Dokładka do motocykla
- NAZTEER
- Kontakt:
Dokładka do motocykla
Panie i Panowie szukałem ale nie znalazłem na forum. Czy ktoś przerabiał a właściwie dorabiał dodatkowe dwa koła do motocykla?? (Czyli motocykl z tyłu ma trzy koła i jedno z przodu) Widziałem kilka ogłoszeń na OLX czy Allegro i w sumie konstrukcja jest stosunkowo prosta. Ktoś coś wie na ten temat. Fotki z różnych ogłoszeń
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- czerwonyskorpion
- Member
- Kontakt:
Re: Dokładka do motocykla
Nie pamiętam aby ktoś próbował coś takiego zaadoptować .
-
- Member
- Kontakt:
Ale po co? Co to ma na celu? Szybsze spotkanie z Twórcą, czy radość gawiedzi na festynie?NAZTEER pisze: ↑10 lis 2024, 17:03 Panie i Panowie szukałem ale nie znalazłem na forum. Czy ktoś przerabiał a właściwie dorabiał dodatkowe dwa koła do motocykla?? (Czyli motocykl z tyłu ma trzy koła i jedno z przodu) Widziałem kilka ogłoszeń na OLX czy Allegro i w sumie konstrukcja jest stosunkowo prosta. Ktoś coś wie na ten temat. Fotki z różnych ogłoszeń
- mechanior
- Member
- Kontakt:
Też jakoś tak nie kumam.rożek pisze: ↑12 lis 2024, 20:32Ale po co? Co to ma na celu? Szybsze spotkanie z Twórcą, czy radość gawiedzi na festynie?NAZTEER pisze: ↑10 lis 2024, 17:03 Panie i Panowie szukałem ale nie znalazłem na forum. Czy ktoś przerabiał a właściwie dorabiał dodatkowe dwa koła do motocykla?? (Czyli motocykl z tyłu ma trzy koła i jedno z przodu) Widziałem kilka ogłoszeń na OLX czy Allegro i w sumie konstrukcja jest stosunkowo prosta. Ktoś coś wie na ten temat. Fotki z różnych ogłoszeń
Mówić nie myśląc, to tak jak strzelać nie celując.
- andrzejqs
- Kontakt:
Taki wynalazek nie jest w rozumieniu prawa motocyklem trójkołowym
Nawet motocyklem. Więc przy kontroli może być zgrzyt.
O uprawnienia A czy B, w papierach jednoślad a tu 4 koła.
Do tego dojdzie odmowa wypłaty odszkodowania w razie dzwona.
Nawet motocyklem. Więc przy kontroli może być zgrzyt.
O uprawnienia A czy B, w papierach jednoślad a tu 4 koła.
Do tego dojdzie odmowa wypłaty odszkodowania w razie dzwona.
Byli już tacy, co zrobili coś co było nie możliwe do zrobienia, bo nie wiedzieli, że tego się nie da zrobić .
- NAZTEER
- Kontakt:
No właśnie po to żeby zabłysnąć na festynie. A tak na poważnie...chcę jak najtańszym kosztem zrobić trajkę mojej panimechanior pisze: ↑12 lis 2024, 21:23Też jakoś tak nie kumam.rożek pisze: ↑12 lis 2024, 20:32Ale po co? Co to ma na celu? Szybsze spotkanie z Twórcą, czy radość gawiedzi na festynie?NAZTEER pisze: ↑10 lis 2024, 17:03 Panie i Panowie szukałem ale nie znalazłem na forum. Czy ktoś przerabiał a właściwie dorabiał dodatkowe dwa koła do motocykla?? (Czyli motocykl z tyłu ma trzy koła i jedno z przodu) Widziałem kilka ogłoszeń na OLX czy Allegro i w sumie konstrukcja jest stosunkowo prosta. Ktoś coś wie na ten temat. Fotki z różnych ogłoszeń
- NAZTEER
- Kontakt:
Ostatnio widziałem coś takiego przy goldwingu i zapytałem właściciela może to oryginał sprowadzony z USA. Że w dowodzie ma wpisane jako jednoślad
-
- Member
- Kontakt:
- andrzejqs
- Kontakt:
Wpisane można mieć , Łódź motorowa.
Problem zaczyna się podczas kontroli gdy funkcionariusz będzie umiał liczyć do czterech i zacytuje z czarnej książeczki. ze motocykl ma dwa lub trzy koła
45) motocykl - pojazd samochodowy dwukołowy kategorii L3e albo dwukołowy z bocznym wózkiem kategorii L4e, albo trójkołowy kategorii L5e o symetrycznym rozmieszczeniu kół, spełniający kryteria klasyfikacji dla pojazdów odpowiednio dla kategorii L3e albo L4e, albo L5e, o których mowa w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 168/2013 z dnia 15 stycznia 2013 r. w sprawie homologacji i nadzoru rynku pojazdów dwu- lub trzykołowych oraz czterokołowców (Dz. Urz. UE L 60 z 02.03.2013, str. 52, z późn. zm.);
Byli już tacy, co zrobili coś co było nie możliwe do zrobienia, bo nie wiedzieli, że tego się nie da zrobić .