Trajki poszukuję

Wszystko związane z handlem od A do Z
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bandit
Kontakt:

Re: Trajki poszukuję

Post autor: bandit »

Ach to Zagłębie Trajek w Lubelskim...przeznaczenie
Awatar użytkownika
winda
Secretary
Secretary
Kontakt:

Post autor: winda »

Widziałem tą trajkę. Ładnie wykonana bez popeliny bo to nie pierwsza trajka tego gościa. Spewnością nigdy deszczu nie widziała bo on nie jeździ gdy jest ryzyko deszczu większe niż 10% :mrgreen:
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
Awatar użytkownika
Yesvs666
Kontakt:

Post autor: Yesvs666 »

winda pisze:Widziałem tą trajkę. Ładnie wykonana bez popeliny bo to nie pierwsza trajka tego gościa. Spewnością nigdy deszczu nie widziała bo on nie jeździ gdy jest ryzyko deszczu większe niż 10% :mrgreen:
...i potencjał do podmiany piecyka na większy, jak się ten znudzi ;-)
RobertSzczecin
Kontakt:

Post autor: RobertSzczecin »

Jakaś totalna porażka. Znalazłem trzy fajne trajki w DE i okazało się, że :
1. z silnikiem boxer 1.7 alfy wszystko ok ale typ twierdzi, że już nie mieszka w Niemczech tylko w Finlandii i może wysłać trajkę po przelaniu połowy kwoty - ciapaty śmieć myślał, że frajera trafił. Później posprawdzałem i nie pierwszy jego wałek
2. na garbie 1.6 ale reszta elegancka - ten znowu nagle do Dani się przeprowadził - sytuacja j.w.
3. Numer niepoprawny brak odpowiedzi na maile.
Już mi żona skwierczy, że wracam z pracy i od razu do kompa i szukanie. Już brakuje mi portali do śledzenia. Ktoś może zna jakieś strony w DE oprócz mobile i autoscout ?
Awatar użytkownika
Rob_trike
President
President
Krótki opis: Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg
Kontakt:

Post autor: Rob_trike »

nie odpuszczaj - trafisz na taka która Ci będzie odpowiadać
Niestety zbyt wielu portali nie ma z ogłoszeniami: olx, allegro, sprzedajemy, otomoto - warto też szukać w google - często w archiwalnych ogłoszeniach są nr tel - nikt nie wznawia non stop ogłoszenia - często odpuszcza po jednym , drugim razie .... a traja zostaje w garażu
Jeśli się cofam …. To po to by wziąć rozbieg.
Awatar użytkownika
franky
Member
Member
Krótki opis: Trza być twardym jak gąbka
Kontakt:

Post autor: franky »

Może Bunio ma jeszcze ? Ale to Sieniawa, za Rzeszowem. Nie każdy ma odwagę.
Awatar użytkownika
Yesvs666
Kontakt:

RobertSzczecin pisze:Jakaś totalna porażka. Znalazłem trzy fajne trajki w DE i okazało się, że :
1. z silnikiem boxer 1.7 alfy wszystko ok ale typ twierdzi, że już nie mieszka w Niemczech tylko w Finlandii i może wysłać trajkę po przelaniu połowy kwoty - ciapaty śmieć myślał, że frajera trafił. Później posprawdzałem i nie pierwszy jego wałek
2. na garbie 1.6 ale reszta elegancka - ten znowu nagle do Dani się przeprowadził - sytuacja j.w.
3. Numer niepoprawny brak odpowiedzi na maile.
Już mi żona skwierczy, że wracam z pracy i od razu do kompa i szukanie. Już brakuje mi portali do śledzenia. Ktoś może zna jakieś strony w DE oprócz mobile i autoscout ?
2 wyjścia:
1- zacisnąć poślady i cierpliwie szukać
2- zwiększyć budżet
O budowie nie wspominam, bo papiren wpierwej trzeba ;-)
Czarek-trike
Krótki opis: FTW
Kontakt:

Post autor: Czarek-trike »

Ja h-d sportstera ze dwa lata szukałem :mrgreen: ...aż w końcu znalazłem w Kołobrzegu.
Teraz chyba w sumie też na coś tam sobie zerkam, ale bez spiny :wink:

Znam to uczucie, codziennie rano i w pracy allegro/olx/sprzedajemy... i tak do zajebania :mrgreen:
Tylko jedno mnie dziwi, do ''lubelskiego zagłębia trajek'' było za daleko, ale patrzysz po innych krajach ? Jak już się koniecznie uparłeś na jakąś seryjną trajkę na rozdeptanym zaporożcu :mrgreen: znaczy się garbusie..to może pogadaj z jakimś mirkiem handlarzem co przywozi auta z DE ? może może?
It's not a hobby
It's a fucking lifestyle
Awatar użytkownika
winda
Secretary
Secretary
Kontakt:

Masz zdjęcie tej trajki na alfie? Czaruś on do Belgii ma bliżej niż na lubelszczyznę :mrgreen: To Szczecin
KOMPLETNIE BEZ SENSU
RobertSzczecin
Kontakt:

Czarek-trike pisze:Ja h-d sportstera ze dwa lata szukałem :mrgreen: ...aż w końcu znalazłem w Kołobrzegu.

