super , jeśli chodzi o pleksę to opalarka elektryczna i formujesz bez problemu , tylko trzeba uważać żeby nie za blisko bo zacznie się topić , zrób kilka prób na mniejszych kawałkach i formuj do jakiegoś profilu , dasz radę
Opalarka jak najbardziej, ale trzeba uważać żeby nie "zagotować" plexy, jak sie zrobią białe bąbelki to dupa. Inna opcja to zrobić kopyto np. z blachy, na niej położyć pleksę i do piekarnika. Grzać pomału i cierpliwie, pleksa się sama ułoży.
Nie ważne co masz pod dupą. Ważne co pod kaskiem. T F F T
Panowie jeżeli mówicie plexi to chyba wam chodzi o poliwęglan. Plexi gnie się na ciepło, ale to jest materiał kruchy. Poliwęglan jest elastyczny i dużo bardziej bezpieczny w obróbce jak wiercenie i szlifowanie. Polecam POLIWĘGLAN.
Sulkyrider pisze:Opalarka jak najbardziej, ale trzeba uważać żeby nie "zagotować" plexy, jak sie zrobią białe bąbelki to dupa. Inna opcja to zrobić kopyto np. z blachy, na niej położyć pleksę i do piekarnika. Grzać pomału i cierpliwie, pleksa się sama ułoży.
dlatego pisałem żeby popróbował na jakiś kawałkach, trzeba przede wszystkim opatentować odległość grzania
nie miałem na myśli pokazu mocy jednej TRAJI w garażu tylko pokaz ilości trajek na lubelskim Motosercu w Łęcznej , a co do filmiku to super , czy to nowy nabytek
Pozdrawiam...
GREGOR pisze:Szefciu jak idą postępy Dasz radę na motoserce do Łęcznej 18.04.2015
Zapraszam
Prace narazie staneły. Nazbierało mi sie sporo zlecen i musze to najpierw ogarnąć.
organizatorzy przesuwają termin Motoserca na maj , jeszcze nie ma potwierdzonej daty , jak coś będę wiedział to napiszę ,
więc masz więcej czasu i na pracę i na ukończenie TRAJI