Trajka Bandita...
- bandit
- Kontakt:
Re: Trajka Bandita...
Dzięki za dobre słowa.
Kowall tak jak mówisz. Dużo osób nie ma totalnie pojęcia ile czasu zrobienie traji zajmuje jak się chce dopracować każdy szczegół. Osobiście pochodzę ze szkoły "albo porządnie albo wcale".
Sprężyny gazowe już mam pod siodło. Jutro będą dopasowania. W weekend zaczynam boki karoserii z wlotami powietrza od Nissana Micry K11.
Kowall tak jak mówisz. Dużo osób nie ma totalnie pojęcia ile czasu zrobienie traji zajmuje jak się chce dopracować każdy szczegół. Osobiście pochodzę ze szkoły "albo porządnie albo wcale".
Sprężyny gazowe już mam pod siodło. Jutro będą dopasowania. W weekend zaczynam boki karoserii z wlotami powietrza od Nissana Micry K11.
- bandit
- Kontakt:
Pręcik pręcikiem precikowany przez pręcika... Kształt boków karosy uzyskany. Teraz wycinanki z tektury i blachosla
wa.
wa.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Yesvs666
- Kontakt:
...a potem szlifowanie i spawanie, szlifowanie i spawanie... Kora (RIP) powinna o tym swoją piosenkę zcoverować pod ten tekst, póki jeszcze była wśród nas...bandit pisze:Pręcik pręcikiem precikowany przez pręcika... Kształt boków karosy uzyskany. Teraz wycinanki z tektury i blachosla
wa.
- winda
- Secretary
- Kontakt:
W hooj spawania 

RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
KOMPLETNIE BEZ SENSU
- Rob_trike
- President
- Krótki opis: Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg
- Kontakt:
eetam można pospawac byle jak i jeździć hiihhihihihiihihi tzn nababolić spawów i mówić ze tak ma być

Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg.
- Yesvs666
- Kontakt:
A jakoś tak ostatnio czytałem, że to atrapy, a pod spodem piękne, lśniące spawy dozoroweRob_trike pisze:eetam można pospawac byle jak i jeździć hiihhihihihiihihi tzn nababolić spawów i mówić ze tak ma być![]()
![]()
![]()

- GREGOR
- Krótki opis: Żyj tak , aby dobrze Cię potem wspominali
- Kontakt:
Skoro traja zapierdala ponad 200 km/h to chyba dobrze pospawana, nic nie odpada , Rob też ma się dobrze, więc nie wiem skąd te wątpliwościYesvs666 pisze:A jakoś tak ostatnio czytałem, że to atrapy, a pod spodem piękne, lśniące spawy dozoroweRob_trike pisze:eetam można pospawac byle jak i jeździć hiihhihihihiihihi tzn nababolić spawów i mówić ze tak ma być![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

Żyj tak, aby Cię potem dobrze wspominali...
- Rob_trike
- President
- Kontakt:
... raz nawet przez przypadek leciałem trają po wybicu z progu - kuu jak się przy 120 km/h nie rozpadła to chyba oki 

- winda
- Secretary
- Kontakt:
Pomyślcie jak szybko by Rib latał gdyby hamowały mu trzy a nie jedno koło 

KOMPLETNIE BEZ SENSU
KOMPLETNIE BEZ SENSU
- Rob_trike
- President
- Kontakt:
no przecież kiedyś zrobie heble na pozostałem tylne lewe i przednie koło
nawet kupiłem już serwo

nawet kupiłem już serwo

- bandit
- Kontakt:
Szlifowanie i spawanie, szlifowanie i spawanie...
- bandit
- Kontakt:
Wlot powietrza z mikrusa przeszczepiony na lewą stronę.
- kowall
- Sergeant
- Kontakt:
Bandit , nie boisz się tam , mówiąc delikatnie , w tym --porządku -- spawać

- bandit
- Kontakt:
Wczoraj na koniec dnia posprzątałem. Od listopada w pracy tam gdzie pracuje nie jestem już koordynatorem 6S w swoim dziale więc nie czuje presji bycia wzorem do naśladowania...
W przeszłości w garażu u rodziców jak robiłem pierwszą traje miałem pożar już garażu...poczułem co ogień potrafi .
W przeszłości w garażu u rodziców jak robiłem pierwszą traje miałem pożar już garażu...poczułem co ogień potrafi .
- winda
- Secretary
- Kontakt:
Fajnie się zapowiada ta karosa
KOMPLETNIE BEZ SENSU
KOMPLETNIE BEZ SENSU
- Yesvs666
- Kontakt:
Ło kurła! Poważna u Was instytucja jak macie 6Sbandit pisze:Wczoraj na koniec dnia posprzątałem. Od listopada w pracy tam gdzie pracuje nie jestem już koordynatorem 6S w swoim dziale więc nie czuje presji bycia wzorem do naśladowania...

