Trajka vulkana
Re: Trajka vulkana
Vulkan robisz trajke jak na jakiej taśmie ,tempo rakietowe , fajnie idzie i nadal się podoba.
- Sulkyrider
- Krótki opis: Rekwizytor
- Kontakt:
Vulcan, nieźle idziesz. W takim tempie to na zlot przyjedziesz trają nr 2
Nie ważne co masz pod dupą. Ważne co pod kaskiem.
T F F T
T F F T
- vulcan
- Kontakt:
To jest trochę też takie wrażenie - wszystko jest tak poprzyłapane.
Tutaj wstawię zdjęcie na którym dokładniej widać szczegóły.
Co myślicie o tym przodzie - czy nie za ciężki optycznie?
Tutaj wstawię zdjęcie na którym dokładniej widać szczegóły.
Co myślicie o tym przodzie - czy nie za ciężki optycznie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Kontakt:
wedlug mnie jest oki
- Jockey
- Kontakt:
Nie jest za ciężki, wg mnie jest fajnie.
Może takie odnosisz wrażenie, bo przecież nie ma jeszcze tyłu i nie ma jeszcze właściwego punktu odniesienia.
Zapierniczasz z robotą okrutnie szybko, jak tak dalej pójdzie, to chyba będzie najszybciej zbudowana traja
Jak sobie pomyślę, że przy naszej trajence jeszcze 1,5 roku grzebania, to się pocieszam tym, że już prawie 1,5 roku za nami
Może takie odnosisz wrażenie, bo przecież nie ma jeszcze tyłu i nie ma jeszcze właściwego punktu odniesienia.
Zapierniczasz z robotą okrutnie szybko, jak tak dalej pójdzie, to chyba będzie najszybciej zbudowana traja

Jak sobie pomyślę, że przy naszej trajence jeszcze 1,5 roku grzebania, to się pocieszam tym, że już prawie 1,5 roku za nami

- vulcan
- Kontakt:
Nie no nie przesadzaj, już Ci niewiele zostało z tego co widziałem.
Ja dużo uwagi poświęciłem na samym projekcie, żeby jak najmniej przerabiać i wykorzystać gotowce stąd np. taka a nie inna długość - chciałem żeby była krótsza o 10 cm ale nie chciało mi się przerabiać stopek dla pasażera - może to i dobrze bo w ten sposób uda się wygospodarować za siedzeniem miejsce na wózek. Albo pedał od hamulca żywcem przeniesiony z prawej nogi na lewą i odwrócony do góry osią obrotu. W ostatniej chwili na to wpadłem chociaż bałem się wyglądu, ale dzięki temu mam temat zamknięty z hamulcem bez żadnych drążków dzwigienek itp. z bezpośrednią przekładnią do pompy z serwem.
Ja dużo uwagi poświęciłem na samym projekcie, żeby jak najmniej przerabiać i wykorzystać gotowce stąd np. taka a nie inna długość - chciałem żeby była krótsza o 10 cm ale nie chciało mi się przerabiać stopek dla pasażera - może to i dobrze bo w ten sposób uda się wygospodarować za siedzeniem miejsce na wózek. Albo pedał od hamulca żywcem przeniesiony z prawej nogi na lewą i odwrócony do góry osią obrotu. W ostatniej chwili na to wpadłem chociaż bałem się wyglądu, ale dzięki temu mam temat zamknięty z hamulcem bez żadnych drążków dzwigienek itp. z bezpośrednią przekładnią do pompy z serwem.
Jak pisałem fajnie wychodzi symetria trzech kółekm zachowana przodek the best w sam raz
.

- custom
- Member
- Krótki opis: TRAJKERS
- Kontakt:
- krobia
- Kontakt:
vulkan,a że tak zapytam...może gdzieś nie doczytałem...
Czy Ty budując pierwszą trajke masz już wizje drugiej gtrajki i aby tej wizji nie zatracić to na bieżącą ją urzeczywistniasz
Bo na fotkach widać że w zaawansowanym stadium są dwie
Czy Ty budując pierwszą trajke masz już wizje drugiej gtrajki i aby tej wizji nie zatracić to na bieżącą ją urzeczywistniasz

- vulcan
- Kontakt:
Nie to jest pierwsza i na dlugi czas jedyna
- krobia
- Kontakt:
Ale na fotkach widać drugą
- pawlikTrike
- Member
- Krótki opis: TRAJKERS
- Kontakt:
Jestem w szoku
to jest najszybciej budowana trajka w historii
... podłączę sie do pytania Krobi... a ta druga trajka na zdjęciach to tego gostka który Ci ja buduje ???

