Lipa napisał:
Lipa pisze:Zauważyłem, że ludzie którzy najwięcej piszą w Twoim temacie, krytykując to co robisz - a raczej chcesz robić - sami niewiele mają do pokazania... no ale cóż - sraj na to..
Robiąc trajkę sięgamy po rożne elementy od różnych marek, począwszy od cześci od ciągników, aut osobowych, wynalazków, na ciężarówkach kończąć, nie wszystko ze sobą pasuje, ale przy odpowiednim pomyśleniu da się wszystko sklechcić w jedną całość...
Mój kolega, którego stronka była pokazywana na forum, stosuje różne patenty, które na pierwszy rzut oka nie da się połączyć, ale daje radę, np Goldwing 1.8 pozbawiony elektroniki i wtrysków, najpierw dostał aparat zapłonowy od taunusa, a potem chyba centralny gaźnik, obecnie przerobiony na GAZOLINĘ... Poprzedni jego motor honda shadow 1100, bez elektroniki, aparat zapłonowy od dużego fiatorsa, centralny gaźnik od golfa... wszystko śmiga.
Dzieło innego kumpla: junak z aparatem zapłonowym od kaszloka zamontowanym nie w oryginalnym miejscu, tylko podpięty pod koła rozrządu (z pełni działającym przyśpieszaczem zapłonu), jak ten janek pieknie się wkręcał na obroty!!!
OIL zbieraj klamoty dalej, dasz radę!!!
- Argus
- Kontakt:
Panowie - patryks83 i bandit
Troszke przekręcacie kota ogonem
Krytyczne podejście do tego tematu to nie agresja
A współczucie i pieniądze na zakupy to jałmużna.
oila można opieprzyć i pokpiwać z niego - zresztą nie on jeden sie tutaj na kpiny załapał
---ale uszanujmy że ma swój honor i nie obrażajmy go jakimiś datkami.
Jak ma chłop jaja to da se radę i w końcu sie doczekamy efektów
jak nie - trudno - znaczy słomiany zapał.
Troszke przekręcacie kota ogonem
Krytyczne podejście do tego tematu to nie agresja
A współczucie i pieniądze na zakupy to jałmużna.
oila można opieprzyć i pokpiwać z niego - zresztą nie on jeden sie tutaj na kpiny załapał
---ale uszanujmy że ma swój honor i nie obrażajmy go jakimiś datkami.
Jak ma chłop jaja to da se radę i w końcu sie doczekamy efektów
jak nie - trudno - znaczy słomiany zapał.
- El Kopyto
powiem krotko i zwiezle wszystko oki kazdy ma swoje zdanie TRUDNA BARIERA DLA MNIE CHWILOWO NIE DO PRZESKODZENIA JEST ZAKUP SILNIKA I JAKIEJ KOLWIEK SPAWARKI tak jak napisal bandit uparlem sie chce cc900 silnik nie za bardzo chce poldka ze wzgledy np na wymiary mase spalanie itp itd JAK KTOS CHCE POMOC TO FAJNIE CIESZE SIE SILNIKA I SPAWARKI ZWYKLEJ MI BRAK PROBUJE SPRZEDAC SURDUT NIE IDZIE nie sprzedam to mam problem
Amatorzy zbudowali arke a zawodowcy tytanic
- El Kopyto
a co do pomocy to chcialem wziosc ten silnik co mi za darmo oferowali tu na forum ale silnik okazal sie zlomem nie mowiwe o bez iteresownej pomocy moge np na dzieciaki cos wplacic jak odbije sie od dna
Amatorzy zbudowali arke a zawodowcy tytanic
-
- Krótki opis: FTW
- Kontakt:
Co to kurwa jest surdut?
OIL, trochę pomące ... myślałeś o zakupie gotowej trajki? teraz na alegro stoi maluszkowa, o niezłym wyglądzie z legalnym papierem za 5000zł. Możesz wziąć jakiś kredycik, kurwa stary nie jesteś to do śmierci spokojnie spłacisz
zato radocha z jady bezcenna, a jak wpadniesz trają na Nasz zlot to na bank dostaniesz puchar
Przemyśl to, nawet jak sam bedziesz klecił trajke to raczej taniej Ci nie wyjdzie.

OIL, trochę pomące ... myślałeś o zakupie gotowej trajki? teraz na alegro stoi maluszkowa, o niezłym wyglądzie z legalnym papierem za 5000zł. Możesz wziąć jakiś kredycik, kurwa stary nie jesteś to do śmierci spokojnie spłacisz

Przemyśl to, nawet jak sam bedziesz klecił trajke to raczej taniej Ci nie wyjdzie.
It's not a hobby
It's a fucking lifestyle
It's a fucking lifestyle