Znam to uczucie, codziennie rano i w pracy allegro/olx/sprzedajemy... i tak do zajebania :mrgreen:
Tylko jedno mnie dziwi, do ''lubelskiego zagłębia trajek'' było za daleko, ale patrzysz po innych krajach ? Jak już się koniecznie uparłeś na jakąś seryjną trajkę na rozdeptanym zaporożcu :mrgreen: znaczy się garbusie..to może pogadaj z jakimś mirkiem handlarzem co przywozi auta z DE ? może może?
Lubelskie nie było za daleko ale została tylko trajka Szefcia - do której ze względu na diesla nie jestem zdecydowany. Staram się unikac diesli nawet w autach więc tu tym bardziej mam opory a jechać 800 km i okaże się, że jednak nie i będzie lipa. Do niemiec sam bym niejechał tylko by mi znajomi handlarze przywieźli
RobertSzczecin
Kontakt:

winda pisze:Masz zdjęcie tej trajki na alfie? Czaruś on do Belgii ma bliżej niż na lubelszczyznę :mrgreen: To Szczecin
Zdjecie mam ale nie wiem jak wkleić na forum :(
Awatar użytkownika
winda
Secretary
Secretary
Kontakt:

Lewo dół " odpowiedz" - lewo dół "dodaj załącznik"
KOMPLETNIE BEZ SENSU
RobertSzczecin
Kontakt:

Nie chce wejść bo skopiowałem do notatnika zdjęcia z aukcji i pokazuje, że nie obsługuje tego rodzaju plików
Awatar użytkownika
Yesvs666
Kontakt:

RobertSzczecin pisze:
Czarek-trike pisze:Ja h-d sportstera ze dwa lata szukałem :mrgreen: ...aż w końcu znalazłem w Kołobrzegu.

Lubelskie nie było za daleko ale została tylko trajka Szefcia - do której ze względu na diesla nie jestem zdecydowany. Staram się unikac diesli nawet w autach więc tu tym bardziej mam opory a jechać 800 km i okaże się, że jednak nie i będzie lipa. Do niemiec sam bym niejechał tylko by mi znajomi handlarze przywieźli
Ale że co z tym dieslem? Do centrum Londynu się wybierasz jeździć, czy jak? Nowsze diesle w zimie palą na strzał (jak paliwo zimowe w baku), a trajka i tak do jeżdżenia w ciepłe dni.
Kiedyś miałem tak, że stwierdziłem- nigdy diesla i francuza, a chwilę potem trafiła się okazja na xantię 1.9 diesel i kupiłem. Jeden z najfajniejszych samochodów i najmilej przeze mnie wspominanych (a trochę ich miałem), od tej pory się nie uprzedzam (poza oplem {znajomi ciągle narzekają, więc nie mam przekonania} vw, 4x0 i inne takie przereklamowane skarbonki z vaga- miałem, kląłem na to cholerstwo..., już z niemca to ford lepszy od tego szajsu) Traja diesel- dla mnie bomba na trasy, masz moment, niskie spalanie, a przy dobrym wydechu to i klekotał będzie ja silnik od garba ;-)
Tłukę teraz carensa II diesla+automat, ale bym to chciał w trajce mieć... kto wie? Może kiedyś, póki co, moja benzynka musi mi starczyć na trochę.
RobertSzczecin
Kontakt:

Oto i to :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Czarek-trike
Krótki opis: FTW
Kontakt:

Post autor: Czarek-trike »

ALFA TRIKE?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
It's not a hobby
It's a fucking lifestyle
Awatar użytkownika
bandit
Kontakt:

Post autor: bandit »

Alf jest zajebisty!
RobertSzczecin
Kontakt:

Czarek-trike pisze:ALFA TRIKE?
Taaa ja bym był ten Alf jakbym gnojowi kasę przelał :shock:
Awatar użytkownika
tim
Kontakt:

Post autor: tim »

5.800€ :mrgreen: :D
Awatar użytkownika
winda
Secretary
Secretary
Kontakt:

1.7 16v na gaźnikach. Rewelka . same gaźniki kilka tysi. . Ten silnik plus kufer i chłodnice na tyle = przód czasami dotyka ziemi w tej fabrycznej trajce
KOMPLETNIE BEZ SENSU
RobertSzczecin
Kontakt:

tim pisze:5.800€ :mrgreen: :D
To jest drugie ogłoszenie bo to z którego ja pisałem już ściągneli.
Awatar użytkownika
andrzejqs
Kontakt:

Post autor: andrzejqs »

Yesvs666 pisze: Ale że co z tym dieslem? Do centrum Londynu się wybierasz jeździć, czy jak?