Żyj tak, aby nikt nigdy przez Ciebie nie płakał... chyba, że ze szczęścia
- vulcan
- Kontakt:
To jest traja syna sąsida, który spawa mi tą traję - sam chłopak wszystko od podstaw rzeźbi. To taka rodznna pasja. Dużo ciekawych raeczy wymyślili. Dzisij widziałem wędzarnie w akcji w kształcie stylowej lokomotywy. Albo maluch przerobiony na buggi - picappawlikTrike pisze:Jestem w szokuto jest najszybciej budowana trajka w historii
... podłączę sie do pytania Krobi... a ta druga trajka na zdjęciach to tego gostka który Ci ja buduje ???
- Jaro
- Kontakt:
- Sulkyrider
- Kontakt:
Wyraźnie maluch. Vulcan daj jakieś foty tamtej, albo zapros właściciela na forum.
T F F T
T F F T
- winda
- Secretary
- Kontakt:
Vulcan, nie ruszaj linii trajki.jest ok. tylko tą chłodnice wywal. bedzie ładniej.
jak tam twoje nogi? bo widze ze podnuszki normalne ( z których łatwo nogi spadną) a i obsługiwac pedały chcesz nogami... dasz rade?
jak tam twoje nogi? bo widze ze podnuszki normalne ( z których łatwo nogi spadną) a i obsługiwac pedały chcesz nogami... dasz rade?
RÓBMY TO SZYBKO ZANIM DOTRZE DO NAS FAKT, ŻE TO
KOMPLETNIE BEZ SENSU
KOMPLETNIE BEZ SENSU
- vulcan
- Kontakt:
Osłona plastikowa chłodnicy jest na 4 śrubkach 6 zawsze może być wywalona ale chciałem żeby osłaniała akumulator i dźwignię hamulca z przodu, w planach miał być taki ala gmol przytrzymujący podłogę z kwasówki pod pedałami opasujący tą obudowę chłodnicy.
Mam jedną lewą nogę mało sprawną (przykurcz w biodrze) ale którą władam w jeźdźie automatem - gaz, hamulec. Tutaj w trajce ma to być hamulec tylny. Ten układ jest dopracowany co do centymetra - od jeżdżenia samochodem i na wózku mam nogę "podkasaną" do środka w prawą stronę - pozycja spoczynkowa - tak więc idealnie noga spoczywa na podłodze za akumulatorem (pod zbiornikiem paliwa). A poza tym ten pedał hamulca jest na wieloklinie co daje możliwości ustawienia go dla osób zdrowych o różnej wysokości tj. długości nóg.
Mam jedną lewą nogę mało sprawną (przykurcz w biodrze) ale którą władam w jeźdźie automatem - gaz, hamulec. Tutaj w trajce ma to być hamulec tylny. Ten układ jest dopracowany co do centymetra - od jeżdżenia samochodem i na wózku mam nogę "podkasaną" do środka w prawą stronę - pozycja spoczynkowa - tak więc idealnie noga spoczywa na podłodze za akumulatorem (pod zbiornikiem paliwa). A poza tym ten pedał hamulca jest na wieloklinie co daje możliwości ustawienia go dla osób zdrowych o różnej wysokości tj. długości nóg.
- Sulkyrider
- Kontakt:
A zamiast tej atrapy chlodnicy jakis a'la pług? Tylko wtedy prosiło by się o zabudowe całej przestrzeni po silniku, ale mozna by tam niezły schowek utworzyć.
T F F T
T F F T
- vulcan
- Kontakt:
Boje się, że straci lekkość poczekam na tą kwasókę i wtedy zobaczymy jak to będzie wyglądało. A poza tym tak jak napisałem jest to celowe miejsce na nogę w pozycji spoczynkowejSulkyrider pisze:A zamiast tej atrapy chlodnicy jakis a'la pług? Tylko wtedy prosiło by się o zabudowe całej przestrzeni po silniku, ale mozna by tam niezły schowek utworzyć.
- vulcan
- Kontakt:
Nie wiem czy czasami tego akumulatora nie wywalić w tylne zawieszenie, ale wówczas straciłbym trochę na balansie całej traji, wówczas cały przód nabrałby lekkiego charakteru. Sam nie wiem co mam robić - muszę jak najszybciej zakończyć temat stawiania na kołach.Sulkyrider pisze:A zamiast tej atrapy chlodnicy jakis a'la pług? Tylko wtedy prosiło by się o zabudowe całej przestrzeni po silniku, ale mozna by tam niezły schowek utworzyć.
- mechanior
- Member
- Kontakt:
vulkan, fajnie ci idzie z tą trajeczką, widzę że lubisz takie klasyczne linie.
Mówić nie myśląc, to tak jak strzelać nie celując.
- vulcan
- Kontakt:
wstawiam tutaj fotę jakby wyglądało bez atrapy chłodnicywinda pisze:Vulcan, nie ruszaj linii trajki.jest ok. tylko tą chłodnice wywal. bedzie ładniej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Jockey
- Kontakt:
Ja bym w tym miejscu wyciął coś z blachy nierdzewki i zasłonił ten przód. Z tą atrapą też lepiej wygląda niż bez niej.
- vulcan
- Kontakt:
Wiesz, że o tym samym myślałem - teraz pozostanie jak jest a później jak okrzepnę blacha z nierdzewki z wyciętym wodą jakimś emblematem. A tak swoją drogą to muszę Ci powiedzieć, że mam rodzinkę w Koninie. I od czasu do czasu nawiedzamy to miasto a dokładniej Wolę Podłężną.Jockey pisze:Ja bym w tym miejscu wyciął coś z blachy nierdzewki i zasłonił ten przód. Z tą atrapą też lepiej wygląda niż bez niej.