- bandit
- Kontakt:
6S mamy oficjalnie, ale większość z nas dodała siódme S (Spierdalaj)
Ostatnio zmieniony 16 gru 2018, 22:16 przez bandit, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sulkyrider
- Krótki opis: Rekwizytor
- Kontakt:
Yesvs666 pisze:Ło kurła! Poważna u Was instytucja jak macie 6Sbandit pisze:Wczoraj na koniec dnia posprzątałem. Od listopada w pracy tam gdzie pracuje nie jestem już koordynatorem 6S w swoim dziale więc nie czuje presji bycia wzorem do naśladowania...
W przeszłości w garażu u rodziców jak robiłem pierwszą traje miałem pożar już garażu...poczułem co ogień potrafi .Wszyscy dookoła z 5S sobie nie radzą
![]()
![]()
![]()

Bandit miał na religii jedenaście przykazań i lubi "cztery zapałki" TSA.
Nie ważne co masz pod dupą. Ważne co pod kaskiem.
T F F T
T F F T
- Yesvs666
- Kontakt:
Łoooj, najważniejsze, że mu ładna trajka wychodziSulkyrider pisze:Yesvs666 pisze:Ło kurła! Poważna u Was instytucja jak macie 6Sbandit pisze:Wczoraj na koniec dnia posprzątałem. Od listopada w pracy tam gdzie pracuje nie jestem już koordynatorem 6S w swoim dziale więc nie czuje presji bycia wzorem do naśladowania...
W przeszłości w garażu u rodziców jak robiłem pierwszą traje miałem pożar już garażu...poczułem co ogień potrafi .Wszyscy dookoła z 5S sobie nie radzą
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bandit miał na religii jedenaście przykazań i lubi "cztery zapałki" TSA.

- custom
- Member
- Krótki opis: TRAJKERS
- Kontakt:
Dobry pomysł z adoptowaniem tych fabrycznych wlotów. Nie trzeba ich wymyślać, kombinować.
Są gotowe wykończone, dużo godzin pracy idzie zaoszczędzić, Brawo Ty.
Są gotowe wykończone, dużo godzin pracy idzie zaoszczędzić, Brawo Ty.
Omne Trinum Perfectum.
- bandit
- Kontakt:
Dzięki Custom za dobre słowa.
Dziś traja wyleciała z garażu co by jej dupę zrobić.
Wjechała tyłem i teraz lekko wydluze tył, obsadze chłodnice pod lekkim kątem adekwatnym do kąta ustawienia tylnych lamp z forda Focusa 1. Następnie zrobię maskę co by się z oparciem zgrała. Później boczki , wydechy i błotniki tylne...
Wjechała tyłem i teraz lekko wydluze tył, obsadze chłodnice pod lekkim kątem adekwatnym do kąta ustawienia tylnych lamp z forda Focusa 1. Następnie zrobię maskę co by się z oparciem zgrała. Później boczki , wydechy i błotniki tylne...
- winda
- Secretary
- Kontakt:
Piszesz jak by to była robota na jeden dzień
Fdjna ta trajka będzie. 

KOMPLETNIE BEZ SENSU
KOMPLETNIE BEZ SENSU
-
- Kontakt:
Możesz zrobić zdjęcia w okolicach tylnego zawieszenia? Mogę zobaczyć jak zrobiłeś ramę pod amora i jak jest zablokowane koło ,coby się nie skręcało na zwrotnicy? A tak nawiasem,dużo pracy włożone,ale efekty widać.bandit pisze:Dzięki Custom za dobre słowa.
- bandit
- Kontakt:
Winda dzięki.
Michael2304 górne mocowanie MacPhersona wyrysowalem w CADzie mocowania pod wymiary z gniazda amora i wypaliłem z lasera, a następnie wspawalem je pod profil ramy plus wzmocnienia i zamknąłem blacha obspawana, aby nadać wizualność. Co do blokady. Wziąłem rurę 1.5 cala (48.3 mm po zewnętrznej) , rura ma długość identyczna jak maglownica do miejsca wkręcenia jabłuszek od drążków kierowniczych. Do tego zleciłem wytoczenie dwóch wytoczek z gwintami wew pod gwint jabłuszek (z tego co pamiętam lewe gwinty). Wytoczki wspawane w rurę a rura zrobione ma uchwyty w oryginalnych miejscach mocowania maglownicy. Jutro zrobię fotki z bliska.
Michael2304 górne mocowanie MacPhersona wyrysowalem w CADzie mocowania pod wymiary z gniazda amora i wypaliłem z lasera, a następnie wspawalem je pod profil ramy plus wzmocnienia i zamknąłem blacha obspawana, aby nadać wizualność. Co do blokady. Wziąłem rurę 1.5 cala (48.3 mm po zewnętrznej) , rura ma długość identyczna jak maglownica do miejsca wkręcenia jabłuszek od drążków kierowniczych. Do tego zleciłem wytoczenie dwóch wytoczek z gwintami wew pod gwint jabłuszek (z tego co pamiętam lewe gwinty). Wytoczki wspawane w rurę a rura zrobione ma uchwyty w oryginalnych miejscach mocowania maglownicy. Jutro zrobię fotki z bliska.
Ostatnio zmieniony 04 sty 2019, 22:20 przez bandit, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Krótki opis: FTW
- Kontakt:
Teraz jak taka surowa odpalić i mieszać śnieg 

It's not a hobby
It's a fucking lifestyle
It's a fucking lifestyle