Pewnie nie ale nie zapominajmy, w jakim kraju żyjemy, gdzie ustawy przechodzą z dni na dzień, Kraków od paru lat przymierza się do zakazu wjazdu diesli do centrum. Reszta miast pewnie zaraz wprowadzi podobny zakaz tylko czekają aż ktoś drogę przetrze. Ceny tych pojazdów po takim zabiegu pójdą w dół napewno.
Byli już tacy, co zrobili coś co było nie możliwe do zrobienia, bo nie wiedzieli, że tego się nie da zrobić :-) .
RobertSzczecin
Kontakt:

andrzejqs pisze:
Yesvs666 pisze: Ale że co z tym dieslem? Do centrum Londynu się wybierasz jeździć, czy jak?

Pewnie nie ale nie zapominajmy, w jakim kraju żyjemy, gdzie ustawy przechodzą z dni na dzień, Kraków od paru lat przymierza się do zakazu wjazdu diesli do centrum. Reszta miast pewnie zaraz wprowadzi podobny zakaz tylko czekają aż ktoś drogę przetrze. Ceny tych pojazdów po takim zabiegu pójdą w dół napewno.
U nas w Szczecinie od kilku lat rownież jest mowa o zakazie wjazdu dieslami. Nawet na wjeździe do Szczecina wybudowali parkingi i puścili szybki tramwaj, żeby ludzie zostawiali auta i do Centrum się nei pchali. Póki co parkingi stoją puste ale nie wiadomo w którym momencie się to zmieni.

BTW
Czy ktoś wie może czy przy zakupie trajki z niemiec ważne jest to czy posiada ona aktualny TUV czy nei ma to w PL znaczenia?
Awatar użytkownika
Yesvs666
Kontakt:

RobertSzczecin pisze:
andrzejqs pisze:

U nas w Szczecinie od kilku lat rownież jest mowa o zakazie wjazdu dieslami. Nawet na wjeździe do Szczecina wybudowali parkingi i puścili szybki tramwaj, żeby ludzie zostawiali auta i do Centrum się nei pchali. Póki co parkingi stoją puste ale nie wiadomo w którym momencie się to zmieni.

BTW
Czy ktoś wie może czy przy zakupie trajki z niemiec ważne jest to czy posiada ona aktualny TUV czy nei ma to w PL znaczenia?
Ale trajka to dalej w większości przypadków motocykl, a motocykle całe szczęście po macoszemu są traktowane przez te przeróżne wygłupy rządzących. Na auto z zagranicy- akcyza, na moto- nie ma, itp, itd. Chyba bym się nie bał, że nie będzie możności jeździć trają dieslem po miastach w PL, choć kulminację głupoty codziennie obserwujemy włączając tv i słuchając wieści z Wiejskiej. Póki co, to zrobili nam (na 3 kołach) "dobrze". Tak sobie myślę, że motocykl to w toku rozumowania rządzących, ciągle za mały pinionc do wyrwania, żeby sobie tym dupę zawracać, no bo ile jest motocykli z dieslem na świecie, żeby je ustawą zgnoić?
RobertSzczecin
Kontakt:

Yesvs666 pisze:
RobertSzczecin pisze:
andrzejqs pisze:

BTW
Ale trajka to dalej w większości przypadków motocykl, a motocykle całe szczęście po macoszemu są traktowane przez te przeróżne wygłupy rządzących. Na auto z zagranicy- akcyza, na moto- nie ma, itp, itd. Chyba bym się nie bał, że nie będzie możności jeździć trają dieslem po miastach w PL, choć kulminację głupoty codziennie obserwujemy włączając tv i słuchając wieści z Wiejskiej. Póki co, to zrobili nam (na 3 kołach) "dobrze". Tak sobie myślę, że motocykl to w toku rozumowania rządzących, ciągle za mały pinionc do wyrwania, żeby sobie tym dupę zawracać, no bo ile jest motocykli z dieslem na świecie, żeby je ustawą zgnoić?
Sprowadzając jednak trajkę, która ma w papierach samochodowy inny procedura i tak idzie jak w przypadku aut czyli z akcyzą,
ODPOWIEDZ