trajka OIL - tylko dla czytelników o mocnych nerwach

W tym dziale przedstawiamy przebieg budowy swojej trajki.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pawlikTrike
Member
Member
Krótki opis: TRAJKERS
Kontakt:

Re: trajka OIL

Post autor: pawlikTrike »

winda pisze:znaczy wracamy do punktu wyjścia czyli 126p.
wywalić kilkaset nie aktualnych postów czy narazie zostawić? OIL decyduj!
Zostaw, my to znamy, ale temat jest tak dydaktyczny, że przyda się każdemu nowemu forumowiczowi :D
Żyj tak, aby nikt nigdy przez Ciebie nie płakał... chyba, że ze szczęścia
bobber
Krótki opis: czyj to motór? to nie motór to trajka
Kontakt:

Post autor: bobber »

Oli pomyśl tak : trajka na maluchu : cena całego malacza z rahunkiem to na szrocie koszt 300-400 zyli a jak pogadasz z nimi dobrze to Ci go przyzwioza jeszcze w tej cenie ,wtym masz gotowy materiał do budowy każdy wihajster kostke przekażnik itp.pomyśl zero problemów z napędem zawieszeniem i hamulcami ,praktycznie cały tył masz gotowy. Trajki maluchowe raczej są lekkie więdz niemusisz kupować droższego japońskiego zwiasu wytstarcezy od ETZ 250 i tarcze jeszcze miał bedziesz z przodu i to w przystępnej cenie ,a uwierz mi nawet w najtańszej opcji konstrukcyjnej kosztów nieunikniesz
Awatar użytkownika
WiseBlade
Kontakt:

Post autor: WiseBlade »

bobber pisze:Oli pomyśl tak : trajka na maluchu : cena całego malacza z rahunkiem to na szrocie koszt 300-400 zyli a jak pogadasz z nimi dobrze to Ci go przyzwioza jeszcze w tej cenie ,wtym masz gotowy materiał do budowy każdy wihajster kostke przekażnik itp.pomyśl zero problemów z napędem zawieszeniem i hamulcami ,praktycznie cały tył masz gotowy. Trajki maluchowe raczej są lekkie więdz niemusisz kupować droższego japońskiego zwiasu wytstarcezy od ETZ 250 i tarcze jeszcze miał bedziesz z przodu i to w przystępnej cenie ,a uwierz mi nawet w najtańszej opcji konstrukcyjnej kosztów nieunikniesz
Sam bym tego lepiej nie napisal
Awatar użytkownika
maciey
Krótki opis: Narzędziem pracy artystów jest...DŁUTO!!!
Kontakt:

Post autor: maciey »

Oil pisze:chcialem miec traje z silnikiem z przodu ale zabily ta mysl koszty i dzisiesza przejazdzka tak poprostu przy silniku z przodu bede mial problem z wsiadaniem i czas wracac do1 pomyslu tzn silnika cc 700 z pierwszych lat produkcji na zwyklym gazniku tzn weber lub fos model bez elektronicznego gaznika teraz szukam wiadomosci czy dac skrzynie cc czy moze od bisa.Tylko niewiem dokladnie czy skrzynia bisa pasuje?
Kolego Oil,ja w podeszłym wieku już jestem.Czytając Twoje posty prawie zejście miałem,proszę nie zaczynaj od nowa,tu znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania! A i jeszcze o jedno proszę: nie rozmnażaj się!!!
Z Trajką jest jak z babą...jak się raz za nią zabierzesz to do końca życia będziesz się pierdolił!
Niekoniecznie z tą samą...
Luksky
Krótki opis: Życie to piękne, ludzie są wspaniali...
Kontakt:

Post autor: Luksky »

maciej pisze: A i jeszcze o jedno proszę: nie rozmnażaj się!!!
Nie, kurwa, ODPADŁEM!

nie pilotuje tego działu, od tego sa moderatorzy, ja nie daję rady1 Sorry panowie :) nikt nie mowił że będzie lekko :) OIL to jaki silnik będzie i dlaczego nie diesel?
T F F T
A C A B
"...nie każdy facet z widłami, to Posejdon..."
Tyci
Kontakt:

Post autor: Tyci »

LUK co się dzieje ??? .....wypadłem troche z tematu :mrgreen: bo od kilku tygodni nie oglądałem tego serialu :shock: :shock: :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Najbardziej cenie ludzi ,dla których słowo ma większą wartość od pieniądza !
Awatar użytkownika
WiseBlade
Kontakt:

tyci-pn pisze:LUK co się dzieje ??? .....wypadłem troche z tematu :mrgreen: bo od kilku tygodni nie oglądałem tego serialu :shock: :shock: :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
To sie dzieje ze Oil buduje trajke na silniku trabanta z skrzynia Bisa i mostem od BMW
Czarek-trike
Krótki opis: FTW
Kontakt:

