Polonez Caro mr91 nowy nabytek
-
- Krótki opis: czyj to motór? to nie motór to trajka
- Kontakt:
Polonez Caro mr91 nowy nabytek
Kupiłem sobie taką zabawkę. Caro 1.6 na gażniku rok 92. Poza maską 100proc oryginał. Szkoda mi się go zrobiło bo miał trafić do kasacji , a u mnie jak będzie czas przejdzie restaurowanie i będzie mnie okazjonalnie woził do kościoła 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Kontakt:
Re: Polonez Caro mr91 nowy nabytek
Gratulacje , Rodzimy klasyk będzie uratowany

- custom
- Member
- Krótki opis: TRAJKERS
- Kontakt:
Gratulacje . Do tej pory mam poloneza caro Truck-a i wciąż mnie zadziwia , że jeszcze chodzi . 

Omne Trinum Perfectum.
-
- Kontakt:
Taka marka hehehe.Ale powiem wam, miałem za kawalera jeszcze , poloneza i ani razu mnie nie zawiódł a praktycznie co tydzień latał Krosno- Kraków do kobitki prawie 200km. Na obwodnicy Tarnowa zawsze 140 km/h byłocustom pisze:Gratulacje . Do tej pory mam poloneza caro Truck-a i wciąż mnie zadziwia , że jeszcze chodzi .

- custom
- Member
- Krótki opis: TRAJKERS
- Kontakt:
Poldki chodziły to fakt . Mój w swojej szczytowej formie bujał się do 150 km/h na pusto . Miny zachodnich aut , które mnie w końcu wyprzedzałybobber pisze:Taka marka hehehe.Ale powiem wam, miałem za kawalera jeszcze , poloneza i ani razu mnie nie zawiódł a praktycznie co tydzień latał Krosno- Kraków do kobitki prawie 200km. Na obwodnicy Tarnowa zawsze 140 km/h byłocustom pisze:Gratulacje . Do tej pory mam poloneza caro Truck-a i wciąż mnie zadziwia , że jeszcze chodzi .

No ale to było na pierwszym silniku . Drugi i trzeci już tego nie potrafiły.
Omne Trinum Perfectum.
-
- Kontakt:
W tym który kupiłem zajebiaszczo trzymają przenie zaciski i max 100 poszedł .
- aaannnd
- Kontakt:
Zaciski w FSO to porażka, w dużym fiacie reanimowałem dwa razy do roku, przed zimą i po zimie. Najlepszy efekt był jak się tył zapiekł, bo można było na wciśniętym hamulcu mielić tyłem w miejscu czekając na światłach.
A miny kierowców bezcenne jak się przelotową prędkością 180 wyprzedzało zachodnie fury na autostradzie.
A miny kierowców bezcenne jak się przelotową prędkością 180 wyprzedzało zachodnie fury na autostradzie.
-
- Kontakt:
Tak jak mówisz , ale mam gdzieś na warsztacie porządny smar do hamulców Wurtha . Czyszczenie zacisków, nowe gumki i montaż tłoczków na tym smarze powinno załatwić sprawę.aaannnd pisze:Zaciski w FSO to porażka, w dużym fiacie reanimowałem dwa razy do roku, przed zimą i po zimie. Najlepszy efekt był jak się tył zapiekł, bo można było na wciśniętym hamulcu mielić tyłem w miejscu czekając na światłach.
- aaannnd
- Kontakt:
u mnie sprawę pogarszała strefa klimatyczna, wktórej po zniknięciu słońca za horyzontem od razu wszystko pokrywa się wilgocią.
Na połączenie stali z aluminum nie ma mocnych, robi się ogniwo i musi korodować.
Na połączenie stali z aluminum nie ma mocnych, robi się ogniwo i musi korodować.
- mazda
- Krótki opis: Kupic, sprzedac, zamienic - handlarz doskonał
- Kontakt:
Miałem Poloneza 1500 z 88r. i służbowe Caro z 94r. Mi z Poldolota zostały tylko 3 gaźniki, obudowa filtra powietrza i serwo z pompą hamulcową
co do zacisków to w 1500 trzymały na tyle.

co do zacisków to w 1500 trzymały na tyle.
Budowa Trajki jest jak film pt. " Niekończąca się opowieść "
Też miałem 91 rok ale mój okazał się wersją samo zapalną , niestety ...