Post autor: Czarek-trike »

OIL obcykaj to ogłoszenie http://aukcjewp.wp.pl/trojkolowiec-sam- ... 14832.html

GOTOWA TRAJKA z malucha, ZAREJESTROWANA jako SAM. Za 3800zł ( słownie trzy pierdolone tysiące i osiem setek złotówek) Bierz chłopie tego sprzęta i skończymy tą telenowele. Jak nie masz kasy weź kredyt, sprzedaj ślepą kiszkę czy coś w tym stylu. To już naprawdę nie jest zabawne.
It's not a hobby
It's a fucking lifestyle
Awatar użytkownika
WiseBlade
Kontakt:

Czarek-trike pisze:OIL obcykaj to ogłoszenie http://aukcjewp.wp.pl/trojkolowiec-sam- ... 14832.html

GOTOWA TRAJKA z malucha, ZAREJESTROWANA jako SAM. Za 3800zł ( słownie trzy pierdolone tysiące i osiem setek złotówek) Bierz chłopie tego sprzęta i skończymy tą telenowele. Jak nie masz kasy weź kredyt, sprzedaj ślepą kiszkę czy coś w tym stylu. To już naprawdę nie jest zabawne.
No ja tez bym to wziol jak bym byl teraz w polsce :P troche by sie przerobilo i super trajka
bobber
Kontakt:

Czarek-trike pisze:OIL obcykaj to ogłoszenie http://aukcjewp.wp.pl/trojkolowiec-sam- ... 14832.html

no dokładnie Oli chłopaki maja racje ,w przyrodzie tak jest ze jeśli niemasz kase na zakup trajki musisz ja zrobić wychodzi troszke oszczędniej ale wkładasz kupe roboty której wartości niewliczasz -tyle ze jak niemasz dostępu do spawary frezarki tokarki lasera lub plazmy to to zlecasz chociażby Wiktorowi czy Kowalowi i koszty sie mnożą.Koszt tej trajki w porównaniu z trajką ładnie dopracowaną wychromowaną i wygłaskaną w lakierze kameleon (chociażby moją która jest na handel teraz :)))) jest niższy o jakieś 6 do 10 tysięcy a najgorsze jest już zrobione a i kwity ta trajka ma wiedz moi zdaniem pożyczyć, kupić i po swojemu spokojnie dopracować pod siebie odcinając niepotrzebne rupieci i cieszyć sie trajkowym życiem
Awatar użytkownika
Sulkyrider
Krótki opis: Rekwizytor
Kontakt:

Post autor: Sulkyrider »

Oil, zauważ że od Twojego 1 posta na tym forum nie ruszyło nic, mimo że wszyscy starają Ci się pomóc jak tylko potrafią.
Ciągle stwarzasz nowe problemy sobie i innym forumowiczom którzy usiłują Ci pomóc.
Nie zacząłeś jeszcze budować, ale cały czas skutecznie komplikujesz sobie budowę jeszcze przed startem.
Jeśli będziesz dalej szedł tą drogą, to nie starczy Ci życia, twoja historia będzie wyglądała mniej więcej tak:
17678-e38dc26305104d431f84ee8bdd8c92bc..jpg
I zacznij słuchać tych, którzy próbują Ci pomóc, szanuj ich czas i cierpliwość.
zakazzawracania.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie ważne co masz pod dupą. Ważne co pod kaskiem.
T F F T
Awatar użytkownika
Sulkyrider
Krótki opis: Rekwizytor
Kontakt:

Post autor: Sulkyrider »

Tu masz materiał na traję.
Gdybym nie miał innych wydatków, sam bym w to uderzył:
http://allegro.pl/velorex-i1546039656.html
Nie ważne co masz pod dupą. Ważne co pod kaskiem.
T F F T
bobber
Kontakt:

Stary zajebista historyjka z pieskiem hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
Awatar użytkownika
maciey
Krótki opis: Narzędziem pracy artystów jest...DŁUTO!!!
Kontakt:

Post autor: maciey »

Sulkyrider pisze:Oil, zauważ że od Twojego 1 posta na tym forum nie ruszyło nic
Sulk, teraz wyobraz sobie jak nasz kolega bierze się za dłutowanie!
Pewnie podczas gry wstępnej jego kobieta z dwa razy okres dostaje :mrgreen:
Z Trajką jest jak z babą...jak się raz za nią zabierzesz to do końca życia będziesz się pierdolił!
Niekoniecznie z tą samą...
Czarek-trike
Krótki opis: FTW
Kontakt:

Post autor: Czarek-trike »

It's not a hobby
It's a fucking lifestyle
Awatar użytkownika
bandit
Kontakt:

Post autor: bandit »

Nie wiem do czego ten wątek ma doprowadzić, ale z tego co czytam, to koniec wstępu artystycznego powinien nastąpić za jakieś 83.5 strony pisania w stylu pierdolenie o Szopenie.. Konkretów żadnych, sto pytań do, zadawanych w celu zadawania. Udzieliłem odpowiedzi na kilka z nich, ale chyba tylko w celu bezsensownego klikania...
Jak dla mnie Oil nie chodzi aby zrobić traje tylko o pisanie kolejnych postów dla samego pisania. Ludzie, którzy chcą coś mieć dzielą się na 2 kategorię:

1. Ludzi, którzy postawią sobie odpowiedni cel w życiu i go realizują w mniejszym lub większym stopniu, walcząc z przeciwnościami losu.
2. tych, którzy rzekomo postawią sobie cel w życiu i zamiast go realizować, to o nim opowiadają i na tym się sprawa kończy.

Skoro Oil w którymś poście (wybaczcie ale nie pamiętam w którym dokładnie , tyle ich było) , że bliżej ma do Berlina niż do najbliższego Trajkersa, lub osoby, z którą mógłby omówić temat lub obejrzeć traje, więc może lepiej będzie faktycznie popytać w tym Berlinie o porade...
W tym przypadku piszę o mojej skromnej osobie, gdyż z tego co się orientuje to Oil ma najbliżej do mnie, a jestem osobą która może udzielić pewnych rad, aby pomóc w budowie, gdyż w tym temacie nie siedzę od wczoraj, ale temat został olany całkowicie, zamiast tego mamy dobry materiał na ciekawą (nudną ) telenowele...
bobber
Kontakt:

bandit pisze:Nie wiem do czego ten wątek ma doprowadzić, ale z tego co czytam, to koniec wstępu artystycznego powinien nastąpić za jakieś 83.5 strony pisania w stylu pierdolenie o Szopenie.. Konkretów żadnych, sto pytań do, zadawanych w celu zadawania. Udzieliłem odpowiedzi na kilka z nich, ale chyba tylko w celu bezsensownego klikania...
Jak dla mnie Oil nie chodzi aby zrobić traje tylko o pisanie kolejnych postów dla samego pisania. Ludzie, którzy chcą coś mieć dzielą się na 2 kategorię:

1. Ludzi, którzy postawią sobie odpowiedni cel w życiu i go realizują w mniejszym lub większym stopniu, walcząc z przeciwnościami losu.
2. tych, którzy rzekomo postawią sobie cel w życiu i zamiast go realizować, to o nim opowiadają i na tym się sprawa kończy.

Skoro Oil w którymś poście (wybaczcie ale nie pamiętam w którym dokładnie , tyle ich było) , że bliżej ma do Berlina niż do najbliższego Trajkersa, lub osoby, z którą mógłby omówić temat lub obejrzeć traje, więc może lepiej będzie faktycznie popytać w tym Berlinie o porade...
W tym przypadku piszę o mojej skromnej osobie, gdyż z tego co się orientuje to Oil ma najbliżej do mnie, a jestem osobą która może udzielić pewnych rad, aby pomóc w budowie, gdyż w tym temacie nie siedzę od wczoraj, ale temat został olany całkowicie, zamiast tego mamy dobry materiał na ciekawą (nudną ) telenowele...
zgadzam sie w 100% problem polega na tym że ktoś kto naprawde chce mieć np. H-D to coś w tym kierunku robi a nie żali sie nad ceną harleya i rozważa przyklejenie taśmą klejąca silnika od komara do ramy roweru wigry chcąc zrobiś H-D unikając kosztów
Oli naprawde cikbicuje i staram sie niekrytykować życząc sukcesu w zamiarach ale nie oczekuj poważnego podejścia poważnych ludzi do niepoważnych zachowańpozdrawiam
bobber
Kontakt:

ja naprawe bym Ci pomógł jak byś wiedział w czym, naprawde byłbym gotów polakierować ci trajke za frajer pod warunkiem ze kupisz materiały i mi ją przywieziesz ale w takim tempie to już dawno na raka płuc polakierniczego padne a Ty dalej bedziesz pisał i pisał i pisał
Awatar użytkownika
bandit
Kontakt:

Post autor: bandit »

bobber pisze:ja naprawe bym Ci pomógł jak byś wiedział w czym, naprawde byłbym gotów polakierować ci trajke za frajer pod warunkiem ze kupisz materiały i mi ją przywieziesz ale w takim tempie to już dawno na raka płuc polakierniczego padne a Ty dalej bedziesz pisał i pisał i pisał
Bobber i o to właśnie chyba Oil'owi chodzi. Jeden da to, drugi za symboliczną monetę odda tamto, Ty polakierujesz i za parę złociszy traję się sklechci do kupy!!!
bobber
Kontakt:

bandit pisze:
bobber pisze:ja naprawe bym Ci pomógł jak byś wiedział w czym, naprawde byłbym gotów polakierować ci trajke za frajer pod warunkiem ze kupisz materiały i mi ją przywieziesz ale w takim tempie to już dawno na raka płuc polakierniczego padne a Ty dalej bedziesz pisał i pisał i pisał
Bobber i o to właśnie chyba Oil'owi chodzi. Jeden da to, drugi za symboliczną monetę odda tamto, Ty polakierujesz i za parę złociszy traję się sklechci do kupy!!!
może i masz racje Bandit tylko żeby Oli chociasz wiedział co chce dostać za frajer to daje sobie głowe obciąć ze nazbierał by kupe przydatnych części i podzespołów których ludzie by sie chcieli pozbyć z pod domu bo im zagracają
jest też inna opcja działanie w stylu amerykańskiego programu "Dom niedopoznania" tyle ze montuje sie szalona ekipa i w świetle kamer i w szalonym tempie składa trajke że hoho wyobrażcie sobie rama jeszcze gorąca po spawaniu bach do kabiny lakier położony na 2 warstwy i na rano trajka jeżdzi :mrgreen:
Luksky
Krótki opis: Życie to piękne, ludzie są wspaniali...
Kontakt:

Post autor: Luksky »

Dobrze gada - polac mu.....
T F F T
A C A B
"...nie każdy facet z widłami, to Posejdon..."
Awatar użytkownika
WiseBlade
Kontakt:

bobber pisze:
bandit pisze:
może i masz racje Bandit tylko żeby Oli chociasz wiedział co chce dostać za frajer to daje sobie głowe obciąć ze nazbierał by kupe przydatnych części i podzespołów których ludzie by sie chcieli pozbyć z pod domu bo im zagracają
jest też inna opcja działanie w stylu amerykańskiego programu "Dom niedopoznania" tyle ze montuje sie szalona ekipa i w świetle kamer i w szalonym tempie składa trajke że hoho wyobrażcie sobie rama jeszcze gorąca po spawaniu bach do kabiny lakier położony na 2 warstwy i na rano trajka jeżdzi :mrgreen:
ja potrzebuje takiego programu heh bo na budowe bede mial tylko poltora miesiaca a pozniej znowu rok bedzie to stalo :P
Awatar użytkownika
El Kopyto

Post autor: El Kopyto »

Luksky pisze:
maciej pisze: A i jeszcze o jedno proszę: nie rozmnażaj się!!!
Nie, kurwa, ODPADŁEM!

nie pilotuje tego działu, od tego sa moderatorzy, ja nie daję rady1 Sorry panowie :) nikt nie mowił że będzie lekko :) OIL to jaki silnik będzie i dlaczego nie diesel?
nie lubie diesla to raz dwa ze zaduze
Amatorzy zbudowali arke a zawodowcy tytanic
Awatar użytkownika
El Kopyto

Post autor: El Kopyto »

bobber pisze:Oli pomyśl tak : trajka na maluchu : cena całego malacza z rahunkiem to na szrocie koszt 300-400 zyli a jak pogadasz z nimi dobrze to Ci go przyzwioza jeszcze w tej cenie ,wtym masz gotowy materiał do budowy każdy wihajster kostke przekażnik itp.pomyśl zero problemów z napędem zawieszeniem i hamulcami ,praktycznie cały tył masz gotowy. Trajki maluchowe raczej są lekkie więdz niemusisz kupować droższego japońskiego zwiasu wytstarcezy od ETZ 250 i tarcze jeszcze miał bedziesz z przodu i to w przystępnej cenie ,a uwierz mi nawet w najtańszej opcji konstrukcyjnej kosztów nieunikniesz
zawias mam juz od jawy POSZUKUJE GORNEJ POLKI OD K-750
Amatorzy zbudowali arke a zawodowcy tytanic
Awatar użytkownika
Iron Maiden
Kontakt:

Post autor: Iron Maiden »

Ręce,cycki opadają...
Co najgorsza niektórym już odpadły :D
A.C.A.B.
ODPOWIEDZ